KOSMPOLIS 2017

Els teus escriptors preferits, a dues passes

John Banville, Pierre Lemaitre, Jo Nesbo, P.J. Harvey... Si ets dels de diumenge de manteta i llibre, aquest cap de setmana canvia el sofà pel CCCB i surt a conèixer autors

imunoz24606397 mas periodico pj harvey170324143756

imunoz24606397 mas periodico pj harvey170324143756

3
Es llegeix en minuts
Imma Muñoz

Barcelona va a estar este fin de semana rebosante de letras. El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Montalegre, 5) inauguró el pasado miércoles Kosmopolis, la «fiesta de la literatura amplificada» --articulada, en esta novena edición cuyo lema es lema «cuando todo cambia», en torno a varios cambios: el climático, el de la perspectiva de género y el de los medios de difusión de la cultura-- y ha guardado mucha de la artillería pasada para el fin de semana, cuando más aficionados a la literatura pueden disfrutar de ella. Encontraréis aquí el programa completo, pero estas son algunas propuestas que no os deberíais perder. 

Barcelona estarà aquest cap de setmana ple de lletres. El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Montalegre, 5) va inaugurar dimecres Kosmopolis, la «festa de la literatura amplificada» --articulada, en aquesta novena edició amb el lema «quan tot canvia», entorn de diversos canvis: el climàtic, el de la perspectiva de gènere i el dels mitjans de difusió de la cultura-- i ha guardat molta de l'artilleria pesant per al cap de setmana, quan més aficionats a la literatura poden gaudir-ne. Trobareu aquí el programa complet, però aquestes són algunes propostes que no us hauríeu de perdre.

 


Brigitte Vasallo.

Brigitte Vasallo

L’escriptora i activista catalana també ha dedicat temps a la religió, encara que amb la càrrega de lluita que posa en tot el que fa. Participarà en la xerrada La família ha mort. 'Visca la família' amb María Llopis, Orna Donath i Bel Olid. ­S’espera ­incorrecció.  

Divendres, 24 Sala Teatre 19.00 h; 3 €


Pierre Lemaitre & John Banville

Aquí el que s’espera són ­cues. De fans. Pierre Lemaitre i John Banville (Benjamin Black quan es posa negre) protagonitzen un dels actes més esperats de Kosmopolis, batejat com a Diàleg entre dos autors reeixits del nostre temps. Sense cap més acotació de tema, perquè aquí el que importa és el que ells són: dos dels grans, tant per a la crítica com per al públic, gràcies a l’equilibri, en la seva carrera en general i en molts dels seus llibres en particular, de la literatura literària i la de gènere (noteu la cursiva). ¿Què els uneix i què els separa? ¿Hi haurà col·laboració o competència?

Divendres, 24 Hall 20.15 h; 3 €


Poetry Slam

Els que competiran segur són els participants en aquest Campionat Internacional de Poetry Slam. Clotilde Brito, Dani Orviz, Laura Sam, Raquel Lima, Toby Campion (foto) i ­Salva Soler actuen en horari de concert de rock perquè arrencaran xiscles de fan. (si ho dubteu, mireu això).

Divendres, 24 Hall 22.00 h; 3 €


Jo Nesbo. DANNY CAMINAL

Jo Nesbo & Marc Pastor

També els arrencarà Jo Nesbo, ja que és un dels autors del moment, sí, però també perquè és el cantant del grup de Di Derre. Encara que aquí només agafarà el micròfon per parlar del seu ­personatge Harry Hole i de la ­seva participació en la sèrie 'Ocuppied'.

El treball de Nesbo se sotmetrà a la mirada del català, també negra: La mala dona, el seu segon llibre, va guanyar el Crims de Tinta.  

Dissabte, 25 Hall 12.00 h; 3 €


Alicia Kopf

Kopf també té una segona obra exitosa: 'Germà de gel' va guanyar el 2016 els premis Documenta i ­Llibreter. Participa en un col·loqui sobre Robert Walser, coincidint amb el centenari d’El paseo, de l’autor suís. Per cert, Kopf és de Girona i es diu, en realitat, Imma Ávalos. 

Dissabte, 25 Sala Teatre 17.00 h; 3 €


Werher Herzog

Un altre amb nom artístic: el cognom real de Werner Herzog és Stipetic. Se’l coneix com a cineasta –'Aguirre, la còlera de Déu' (1972), 'Fitz­carraldo' (1971)–, però també escriu i fa conferències. Aquí parlarà amb Paul Hodengräber d’Èxtasi i terror en la ment de Déu. No és poca cosa.

Dissabte, 25 Hall 21.00 h; 3 €


Paco Roca. KAI FORSTERLING

Frédéric Pajak & Paco Roca

Un altre que déu-n’hi-do: ¿podem pensar en vinyetes? Aquest és el nexe comú de les xerrades en què participaran aquests dos autors, que demostren que la literatura il·lustrada no té res a veure amb poca lletra i molts dibuixets, sinó amb la comunió entre el text i la imatge.

Diumenge, 26Sala Teatre11.00 h;  3€


P.J. Harvey

Notícies relacionades

I això sí que serà una comunió: múltiple i final. La super­estrella rock conjugant arts: veu i lament al servei dels poemes i les fotos d’'El hueco de la mano per Kosovo, l’Afganistan i la cara més fosca i penjada de ­Washington. Un The End de luxe. 

Diumenge, 26 Hall 19.30 h; 7 €