On Catalunya

ART

Una exposició a la botiga

El Photogenic Festival arriba als comerços singulars del Born per donar visibilitat a la fotografia emergent

nquera40217542 onbarcelona photogenic pestival retrats retallables foto pau

nquera40217542 onbarcelona photogenic pestival retrats retallables foto pau

2
Es llegeix en minuts
Natàlia Farré
Natàlia Farré

Periodista

Especialista en art, patrimoni, arquitectura, urbanisme i Barcelona en tota la seva complexitat

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Donar visibilitat a la fotografia emergent i a les botigues singulars de barri. Amb aquesta intenció va néixer fa tres anys el Photogenic Festival, una ruta expositiva que va començar a Gràcia i que aquest any també ha colonitzat el Born. Des d'avui fins al 8 d'octubre, 40 exposicions de 40 joves autors ompliran d'imatges 40 comerços.

Una singular manera de veure art al mateix temps que un compra tela manufacturada, retalla nines o elabora formatge artesà.

PAULA IGLESIAS

Entre les joies i les bosses de D-lirio, Iglesias exposa el treball ‘Sovint és gent’. Una sèrie de retrats basats en el joc de retallar. Per a això experimenta amb el fotomuntatge i descontextualitza i redimensiona els fotografiats; així crea petits mons per a cada un dels seus protagonistes, que neden entre la realitat, la imaginació i la fantasia. 


DANIELA PAFUNDI

Les fotografies, sempre en blanc i negre, de Pafundi sobre les relacions que s’estableixen entre la naturalesa i l’anatomia humana emergeixen entre els ‘kits’ de John Pigeon Kits, artefactes imprescindibles perquè un creï els seus propis productes, des de formatge fins a colònia. 


CLÀUDIA SERRAHIMA

El joc de Serrahima són les mirades a través de les finestres. I finestres són el que emmarquen les seves fotografies al singular La-a, un espai on tant cap un objecte, un concert com un taller. 


DIMITRIY LEVANSKI

Amb imatges del seu arxiu personal, Levanski documenta, amb un punt còmic i surrealista, la immigració de la seva família des de Rússia a Espanya. A Nostàlgic, un espai per als amants de la fotografia analògica. 


LUCIANA FAINO

Entre sabates fetes de materials vegetals confeccionades a mà, a Nu Sabates, es pot observar la sèrie ‘Gent de Barcola’, realitzada per Faino en un dels balnearis més famosos de Trieste (Itàlia). Un treball que recorda l’obra de Martin Parr. 


FRED GUILLAUD

Com un turista permanent a la seva ciutat d’adopció, Guillaud fotografia l’arquitectura de Barcelona, tot i que no tanca l’objectiu a altres detalls que li puguin mostrar la realitat. A Això, un espai de mobles amb història i personalitat. 


ANITA POUCHARD

Capricho de Muñeca és una botiga de bosses de pell italiana d’edicions limitades, i ‘Urbanidades latentes’ és el conjunt d’imatges fetes per Pouchard al camp de refugiats de Calais, entre França i Anglaterra. 


MARA HARO

Notícies relacionades

Fricades, disseny, il·lustració i regals és el que ven Double Project mentre a les seves parets penja ‘Philias’, la investigació visual al voltant de les pràctiques eròtiques que ha realitzat Mara Haro càmera en mà. 


MARCO PANZETTI 

Galeria d’art i laboratori d’idees, Las cosas de Martínez reuneix les imatges de Panzetti sobre el dia a dia dels refugiats que surten de Líbia en direcció a Europa, naufraguen i són rescatats per l’‘Aquarius’, un vaixell de salvament gestionat per diferents oenagés.

Temes:

Exposicions