On Catalunya
CULTE AL DISSENY
Luxe i desconnexió a Peralada Resort
La renovació completa del seu hotel i 'spa' són motius de pes per visitar aquest oasi de tranquil·litat enmig de l'Empordà

fcasals38086553 hotel170419162407
Una mica menys de la meitat dels hostes de Peralada Resort -el singular oasi amb caràcter empordanès que va inaugurar un hotel de 5 estrelles el 2001- són catalans, la resta són sobretot francesos i d'altres nacionalitats. Però si se'ls pregunta per les seves motivacions, segur que són tan variades com la seva procedència i edats. Perquè al complex emmarcat en vinyes i cellers, amb camp de golf, 'spa', cava, castell, casino i festival de música internacional s'hi arriba per una o totes aquestes raons. Ara hi sumen un altre argument de força: la renovació total del seu allotjament.
L'estiu passat, l'hotel (56 habitacions) va estrenar interiorisme de la mà de Sandra Tarruella, que va saber portar l'ADN de la comarca a cadascuna de les seves estances mitjançant textures, colors i fins i tot sensacions, amplificades des dels seus finestrals panoràmics. Però aquest estiu l'edifici culminarà la transformació amb les suites que ocuparan el que abans van ser dues grans sales de reunions. Una intervenció a la planta baixa, per guanyar un plus de luxe, que ja ha transformat les seves zones comunes per fer-les més contemporànies sense perdre la calidesa de sempre. En aquesta zona, mereix una visita el bar de vins, així com unes bones tapes al restaurant L'Olivera.

L'interior del Castell Peralada Restaurant.
A només una hora i mitja de Barcelona, el complex és tan polièdric que -a més de les visites turístiques de la comarca- hi ha activitats a qualsevol hora del dia. Des de les visites diürnes al recinte històric fins als museus de vi i la ceràmica o a l'espectacular biblioteca -amb un miler d'edicions del Quixot-, passant per incursions nocturnes en el modern casino, únic al món dins d'un castell medieval. Sense perdre de vista altres plans hedonistes 100%, com provar el camp de golf de 18 forats, recórrer les vinyes i la cava amb tast inclòs o descobrir el renovat Wine Spa, en què moltes de les teràpies de bellesa i relax que ofereix estan vinculades al vi.
EXPERIÈNCIES A LA TAULA
I perquè la vinoteràpia culmini al paladar, el cap de sala i sommelier del Castell Peralada Restaurant, Toni Gerez, exerceix d'aliat perfecte del comensal: il·lustra en les diferents gammes de vins de les seves cinc finques i en altres referències internacionals, mentre s'assaboreix l'alta cuina que surt de la vareta del xef Xavier Sagristà. Tradició i tocs d'avantguarda en un, destil·lats des del seu tiradito de vieires amb cansalada ibèrica, la seva versió de la caldereta de peixos i fruits del mar o el secret de porc ibèric al vermut de xerès. Però si alguna cosa remata menús degustació i maridatges és el seu apoteòsic carro de formatges de totes les textures, sabors i potències que un evoqui. Amb el bon temps, la terrassa sobre el jardí (que també estrena millores) resulta de pel·lícula.
- Lleig comiat d’Ancelotti que esquitxa Florentino i el vestidor
- Bizum Bizum canvia les regles: a partir d'ara aquests enviaments estaran prohibits
- Tribunals Els Mossos que van ajudar a escapar Puigdemont van aparcar el cotxe de la fuga el dia anterior a Arc de Triomf
- Informe d’Acció Catalunya és la segona regió del món que més inversió tecnològica atrau per al sector de la salut
- Interior combatrà el frau en els canvis de sexe en els Bombers