On Catalunya

banquets a l'aire lliure

13 racons on fer pícnic a Barcelona

La ciutat amaga nombrosos racons on estirar les estovalles, obrir la nevereta i muntar un àpat mentre t'acaricia la brisa

zentauroepp39411267 lugares picnic on181011114523

zentauroepp39411267 lugares picnic on181011114523 / Ricard Cugat i Pedrerol

7
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

L’estiu se n’ha anat i ja enyorem aquells moments de nevereta de platja o de pícnic al sol en plena muntanya. Però, ara que la tardor està més que encarrilat i ens porta els encants més grans del pantone natural i, encara, moments de bon temps, podem seguir perfectament amb el ritual de menjar a l’aire lliure. Hi ha pocs plaers gastronòmics més gratificants que disfrutar del teu menjar favorit en un entorn natural mentre t’acaricia la brisa. ¿S’ha d’agafar el cotxe i tocar el dos al més lluny possible de la ciutat? ¡No! Barcelona amaga racons tranquils i apartats dels tubs d’escapament que estan condicionats per acollir pícnics o que són perfectes per parar les estovalles (millor de quadros, que és més fotogènic) obrir el cistell (de vímet mola més) i muntar un tiberi de mil dimonis a l’aire lliure (¡no oblidis el porró!). Sol, en actitud romàntica amb la teva parella o en grup. Un autèntic luxe gratis per disfrutar en plena urbs. 

1. Parc de la Mar Bella

Gespa, arbres... i ‘skate park’

Gespa, arbres... i ‘skate park’Aquest racó verd està al costat de la Ronda Litoral, i és un espai ideal per emportar-se l’equip complet de pícnic. ¿Per què? Perquè la gespa està en bones condicions i els arbres, a més d’embellir l’entorn, et poden fer ombra si el sol pica molt. És al costat de l’skate park, així que pots fer piruetes amb el monopatí perquè t’entri la gana. Després d’endrapar de valent pots anar a fer un agradable passeig al costat del mar per fer baixar el menjar.


2. Parc de la Ciutadella

Tot un clàssic

Tot un clàssicUn clàssic conegut pels barcelonins que els caps de setmana acudeixen en massa per disfrutar de les àmplies zones de gespa on es poden instal·lar. Ideal per anar en grup i amb nens per les nombroses activitats que s’hi porten a terme. Però, per no anar on va tot el món, ¿què tal si t’asseus en un dels bancs que envolten l’estany de la plaça de Joan Fiveller, davant del Parlament de Catalunya? Menjaràs de gust contemplant l’escultura (una rèplica) titulada Desconsol, obra de l’escultor modernista Josep Llimona.


3. Parc del Turó del Putxet

En plena vegetació 

En plena vegetació 

RICARD FADRIQUE

Al barri de Sant Gervasi es troba un dels parcs més desconeguts de la ciutat pels qui no habiten a la zona. No obstant, és un dels racons més agradables i apartats de Barcelona, està atapeït de vegetació i, fins i tot, té vistes al mar. Aquí s’hi va per fer boniques passejades, practicar esports i jugar (hi ha taules de ping-pong, pistes de petanca, cistelles de bàsquet...), relaxar-se o, també, preparar un bon tiberi, ja que hi ha un espai condicionat amb taules i bancs de fusta. I això a només 15 minuts amb metro de la plaça de Catalunya. Però ¿com és que no te n’havies assabentat abans?


4. Les bateries del Carmel

Tocant el cel 

Tocant el cel 

CARLOS MONTAÑES

Aquesta zona on es troben els búnquers antiaeris de la guerra civil s’omple cada capvespre dels qui volen disfrutar de les millors vistes de la ciutat quan se’n va el sol. Un moment ideal per fer un pica-pica amb amics. L’alba és un altre gran moment que mereix una escapada a aquest mirador, i millor encara si pugem amb el termos de cafè ple i, de passada, ens aturem a la pastisseria Santantoni per comprar croissants acabats de sortir del forn. Un esmorzar top per disfrutar amb Barcelona als nostres peus.


5. Parc de Cervantes

Envoltats de roses 

Envoltats de roses 

FERRAN SENDRA

En un dels extrems de l’avinguda de la Diagonal, aquest oasi és famós per la seva impressionant varietat d’arbres (des de xiprers fins a til·lers i oliveres) però, sobretot, per la seva plantació de prop de 10.000 rosers de més de 2.000 espècies diferents (a la primavera, quan broten, és una meravella). I en aquest entorn fabulós, sota una pineda i amb un perfum floral flotant en l’aire, trobaràs una zona condicionada amb taules i bancs. Un lloc molt recomanable per a un tête-à-tête d’allò més gastroromàntic i veure la vida de color de rosa.


