On Catalunya

BALL

Esperant els Reis a la pista

Repassem l'oferta d'importants clubs barcelonins per a la matinada del 5 al 6: un regal de sessions

huckaby

huckaby

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Per calmar els nervis de la nit de Reis, hi ha pocs remeis millors que fer uns balls. I, a més, sortir de casa per anar al club facilitarà el repartiment a Ses Majestats: menys necessitat de sigil, més eficàcia i rapidesa a l’obrir i tancar portes. Per això hem volgut repassar l’oferta d’importants clubs barcelonins per la matinada del 5 al 6. Un regal de sessions i, en algun cas, directes.

En aquest últim sentit, destaca el 'live' d’Edward Upton, àlies DMX Krew, al club d’encara recent creació Red58 (Consell de Cent, 280). Upton és conegut, sobretot, per construir electre, synth-pop i tecno a base d’equip analògic, però també té el seu costat purament experimental. Ho ha demostrat així en les seves produccions (moltes de les quals publicades al segell Rephlex de Aphex Twin) i en els seus ‘podcasts’: aquest home és una enciclopèdia errant de l’electrònica. En la seva nit en Red58, completaran el cartell els 'dj' Life G i Driahn.

També Libido, la nit de Nitsa Club (Nou de la Rambla, 113) dedicada al house purista, compta aquest dissabte amb un convidat venerable: Mike Huckaby, destacat exponent del tecno de Detroit, on és un heroi local. Antic dependent de la mítica botiga de discos Record Time, professor de producció musical per a nens, fundador del segell Deep Transportation... Impossible no admirar-lo. També punxaran Gon i el gran Pau Roca, tot un expert, justament, en tecno de Detroit.

Per aquesta vegada, serà la sala gran d’Apolo, seu del Nitsa, i no La [2] d’Apolo, seu de l’Astin, on tindrà lloc la nit Libido. A Astin hi haurà nit U(nos otros) amb sessions de Mans O i Le Ranso, artífexs de les mateixes, i Shelly, MBODJ, Goliad i JMII.

Ball solidari

La Troupê, el col·lectiu que uneix quatre festes emblemàtiques de Barcelona (Churros Con Chocolate, La Rebujito, Pop Air i Somoslas), és darrere de La Gran Cavalcada, una gran festa repartida per quatre sales de Razzmatazz (Almogàvers, 122). En la principal hi haurà sessions a càrrec dels residents de La Troupê i directe de La Prohibida (el final de la gira de '100k años de luz’). Tot això animat per La Chuchi de Sud-amèrica.

A dalt, al Pop Bar, Muerta Sanchez, Albertoto i Laura Put punxaran, segons diu la nota de premsa, "explosió" i "música d’ahir, avui i sempre". La Dark Chill estarà més dedicada al house, mentre que a La Tropical hi haurà ‘perreo’ a discreció en forma de sessió (Jaime Poniente, Los Pinchaores, Beauty Brain) o directe (les bessones urbanes K-Narias, per primera vegada a Espanya). Part del recaptat per aquesta Cavalcada anirà destinat a l’Associació d’Educació i Lleure Ubuntu, que tracta d’educar nens i joves en el civisme, la convivència i la participació en la societat.

Dues apostes segures

Notícies relacionades

Després de l’èxit de l’any passat, Oscar Mulero torna aquella nit a fer una sessió de tres hores a l’INPUT del Poble Espanyol (avinguda de Ferrer i Guàrdia, 25). No només hi haurà tecno fosc com el betum; Mulero també en sap de tecno emocional i, fins i tot, d’IDM a l’estil Warp. Qui sap què pot passar.

D’altra banda, Nica, el bar de Casa Bonay (Gran Via de les Corts Catalanes, 700), acollirà Quentin Vandewalle, àlies Zaltan, un àvid col·leccionista i expert mesclador de qui es pot esperar l’inesperat. També punxarà Daniel Baughman, representant del segell Hivern Discs.