On Catalunya

MÚSICA

Cruïlla de Tardor, concerts per a tothom

El Cruïlla torna a oferir tastets variats per alleugerir l'espera del festival d'estiu

viva-suecia

viva-suecia

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Per tercer any consecutiu, el festival Cruïlla alleugereix l’espera de la seva pròxima edició (els pròxims 5 i 6 de juliol) amb una sèrie de concerts tardorals que, fidel a la marca Cruïlla, destaquen per la varietat d’estils i la vocació, sobretot, popular. Aquestes són les cites previstes.

Anna Calvi

Entre el rock gòtic de Siouxsie And The Banshees, la visceralitat de la primera PJ Harvey i els aires cinematogràfics (algunes de les seves cançons semblen compostes per a 007), Calvi s’ha guanyat a pols el favor de la crítica i el fervor d’un sempre creixent nombre de fans. Ens porta el repertori de 'Hunter', el seu primer àlbum en cinc anys, potser el més inspirat que hagi gravat mai. 14 d’octubre, Razzmatazz 2, 21.00 h.


Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra

El cineasta i músic serbi, clàssic dels nostres escenaris, ens visita per presentar 'Corps diplomatique', combinació d’arrels balcàniques amb, és clar, els gèneres més diversos, des dels ritmes country fins a les programacions tecnopop. També hi actuarà la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra. 18 d’octubre, Poble Espanyol, 20.30 h.


Myles Sanko + The Excitements

Amb el seu carisma vocal i habilitat, el ‘soul man’ Sanko és incapaç de fer un concert avorrit. Aquest home sempre compleix la seva missió: enviar-nos a casa amb un somriure a la cara i les soles una mica més gastades. Completarà la nit The Excitements, banda barcelonina de soul de la vella escola. 19 d’octubre, Bikini, 20.30 h.


LA M.O.D.A. + Animal

Doblet festiu i expansiu. La Meravellosa Orquestra Del Alcohol, també coneguts com La M.O.D.A., presentaran un 'Salvavida (de las balas perdidas)', en què, curiosament, també exploren algunes vies més introspectives. I Animal donaran curs a la seva barreja, cada vegada més popular, de folk, soul, música jamaicana i el que surti. 20 d’octubre, Poble Espanyol, 20.30 h.


Viva Suecia + Neuman

La nit del pop alternatiu, de les melodies cobertes per la distorsió elèctrica. Viva Suecia, un dels fenòmens recents de l’indie fet aquí, comparteixen vetllada amb Paco Román, productor sol·licitat i líder de la seva pròpia banda, l’estimada Neuman. 21 d’octubre, Poble Espanyol, 19.30 h.


MGMT

En lloc d’adormir-se sobre els llorers i buscar, sense més ni més, un nou 'Kids' sense parar, aquest duo d’electropop psicodèlic ha assajat noves fórmules en cada nou disc. L’últim és 'Little dark age', en què troben un equilibri ideal entre experimentació i eficàcia pop. 25 d’octubre, Poble Espanyol, 20.30 h.


Mafalda + Tremenda Jauría

Notícies relacionades

El Halloween del Cruïlla de Tardor es presenta combatiu: el 31 d’octubre, l’oferta es compon de Mafalda, còctel antifeixista de ska, funk, hardcore, reggae i metal, i Tremenda Jauría, grup que desafia la idea que tot el reggaeton és un gènere només masclista: el seu defensa les dones. Razzmatazz, 20.00 h.


Cat Power

La veterana cantant i compositora, incapaç de falsificar emocions, presenta un nou disc, 'Wanderer', considerat de forma gairebé unànime un dels millors de la seva carrera. També un dels més sorprenents: conté traces d’Auto-Tune i una versió de Rihanna ('Stay'). 1 de novembre, Razzmatazz, 21.00 h.

Temes:

Concerts