On Catalunya

soc a París

Patinatge sobre cel

Qualsevol podrà estar a l'altura amb uns patins posats. Exactament a 210 metres d'altura

2
Es llegeix en minuts
ecanton@elperiodico.com /SEnSEva Cantón

Des d'allà es veuen la torre Eiffel, el palau del Louvre, l'Arc del Triomf i, per descomptat, les teulades de París. Fins a 40 quilòmetres a la rodona es poden divisar des d'aquesta peculiar talaia si el dia és clar. I des d'allà, a 210 metres d'altura, després d'haver viatjat en ascensor fins al pis número 59, els addictes al patinatge tindran la pista amb les millors vistes panoràmiques de la capital. Efímera, això sí, perquè només obrirà del 10 de febrer al 5 de març.

A la terrassa de l'Observatori de la torre Montparnasse, un edifici que es va aixecar enmig d'una forta polèmica el 1973 i del qual cap parisenc és obertament fan, hi haurà 210 metres quadrats de gel per posar-se els patins. L'oferta es completa amb dues pistes més, de 10 per 2 metres, per als aficionats a l'esport d'hivern en voga, el cúrling.

Als menys temeraris se'ls espera amb xocolata, vi calent o xampany. I quan caigui la nit, la música i els jocs de llums marcaran el ritme dels patinadors en aquesta pista de vertigen. L'entrada és gratis amb el tiquet per pujar a l'Observatori i la tarifa oscil·la entre els 9,50 i els 15 euros. Els menors de set anys no paguen i l'únic que s'ha de portar de casa són els guants.

HOMES D'ESTAT SOBRE GEL

Va ser el desembre del 1897 quan París va comptar per primera vegada amb un paradís per als virtuosos dels patins a l'obrir-se el Palau de Gel instal·lat als Camps Elisis. «Hi havia homes d'Estat, diplomàtics, polítics i financers, homes de lletres i artistes, poetes, pensadors, intel·lectuals, gent mundana, esportistes, dames virtuoses i poc virtuoses, totes les aristocràcies, totes les distincions, totes les elegàncies, la flor i nata, en una paraula, tot París», relatava la crònica de l'època del diari Le Figaro.

Notícies relacionades

No sembla que les pistes de patinatge que proliferen a la capital en ple segle XXI evoquin les del XIX, tot i que sí que demostren que la passió ve de lluny. En tot cas, la insòlita plataforma gelada de Montparnasse agafarà el relleu de la torre Eiffel, que tanca les seves portes el 19 de febrer.

Situada a 57 metres d'altura, al primer pis, aquest any la dama de ferro ret homenatge a l'hoquei sobre gel, que al maig celebrarà el campionat mundial a París, i ofereix fins i tot classes d'hoquei els dimecres i els dissabtes a qui vulgui iniciar-se en aquest esport. Per als que estiguin disposats a posar-se els patins tot l'any, Bercy i la piscina Pailleron els esperen.

Temes:

Estic a