On Catalunya

estades diferents

11 escapades originals sense sortir de Catalunya

Hem seleccionat 11 hotels amb estades i activitats molt diferents que et faran oblidar la rutina i, gairebé, la realitat

zentauroepp45427539 escapadas catalunya181019111449

zentauroepp45427539 escapadas catalunya181019111449 / GABRIELAMEDINAPHOTO

6
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

¿Vols desconnectar de Barcelona durant el pont de Tots Sants? ¿Busques experiències diferents? ¿Sabies que et pots quedar a dormir a les branques d’uns arbres, fer vot de silenci, aprendre a fer ‘patchwork’ o prendre un bany de vi? Hem seleccionat 11 hotels amb estades i activitats molt diferents que et faran oblidar la rutina i, gairebé, la realitat.

1. Dormint gairebé al descobert

Mil Estrelles (Cornellà del Terri)

En aquest establiment, l’originalitat no està en l’oferta d’activitats sinó en una habitació que en si mateixa és tota una experiència. Mil Estrelles consta d’estades molt romàntiques en format ‘bubble’ (bombolla) per dormir, literalment, sota les estrelles. La sensació és la de passar la nit a l’aire lliure, sense parets, però protegit de la intempèrie, conservant la intimitat i amb totes les comoditats d’un hotel normal. Una nit única, en definitiva, que segueix les regles del 'glamping', tendència hotelera que fusiona les condicions d’un càmping amb el confort propi d’un hotel tradicional. 


2. Per perfeccionar el teu ‘swing’

La Vida Hotel (Caldes de Malavella) 

Disseny, confort, elegància, avantguarda. Així és aquest establiment ubicat en l’impressionant entorn de PGA Catalunya Resort, a Caldes de Malavella. La seva carta d’activitats es dirigeix als més esportistes, ja que gira entorn de la pràctica de la bicicleta, el tennis, el pàdel i, sobretot, el golf. Les habitacions estan equipades amb armaris especialment dissenyats per emmagatzemar la bossa de pals i les terrasses ofereixen vistes al camp de pràctiques. 


3. Pren un bany de bosc

La Garriga de Castelladral (Castelladral)

La família que regenta aquest‘ecohotel’el defineix com "un lloc per reconnectar amb la naturalesa i els nostres orígens". Les activitats són per disfrutar dels encants d’un paratge privilegiat, aïllat i amb tradició: sigui amb un pícnic al prat, aturant-se a escoltar el silenci, assaborint la mel d’elaboració pròpia o practicant ioga i meditació a l’aire lliure. També han integrat a la seva oferta els banys forestals, molt de moda, que consisteixen a endinsar-se en boscos i aprendre a percebre l’entorn amb els cinc sentits al llarg de caminades en la naturalesa que ajuden a combatre l’estrès. Una altra proposta original de La Garriga són els seus tallers creatius, en què aprendràs a escriure relats, decorar una taula o elaborar corones de flors, entre altres activitats.


4. Bojos pel vi

Can Bonastre (Masquefa)

Catalunya és terra de vins i cada vegada són més els qui s’hi interessen. Per fer una immersió amb magnificència, a les faldes de Montserrat hi ha una masia del segle XVI envoltada de vinyes. A més de comptar amb tots els luxes, destaca pel seu celler, l’oferta enoturística de la zona, els tallers dedicats a la degustació i harmonitzacions de vins i caves i, fins i tot, un spa de vinoteràpia. Tot per descobrir i disfrutar de les virtuts que ofereix la vida. 


5. Les teves mascotes disfrutaran més que tu

Mas Torrencito (Parets d’Empordà)

En aquesta preciosa masia del segle XV manen els visitants de quatre potes. Tant és així que els seus responsables prefereixen definir-la com "la primera casa rural d’Espanya per a mascotes que admet persones". A més de ser 'pet friendly' en tota regla i, per tant, d’allotjar els animals de companyia, també promouen turisme campestre actiu amb ells. Hi ha un extens jardí envoltat de boscos i camps on les mascotes disfrutaran jugant i corrent, i quan fa bon temps fins i tot podran fer un capbussó amb els seus amos a la piscina de la finca. 


6. Entre les branques

Cabanes als Arbres (Sant Hilari Sacalm)

Una altra opció per a una escapada singular i en contacte amb la naturalesa és posar rumb al complex Cabanes als Arbres. Un hotel que consta de cabanes a les branques dels arbres on s’allotgen els visitants. Per accedir a aquests nius s’haurà de passar per un pont penjant o una escala vertical, mentre l’esmorzar t’arribarà en una cistella que hauràs d’hissar. Un lloc de somni per anar amb nens i respirar l’aire del bosc des de les seves altures. 


