On Catalunya

DE BARS

Beu-te un viatge al tròpic

Explora a l'estil Hemingway: amb una copa a la mà. Al Trópico podràs fer la volta al món per menys de 9 euros

zentauroepp40889364 barcelona  10 11 2017  on barcelona bar tr pico   fotografia171205181950

zentauroepp40889364 barcelona 10 11 2017 on barcelona bar tr pico fotografia171205181950

2
Es llegeix en minuts
Abel Cobos

Encara queden vuit mesos per a l’estiu. Si el més semblant a unes vacances que es veu en el teu futur és posar sal a la banyera i fer uns llargs a l’estil Mecano, al Raval t’espera Trópico. Digue-li adeu al temps mort a l’aeroport, a les maletes amb piles de roba matemàticament impossibles i a portar a la cartera un pòstit amb totes les conversions de moneda. Aquí podràs viatjar a tragos.

Llatinoamèrica, Àfrica Central i Sud-est Asiàtic tenen una cosa en comú: són zones tropicals i comparteixen aliments, ingredients i tradicions. Quan Rodrigo i Rafael, brasiler i colombià respectivament, van arribar a Barcelona, van decidir exportar aquesta cultura tropical que els era tan familiar a un local que els permetés «tornar-hi a través dels seus sabors, les seves receptes i els seus ingredients». Amb aquesta premissa va néixer Trópico

Tot i l’exotisme del seu plantejament, la seva estètica és simple i minimalista. Trópico s’allunya de la decoració típica dels bars temàtics, que moltes vegades peca de kitsch. Les seves parets juguen amb colors crus i apagats «que serveixen d’equilibri amb la part calenta de la carta», explica Rafael. «Volem que les persones descobreixin el tròpic a través dels sabors i que no estiguin predisposades per l’entorn». 

Trópico

Carrer del Marquès de Barberà, 24

Destaca un gran mapamundi sense fronteres que cobreix una de les parets interiors, realitzat per Rafael (el propietari, no el pintor), i que és una autèntica declaració d’intencions. En les seves pròpies paraules: «Perquè a Trópico podem sentir-nos una mica de tot arreu, aquest mapa és un elogi a la globalització». Que no arribi a orelles de Trump o els cau un tuit. 

CÒCTELS D'AUTOR

La seva carta inclou tot tipus de plats i begudes tropicals, però és especialment destacable la seva oferta de còctels d’autor. Per posar un parell d’exemples: el Saffron Mango Sour està inspirat en l’Índia, utilitza la fruita nacional, el mango, i la combina amb sabors més amargs, com l’ou o el safrà, aquest últim, un homenatge a la cultura de les espècies. 

Notícies relacionades

El Tropic Thunder juga amb ingredients africans, com la marula (segons la llegenda urbana, la fruita amb la qual s’emborratxen els elefants) o la llima kafir. Per si els ingredients d’aquest còctel no fossin prou tropicals, ¡se serveix a dins d’un coco! Impossible no instagramejar-lo.

En la saturada nit barcelonina, Trópico s’ha convertit en un punt diferent on coctelejar i satisfer la Lindsay Lohan que portes dins. Tanca el buscador de vols, deixa de resar als sants per aconseguir una bona oferta i passa’t per aquest hot spot del Raval. Per disfrutar d’un bon viatge no necessites el passaport, només la seva carta. 

Temes:

De copes