6. Parc de l’Oreneta

El més ‘kid-friendly’

El més ‘kid-friendly’

AUTOR FOTO

Potser és la ubicació ideal si vols muntar un pícnic amb un grup nombrós de nens (perfecta per a una celebració infantil, per exemple). Més semblant a un bosc urbà, és dels més complets quant a infraestructura de lleure, ja que compta amb una zona de jocs, un petit restaurant, un pony club, un trenet infantil que funciona els caps de setmana, molta amplitud per desfogar-se i un estany ple de peixos que als petits els encanta contemplar després d’un pícnic a la zona limítrofa preparada per fer-ho.


7. Parc del Nus de la Trinitat

De barbacoa

De barbacoa

SERGIO LAINZ

Puja a la línia vermella del metro, travessa mitja ciutat i baixa a l’estació de Trinitat Vella. Allà t’espera un espai pensat per al lleure urbà en la seva màxima expressió. O això sembla. Obra de l’estudi d’arquitectura Roig i Batlle, combina zones d’arbres i gespa per relaxar-se; més de 60 –preciosos– horts urbans on els jubilats del barri cultiven fruites i hortalisses; pistes esportives de tota mena, i... una gran àrea de pícnic amb taules i... ¡barbacoes de lliure accés!


8. Als peus de l’Hotel W

Menjar a l’asfalt

Menjar a l’asfalt

ELISENDA PONS

¿Qui ha dit que l’asfalt no té encant? Un lloc diferent per treure la carmanyola i l’ampolla de vi són les escalinates ubicades a prop de l’entrada de l’Hotel W. Un lloc tranquil, còmode, des d’on es pot menjar contemplant la bellesa arquitectònica d’aquest edifici (i no parlem dels selfis ultra cool que pots fer-te aquí). Això sí, aquesta ubicació és més recomanable per a un menjar entre dos. El bo d’aquest lloc és que a cada costat de l’hotel tens unes boniques panoràmiques: una dona al mar i a l’entrada del port de Barcelona i una altra, al front marítim des de la Barceloneta fins al Fòrum.


9. L’Escullera del Poblenou

Davant el mar 

Davant el mar Si alguna cosa enveja mig món de Barcelona és la seva privilegiada situació al peu del Mediterrani. Així que aprofitem-la per obrir la nevereta i disfrutar d’un bon àpat. Darrere del Port Olímpic es troba un passeig amagat on gaudir d’unes vistes magnífiques de la immensitat blava del mar. Ideal cap al tard, es tracta d’un lloc solitari, molt silenciós, on sempre bufa la brisa i que explica amb un petit mur perfecte per instal·lar-s’hi.


10. Jardí de Diagonal Mar

Per disfrutar com nans

Per disfrutar com nans

CARLOS MONTAÑES

Un altre hotspot perfecte per gaudir del plaer d’un àpat casolà a l’aire lliure amb nens és el parc de Diagonal Mar. I això perquè abans o després del dinar, que es podrà dur a terme a l’estil tradicional (és a dir, assegut sobre una manta a la gespa), tota la família s’ho podrà passar bomba a la zona recreativa de tobogans gegants. ¡Un pla molt autèntic!


11. Montjuïc

Per a tots els gustos

Per a tots els gustos

DANNY CAMINAL

La muntanya de Montjuïc és un dels pulmons verds de la ciutat, amb infinitat d’ubicacions on parar-se a menjar a l’aire lliure. Per exemple, hi ha zones perfectes per fer-ho tant als jardins del Grec com als de Joan Brossa o a la fossa del castell, on és habitual veure grups de famílies i amics reunir-se per compartir un àpat d’allò més informal a l’aire lliure. Una altra opció per a un sopar romàntic és emportar-se uns entrepans i instal·lar-se a les escales de la Font Màgica mentre s’assisteix a l’espectacle de coreografies d’aigua i so.


12. Jardins de la Maternitat

Per a grups

Per a grups

ARIANNA GIMÉNEZ

Es tracta d’una destinació molt recomanable per muntar àpats a l’aire lliure, ja que disposa d’amplis espais de gespa, tot un luxe en ple barri de les Corts. Per això, és potser la ubicació més recomanable per a grups nombrosos amb ganes de muntar un bon pícnic.


13. Jardins Els vivers de Can Borni

El menys urbanita

El menys urbanita

AUTOR FOTO

Notícies relacionades

Potser és el lloc menys urbanita de tots els que apareixen en aquesta llista i, per això mateix, també és el que fa més la sensació que t’has escapat de la ciutat. Un autèntic luxe, en definitiva. Situat al mig de la muntanya de Collserola, per a una experiència més completa s’hi pot anar en bici o caminant. Aquests jardins destaquen per una abundant vegetació, entre la qual trobem una extensa zona de gespa condicionada amb taules i bancs de fusta, ideals per fer un pícnic amb vistes a Barcelona.