7. Tornada a l’autenticitat

Mas El Mir (Ripoll)

ANTONELLA SPACCINI

A més de les acollidores habitacions restaurades amb materials autèntics i molt d’encant, un dels ganxos més grans d’aquesta masia amb més de sis segles són els seus espais comuns, on tant es pot escoltar un vinil com llegir davant de la xemeneia o admirar les vistes a la vall. Potser el millor de tot sigui que l’esmorzar se serveix fins a les 13 hores, i això sí que permet relaxar-se de veritat. L’oferta gastronòmica és una oda creativa al receptari de muntanya. Una immersió a la vida rural però amb tota mena de detalls. 


8. Cuina i 'patchwork' en (molt) petit comitè

Lo Paller del Coc (Surp)

Aquest establiment de Surp, un diminut poble de la vall d’Àssua, a 1.040 metres d’altitud en ple Pirineu lleidatà, té tres apartaments amb capacitat màxima de fins a cinc persones. Aquí, l’experiència gira entorn de la gastronomia sota la batuta del xef Mariano Gonzalvo. Però no de forma tradicional: la proposta del’Espai Gastronòmic, sense barrera entre la cuina i la taula única, és la interactivitat i participació perquè els hostes puguin viure la gastronomia des de tots els angles: des de la selecció de la matèria primera fins a la seva elaboració i consum en menús degustació de gran nivell que barregen tradició i avantguarda i que estan elaborats majoritàriament amb productes ecològics del seu propi hort o de proximitat. Lo Paller del Coc disposa, a més, d’una zona dedicada al benestar a càrrec de Silvia Valls, dona del Mariano, que practica teràpies naturals i manuals. També treu partit d’una altra de les seves passions, oferint classes de 'patchwork' (l’art de fer mantes amb teles diferents).


9. Treball espiritual per desconnectar

Campus Can Benet Vives (Tordera)

Aquesta finca al cor del Parc Natural del Montnegre dissenyada seguint les lleis ancestrals d’harmonització de l’energia i els espais proposa activitats grupals per fer treball espiritual, psicofísic, d’empresa o intel·lectual envoltat de naturalesa i en un ambient serè. Compta amb habitacions destinades a estades i retirs regeneratius per on han passat coneguts escriptors buscant la inspiració i persones que desitgen, simplement, desconnectar i descansar, dormint, conversant, meditant o llegint. Des que va obrir el 2004, el Campus Can Benet Vives acull cada any més visitants (¿símptoma que el nostre dia a dia és cada vegada més estressant?) atesos per la comunitat de persones residents en aquest mateix lloc que practiquen diàriament la meditació. 


10. 'Slow life' i vida 'eco'

Mas Salagros (Vallromanes)

La primera destinació 100% ecològica de Catalunya  es mereix la visita dels fans d’una vida sostenible i respectuosa amb l’entorn. Ubicat en una masia del segle XV restaurada amb materials naturals, compta amb 60 habitacions i un centre de 'wellness' amb banys termals i una carta de massatges a càrrec de la prestigiosa casa Aire Ancient Baths. També ofereixen la possibilitat de practicar activitats com ara ioga, estiraments, rutes... Té tres restaurants que, és clar, elaboren una cuina ecològica, sana, saborosa i d’alt nivell que segueix la dieta mediterrània de temporada i s’adapta a necessitats especials (vegans, esportistes...). El gastronòmic 1497 serveix menús degustació, Cibus té una carta de platillos a la brasa i la vermuteria GastroWine Bar ofereix vins i cerveses bio (hi ha més de 170 referències) amb tapes creatives. La matèria primera prové del seu propi hort i de la Granja Salagros, on també munten activitats lúdiques sobre la cura dels animals, la sembra i la collita d’aliments o la seva preparació (cuina, melmelades, tastos...).


11. Cuina amb estrella Michelin

Notícies relacionades

Villa Retiro (Xerta)

Un hotel boutique de 5 estrelles establert en un edifici del 1890 i envoltat d’una exuberant i exòtica vegetació. Un entorn idíl·lic que també acull el restaurant homònim, únic al Baix Ebre amb una estrella Michelin, dirigit pel xef Fran López. La seva proposta culinària es presenta a través de quatre menús basats en el producte i el mercat, amb tocs d’innovació però amb essència tradicional. La carta de vins compta amb més de 600 referències nacionals i internacionals, més de 50 ginebres i 300 destil·lats, i els dies 9, 16, 23 i 30 de novembre hi haurà jornades de maridatge per arrodonir l’experiència. També hi ha un 'spa' amb un circuit termal on relaxar-se. 

Temes:

Escapades