EL LLIBRE DE LA MEVA VIDA

"Se'ns escapa aquell instant en què el robatori dona pas a la massacre"

Empar Fernández destaca 'A sang freda', de Truman Capote, com un dels llibre que més l'han marcat

imunoz4331944 170123170045

imunoz4331944 170123170045

1
Es llegeix en minuts
EMPAR FERNÁNDEZ

"No em resulta gens fàcil escollir un llibre i etiquetar-lo com el llibre de la meva vida. El meu pare va treballar durant molts anys en una editorial i vaig créixer en companyia de llibres. No importava l'edat aconsellada -si és que algú es molestava a establir-la- i acostumava a llegir tot el que tenia al meu abast.

Recomanaré un clàssic: 'A sang freda', de Truman Capote, que al seu moment va ser qualificada com una 'non fiction novel' i que recull l'assassinat de quatre membres de la família Clutter a mans de Dick Hickcock Perry Smith, dos convictes en llibertat condicional. Capote es va interessar tant pels crims comesos que va viatjar a Holcomb (Kansas) amb Harper Lee i va entrevistar els coneguts de la família Clutter, els policies que van assumir el cas i, després de la detenció dels dos sospitosos, Hickock i Smith.

Empar Fernández

Nascuda a Barcelona el 1962, les seves novel·les, que s'acostumen a qualificar de negres però que ella prefereix definir com a "gris asfalt", retraten molt bé els problemes de la societat d'avui i dels que els patim. L'última és 'Maldita verdad', però tampoc s'ha de perdre 'La mujer que no bajó del avión' (totes dues editades per Versátil).

Notícies relacionades

Malgrat els diversos centenars de pàgines dedicades a explicar els fets, tant a Capote com als lectors d''A sang freda' se'ns escapa aquell instant, aquell punt de bogeria en què el robatori dona pas a la massacre.

Ja ho va dir amb encert un escriptor de qui no recordo el nom: 'Si em fessin triar entre buscar la veritat i trobar-la, triaria buscar la veritat".