On Catalunya

CLAQUETA I ACCIÓ

6 llocs de Barcelona on veure cine de forma diferent

Sessions de pel·lícula en clubs, sales alternatives i, fins i tot, a galeries d'art. En comptes de crispetes, pots menjar tapes, beure 'chupitos' i fins i tot cridar a la pantalla sense que et facin fora a puntades de peu

zentauroepp46481660 cine190118122256

zentauroepp46481660 cine190118122256

4
Es llegeix en minuts
Anna Pérez

Si estàs cansat dels cines amb cues i crispetes, a Barcelona es poden veure pel·lícules prenent tapesmenús i fins i tot uns ‘chupitos’ de Jägermeister. Hi ha cicles de curtmetratges, sessions de doblatge en viu i pots posar a parir la pel·lícula a crits. Si ets un amant del setè art i el necessites tant com Thanos les gemmes de l’infinit, no et pots perdre aquestes activitats. Et proposem un recorregut per clubssales alternatives i fins i tot galeries d’art on redescobrir el cine.

1. Cine i Cena

Menús de pel·lícula

Chez Xefo Art Gallery (Badajoz, 46) es converteix en un cine des de l’octubre del 2016 per acollir Cine i tapa per a un màxim de 40 persones. Per 7 euros tindràs una entrada per veure una pel·lícula i podràs menjar-te una tapa de la gastronomia del país del film, sempre inspirada en els seus personatges. Però si amb una tapa no en tens prou i ets dels que es queda amb gana, Cine i sopar serà la millor opció per a tu: després de la pel·lícula podràs disfrutar d’un menú creat pel xef italià Andrea Pacelli, per a un màxim de 30 persones i amb un preu de 30 euros. Està presentat per Anna Gonzalvo (actriu de cine i teatre). Ho organitza juntament amb Xefo Guasch, propietari de l’espai, cada dos diumenges. Un ambient íntim i càlid per a una nova experiència.


2. Short Cut Cine Barcelona

Queda’t curt

“Vam començar  Short Cut Cine perquè som amants del cine i creiem en aquest tipus de material: el curtmetratge. És una mica l’oblidat de la indústria”, expliquen els seus ideòlegs, Mayte Fernández García i Gabriel Frendberg. El projecte va començar ja fa quatre anys, perquè no hi havia gaires llocs on es podia anar a veure una sessió de curts, recorden. Des del principi volien crear un espai “on el públic hi estigués com a casa, conegués gent nova i pogués beure’s una cervesa”. Inusual Project (La Paloma, 5) els va donar l’espai i l’oportunitat. L’objectiu és donar visibilitat als curtmetratges, “un gènere que moltes vegades passa desapercebut”, apunten, i mostrar la qualitat d’aquests davant els llargmetratges. A més de les projeccions, ofereixen ‘chupitos’ de Jägermaister per als més animats. ¿Vols unir-te a la pròxima ronda? És el 31 de gener a les 20.00 hores.


3. Films & Fòrums

Debats de cine

Dirigeix aquest cicle el crític i analista cinematogràfic Carlos Mir. Amic de la infància de Xefo Guasch, propietari de Chez Xefo Art Gallery, li va proposar dur a terme aquest projecte cinèfil per compartir amb el món els seus coneixements sobre el setè art. D’això ja en fa tres anys. Són cicles trimestrals de pel·lícules amb la mateixa temàtica que solen tenir lloc cada dos divendres. Per 3 euros, pots delectar-te amb pel·lícules en versió original projectades en una galeria d’art. Després del film, Mir adopta el paper de moderador en un debat amb els espectadors. El pròxim cicle veurà la llum a la primavera i es dirà 'Raro, raro, raro...' ¿Us en feu una idea?


4. Cinema Club

Curt i sessió 'dj'

A l’escola-laboratori de cine The Collective (carrer d’En Roig, 11) fa dos anys escassos van decidir dur a terme un esdeveniment «creat per 'filmmakers' per a 'filmmakers». Són «una de les poques escoles  que organitza esdeveniments de ‘networking’ per posar els seus alumnes en contacte amb la indústria cinematogràfica», afirma Astrid Albornoz, directora de The Collective i organitzadora del Cinema Club juntament amb Clement Esso i Gianni Quarta. Pots assistir cada mes a una d’aquestes sessions per descobrir el talent dels cineastes emergents que presenten els seus curtmetratges. The Collective és el representant oficial a Espanya del Raindance Film Festival, amb seu a Londres i fundat per Elliot Grove, que promou el cine independent. Per si fos poc, cada esdeveniment acaba amb una sessió amb 'dj' i una cervesa freda. La programació per al 2019 s’estendrà fins al juny, quan tindrà lloc la gran final.  La següent sessió és el divendres 25 (19.30 hores).


5. Cinemasacre

Posa a parir una pel·li en directe

Es van inspirar en un programa de televisió dels anys 90. La idea: projectar pel·lícules de sèrie B i comentar-les davant d’un públic. «Cinemasacre és un luxe: som totalment innecessaris», resumeixen en actitud eslògan els humoristes Néstor Flórez i Marco Morgante, els dos organitzadors. «Projectem el pitjor del cine mundial, ¡pel·lícules tan dolentes que capgiren el marcador i es converteixen en boníssimes!», justifiquen. La millor selecció de pel·lícules de sèrie B i sèrie Z a l’abast de la teva mà. Acomoda’t en un dels sofàs d’Inusual Project (La Paloma, 5) i posa a parir perles com a 'Robot Warrior: Tòquio Spider-man', 'The pumaman o el 'Rocky' turc. Corres el risc de no voler veure mai més una bona pel·lícula. Quedes advertit. «A Cinemasacre posem la pel·li, assegurem les rialles i amb l’entrada donem cervesa/refresc i crispetes, tot això per 6 euros», anuncien.  La seva pròxima sessió tindrà lloc el dimarts 12 de febrer, a les 20.00 hores.


6. Club Cronopios Productions

Notícies relacionades

Poesia i doblatge

El club Cronopios va tancar, igual com altres clubs culturals, a causa de la pressió de les immobiliàries. Continua tancat, però segueixen entre nosaltres en essència com a ens cultural. Altres clubs han estat cedint l’espai als 'cronopios' perquè continuïn fent de les seves, treballant en esdeveniments de producció pròpia amb col·laboradors, com per exemple les seves sessions de doblatge improvisat, en mans dels humoristes Elías Puente i Héctor Joan. Ara, sota el nom de Club Cronopios ProductionsLa Rubia Teatre (Ferlandina, 29) acollirà unes sessions que barregen poesia i doblatge improvisat en mans d’Elías Puente, Javier Melgar i Ramón Buj. Comencen el 9 de febrer i els podràs veure cada dissabte a les 22.00 hores. Si alguna vegada al cine has tingut la temptació de fer un acudit o doblar la pel·lícula, els seus esdeveniments són la teva via d’escapament. Sent-te un actor de doblatge més.

Temes:

Cine