On Catalunya

CANTANT AMB TAULES

La veu més personal de Ricky Fargas

El músic, amb experiència com a intèrpret de versions, canta els temes del seu disc 'Imperfectos' a l'Oncle Jack

3
Es llegeix en minuts
Imma Muñoz

Confessa que està una mica cansat que parlin d'ell com "el futbolista que es va fer cantant", i que li diguin que és "el nou Julio Iglesias", que va canviar la porteria pel micròfon. És normal el seu esgotament: Ricky Fargas (Manresa, 1973) ja fa prou temps que trepitja els escenaris per haver-se guanyat el reconeixement com a músic al marge que un dia tingués una carrera futbolística que el va portar fins a Finlàndia i la Xina, després de recórrer els camps de Segona A defensant les samarretes, entre altres, del Leganés, el Vila-real i el Castelló. És normal, també, que als periodistes els cridi l'atenció el canvi i facin la comparació ràpida. "Però no és exacta: jo no em vaig fer músic després de penjar les botes: jo ja ho era mentre les portava". 

En qualsevol cas, el futbol és història en la seva vida des de ja fa una dècada llarga, i avui és un músic amb experiència a omplir escenaris i aixecar nits sense cap més arma que la seva veu, la seva guitarra i la seva capacitat de connectar amb l'audiència. Fargas toca tots els dissabtes i dos dijous al mes a La Taverna de Barcelona, un local que ofereix dues sessions de música en directe cada nit de la setmana (totes i cada una, fins a les tres de la matinada, per als que diuen que a Barcelona no hi ha ambient un dimarts a la nit), i cada primer dijous de mes al Hard Rock Café. En aquestes actuacions ha aconseguit forjar un públic fidel, que fins i tot el segueix a l'estiu quan es multipliquen les actuacions als xiringuitos i locals de la costa. Molts esperen sentir-lo cantar els clàssics del pop-rock que componen el seu repertori en aquelles ocasions, però alguns han fet el salt a conèixer el Ricky Fargas autèntic: el que revelen les seves pròpies cançons.

Ricky Fargas i Manel Alba, després de l'acústic que van gravar per a l''On Barcelona'. JULIO CARBÓ

Notícies relacionades

"Fa uns anys vaig aconseguir fer realitat el somni de gravar un disc amb els meus propis temes. Vaig editar 'Imperfectos' i el vaig presentar en un concert al Bikini, davant gairebé un miler de persones. Però després les coses no van sortir tan bé com esperava i vaig anar aparcant el meu projecte personal. Em vaig bolcar en les meves actuacions als locals de música en directe, que em permetien viure de la meva passió (amb alts i baixos, que això no és gens fàcil), i vaig deixar de banda el meu disc. Però he vist que la gent que em segueix l'ha anat descobrint pels seus propis mitjans, a través de la xarxa, i moltes vegades em demanen que canti els meus temes. 'Escolta, a mi m'encanta 'Te vendí mis besos' i la vull sentir en directe', em diuen, per exemple. Així que he decidit que ha arribat el moment de tornar a defensar aquest disc, amb l'ajuda de Manel Alba, que s'incorpora al projecte 'Imperfectos' com a peça clau per reflotar el disc que ja existeix i fer coses noves junts". 

RERE UN ALTRE SOMNI

El primer pas d'aquesta nova etapa de Fargas és el concert que oferirà divendres, 19 de gener, a la sala Oncle Jack de l'Hospitalet, un local petit en aforament però immens en prestigi. "Em fa moltíssima il·lusió tocar allà perquè és un clàssic dels concerts acústics, i hi han passat músics importantíssims". Ja han penjat el 'sold out' i el músic promet dues hores amb els temes d''Imperfectos', diversos dels quals formaran el seu nou disc i alguna d'aquelles versions pop-rock que broda i amb què no ha parat de créixer els últims anys. "És clar que el meu somni és poder viure de les meves cançons, però totes aquestes hores d'escenaris han fet que avui estigui molt més preparat per tirar endavant el meu projecte que quan el vaig presentar al Bikini. Aquest és un altre somni: poder-lo tornar a defensar, com aquella nit, en format banda". Al temps. 

Temes:

Concerts