On Catalunya

Ruta alternativa

L’altra Gràcia: nova ruta de bars per Barcelona

Vius les seves places, cerques les cobejades terrasses i freqüentes tots els locals de moda. Però mai havies imaginat una Gràcia més enllà de l’espai conegut. Descobreix el revers del barri més popular

L’altra Gràcia: nova ruta de bars per Barcelona
3
Es llegeix en minuts
Albert Fernández

Més enllà d’aquest corrent continu de bullícia als carrers, ‘moderneig’ de pub i olor de calçotada popular amb reverberacions de swing, hi ha alguna cosa més. A l’altra vora d’aquest riu de trànsit ascendent que és Gran de Gràcia existeix la possibilitat d’un altre barri

D’entrada, arronses el nas amb la idea del canvi de ruta. No ho veieu clar. Però mentre deixes enrere el rumor dels llocs de sempre accelerant el pas al ritme del parpelleig del semàfor, intueixes que això t’encantarà. De dia aquesta península independent de la Vila de Gràcia batega amb l’activitat de les seves botigues, galeries i tallers. Pots buscar un menú corejable al bar d’inspiració Beatle Yesterday (Riera de Sant Miquel, 75) o acomodar-te a l’adust Bar Roure (Luis Antúnez, 7) mentre els nens s’arremolinen en la placeta de Sant Miquel a mitja tarda. 

/

De nit el món vira de to. La radiació d’escenes genuïnes i bars carismàtics es concentra a només uns metres. El més sorprenent pub de la zona es diu Un Lugar Bar (Riera de Sant Miquel, 70). Aquest primer tret de senzillesa es correspon amb la naturalitat somrient del local, que acull amb salutacions entusiasmades i una voluptuosa decoració. Abans d’arribar al tamboret diviseu un piano, un saxo, el tocadiscs, la diana, o aquest feix de polaroids que capturen matinades. L’excursió al lavabo és un altre viatge al·lucinant: vinyetes de Joan Cornellà i Mafalda a les portes, i stickers d’icones pop desbordant de flow el vàter. L’ampoller de fusta, propi del millor Irish Pub, està ple de gerres i tiradors. El Facundo i la Sabrina van obrir Un Lugar Bar amb la intenció de crear un racó viu. I ho van aconseguir. Aquí et pots trobar tant un xou de màgia com un concert, una degustació de cerveses o una botiga de roba alternativa. La seva parròquia els correspon amb una fidelitat premium, i agraeixen l’onada bohèmia d’aquest bar-llar regalant-los molts d’aquests gadgets que poblen el local. Et debats entre la pilsner txeca o una ipa de Basqueland. No et pots despistar: el Facu ja us ha posat un ‘chupito’. 

Notícies relacionades

Justo davant podem seguir la ronda en un clàssic imbatible, La Sonora de Gràcia (Riera de Sant Miquel, 59). Entorn de la corba de la seva llarga barra continua bategant l’ambient de pub de tota la vida. La Marta aposta pel petit format emergent. Ha fet mítics els seus ‘open-mic’, els diumenges de ‘blue-grass’ i les nits de monòlegs còmics. Tres passos més enllà, endinsar-se en Bella Bestia Afro Music Bar (Riera de Sant Miquel, 55) és com atracar en una illa melodiosa. El dj s’escarrassa entre vinils. Sonen perles dels seixanta de reggae i rocksteady mentre els reflexos de llum estroboscòpica allarguen ombres i centellegen sobre les fines escultures de zebres. Un home corpulent deixa caure el cap cadenciosament al ritme de la música. El Xavi serveix amb calma el seu còctel jamaicà a una divertida noia ucraïnesa. Les ànimes s’eleven, el món perd importància i tot flota. Us quedaríeu a viure en aquesta república de la ‘gustera’. Però descendeixes carrer avall fins a Bagheera Resto & Bar(Riera de Sant Miquel, 23). Com la pantera del seu mural, aquest bar viu en calma de dia, amagat sobre un arbre per atacar quan cau el sol. Es pot gaudir del seu acollidor pati interior fins a les deu de la nit. Després, tot és brindar amb còctels com el que dona nom al bar, un ponx brasiler creat pels seus amos francesos, i entregar-se a la selva moderna i cosmopolita del seu elegant saló.

Si et deixes portar pels meandres de la marxa, confluiràs al carrer Vic, que també ofereix aventures per a noctàmbuls en llocs com Nightmare (on Vic Street),(Vic, 7), No Sweat Bar (Vic, 19) Monroig,(Vic, 11) o aquesta vella glòria triomfant, Bar Celler Quimet (Vic, 23). L’altra Gràcia és un arxipèlag vibrant, i les seves possibilitats són infinites.

Temes:

Bars