On Catalunya

embruta't les mans

Tres tallers de ceràmica per aprendre a fer figures de fang

Una de les modalitats més sol·licitades continua sent enfangar-se davant d'un torn a l'estil 'Ghost'. En aquests tres tallers de ceràmica aprendràs que fer un gerro en la primera classe només passa a les pel·lícules

pottery

pottery / Marc Rovira

2
Es llegeix en minuts
Natàlia Queralt

BONITOS POTTERY 

Carrer del Doctor Trueta, 174

"¡Mira, mama, un bonic!" Això és el que deia l’Otto, el fill de quatre anys de la ceramista Cara Echegaray, cada vegada que veia una peça de ceràmica. «Així que, al final, a casa vam acabar substituint la paraula ‘ceràmica’ per ‘bonic’ i vaig decidir anomenar el taller: Bonitos Pottery". Cata Echegaray és ceramista, té 32 anys i en fa quatre es va quedar embarassada. La maternitat va despertar el seu interès pel moviment ‘slow’ i tot el que tenia a veure amb l’artesania. «Vaig estar un any treballant en un ‘coworking’, però van coincidir dos encàrrecs importants: fer la vaixella de dos restaurants». Llavors va decidir arriscar-se a obrir el seu propi taller al Poblenou. «Em vaig formar en art, encara que la majoria de les hores que he invertit en el fang són de forma autodidacta». 

Bonitos Pottery funciona com a espai de ‘coworking’, on s’imparteixen tallers d’iniciació a la ceràmica amb aperitiu i copa de vi els dissabtes. A més, cada dilluns al matí i a la tarda ofereixen classes on els alumnes desenvolupen els seus projectes. 


KANAY STUDIO

Carrer de la Paloma, 15 

«La pel·lícula ‘Ghost’ ha fet molt mal al gremi. Hi ha gent que vol aprendre torn i fer un gerro de vuit quilos en dos dies». Ho afirma Katia Falcón, una peruana de 35 anys que va arribar fa una dècada a Barcelona per treballar com a informàtica. Al veure que la seva professió no l’omplia prou, es va apuntar a l’escola El Torn, la seva primera aproximació al fang. «De manera gairebé accidental, vaig descobrir la meva passió i he acabat convertint-la en la meva professió», explica. 

Katia Falcón, a Kanay Studio.JUAN NOVAKOSKY

Fa dos anys va obrirKanay Studio  –paraula que en llengua quítxua es relaciona amb el foc– al Raval, on va trobar el taller ideal: en una cantonada i amb dos finestrals per treballar amb una magnífica llum natural. «Si fos per mi, no esmaltaria les peces: com més orgàniques i minimalistes, millor». A Kanay Studio, la ceramista imparteix classes de modelatge i de torn de dilluns a dijous al matí i a la tarda. Alguns caps de setmana també organitza 'workshops' monogràfics sobre esmaltat, motllos o engalbes. 


LITTLE STUDIO CERAMICS

Carrer de Massens, 41

Notícies relacionades

«Hi va haver una temporada en què tothom s’apuntava al gimnàs. Ara la gent necessita fer coses amb les mans i, per modelar fang, no fa falta ser un guru de la ceràmica», assegura Claudia Capaccio, la ceramista que està al capdavant de Little Studio Ceramics, un petit temple del fang a Gràcia. La ceràmica et torna a connectar amb tu mateix, potser això és el que ens falta avui dia». 

Aquesta italiana llicenciada a l’Acadèmia de Belles Arts de Milà es va mudar a Barcelona el 1999 i, fa un any, va decidir obrir el seu propi taller, que comparteix amb tres companys més. Juntament amb una altra ceramista, imparteixen tallers de forma regular, com les classes de modelatge i decoració per a nens, que triomfen entre els més petits. A part de les 'workshops' de modelatge i les classes de nivell avançat, també ofereixen la possibilitat d’assistir a tallers individuals o en parella per fer els primers passos en el torn tipus 'Ghost'. Que, de fet, és una de les modalitats més sol·licitades. 

Temes:

Botigues