On Catalunya

melopea musical

Un bar en alta fidelitat

Curtis Audiophile Cafe és bar de còctels, botiga de discos, cafeteria i un petit club selecte per a actuacions en viu i sessions de 'dj'. Obre les orelles, perquè aquesta cova per a melòmans transcendeix fronteres de sensibilitat

zentauroepp50448357 onbarcelona cancion dulce abel191028183605

zentauroepp50448357 onbarcelona cancion dulce abel191028183605 / ELISENDA PONS

3
Es llegeix en minuts
Albert Fernández

l ‘dj’ s’arqueja sobre l’agulla, aplicant-se a arrencar-li als plats la síncope perfecta on aquest baix trotador boti al pas adequat per trobar-se en el moment precís amb les veus de la segona pista. Els peus li projecten ombres nervioses sobre el parquet, en una dansa hedonista que hipnotitza l’enèsima, i l’espetec dels gels dins del got és just en el moment del crescendo, com si tot en aquest lloc s’afegís en cor a una simfonia perfecta de so i moviment. Que on soc, dius; que si vull que vinguis, i per què aquest missatge tan llarg pel mòbil. Ja, és que aquesta música puja que no vegis. Doncs mira, t’ho explicaré, intentaré no escriure’t cap altre pergamí. 

Et passes el dia fent ‘scroll’ amunt, ‘scroll’ avall al telèfon, i encara no t’has assabentat que al carrer de Mallorca ha obert un lloc supermaco, a mig camí entre la botiga de discos i una cocteleria. Com que t’agrada la música i t’encanta el que és nou, te’n dono els detalls. Curtis és el primer bar ‘audiophile’ que obre a Barcelona, una espècie de local per a melòmans ideal per agafar-se una melopea musical i congregar els més fins infectats pel ritme. Per descomptat, un sarau d’aquest calibre només el podia haver muntat algú com Guille de Juan, bregat ‘dj’ de l’escena local, que ha pres exemple dels ‘listening bars’ de Tòquio, Londres i San Francisco, per donar resposta barcelonina a aquest fenomen de locals perfectament insonoritzats, amb so audiòfil, un equip de luxe i agenda atapeïda. Un espai especialment pensat per als amants de la música i el bon so, al qual encaixaria l’eslògan «Hifi amb wifi», per allò dels pesadets que no volen gastar mai les dades. 

De dia, a Curtis Audiophile Cafe pots demanar-te un suc i menjar alguna cosa mentre passes hores removent les seves cubetes de vinils, on nien veritables meravelles de soul i jazz, rotllo Marvin Gaye, fins a perles electròniques de l’ordre de Moderat. Si no et decideixes per quin comprar, hi ha habilitats uns punts d’escolta privada, o simplement li demanes al personal que els facin sonar a l’equip del bar. 

El dimoni del groove profund

El dimoni del groove profund

EL+

És el primer bar ‘audiophile’ que obre a Barcelona, i tenen un gust exquisit en tot.

També pots disfrutar de l’encantadora terrassa interior, que ha pintat amb un estilàs que no te l’acabes la dissenyadora del local, la Lidia. De nit, la llum diàfana de Curtis es transforma. A l’entrar-hi per la porta et rep un càlid neó blau. Travesses les dues portes de vidre i t’envaeix el dimoni del groove profund. El canvi d’il·luminació afila cada cantonada i detall de la seva decoració minimalista, t’embolica una penombra de ritual i de sobte tot agafa una altra dimensió amb un còctel del nivell del Bitches Brew a les mans. Flotes amb cada compàs i et perds entre formes anecoiques que et tornen el so amb gentilesa des de cada paret en una flipada zenital de 360º, on el so s’eleva per damunt de tot gràcies als altaveus Omni Sky de Triple Onda. Malgrat que tot està pensat perquè, per molt i bé que soni la música, puguis conversar, la majoria de gent prefereix xiuxiuejar-se a l’orella abans que llançar-se a la cridòria i la rialla. Una parella asseguda en una taula aprofita l’acostament i la confidència per devorar-se a poc a poc, a la meravellosa sala reservada del fons es dibuixen somriures de veritable plaer, i els que ballen absorts davant el ‘dj’ entretanquen els ulls perduts en un gaudi melòman infinit. 

‘Noves tendències’

Notícies relacionades

‘Noves tendències’Les converses es recuperen al porxo de l’entrada, moments de ‘piti’ davant aquest esplèndid aparador presidit per l’estampa de Sade. Doncs soc aquí, entre aquests privilegiats. No sé on ets tu, però no et despistis. Escolta, la programació canvia en funció del dia de la setmana: els dijous hi ha sessions de Beats&Rhymes&Life i Wok sessions, centrades en noves tendències de música afroamericana. Els divendres sona disc en les sessions Playtime i els dissabtes mana l’aposta de l’artista convidat del dia, en una selecció molt top anomenada Selectah. Allà ho tens, en gaudiràs. Buah, al final sí que m’he enrotllat. Perdona pel ‘perga’. I sí, vull que vinguis.  

 

Temes:

Bars