On Catalunya

MÚSIQUES SENSIBLES

Miguel Campello converteix la naturalesa en poesia

"Per a mi fusionar és com viatjar en l'univers", assegura el cantant, que presenta 'Agua, pan, amor y vino' al Petit Palau

2
Es llegeix en minuts
Núria Martorell
Núria Martorell

Periodista

ver +

Va néixer a Elx, es va fer El Bicho a Madrid i va acabar instal·lant-se a Las Águilas (Múrcia), el seu refugi vital i artístic. Miguel Campello és un dels convidats del festival Músiques Sensibles. Presentarà 'Agua, pan, amor y vino'. ¿Amb quina paraula et quedes? ¿Què no pot faltar-te en la vida? La pregunta l'hi fem després a ell (a veure si coincideixes).

La cita a Barcelona serà diumenge, dia 19 de novembre, al Petit Palau. I, per a l'ocasió, Campello adaptarà el guió del concert perquè el repertori llueixi nu. "En realitat, són cançons que han nascut així, amb poca roba totes elles. A vegades el que és complicat és vestir-les massa perquè solen ser lletres naturistes", aclareix el cantant.

Una vegada més, l'autoedició ha sigut la teva aposta. ¿És la via més digna per controlar el teu treball des del principi fins al final? "No sé si per controlar el meu treball, però de moment sí perquè el resultat se sembli més a la idea inicial", contesta l'autor d'èxits com 'Locura', 'Mamá Dolores' i 'Parque Triana'.

Les fases que va seguir Campello per a la gravació diu que van ser les següents: "Primer em vaig dedicar a escoltar jo sol el que havia escrit, després l'hi vaig mostrar a la gent més pròxima, mentre les mirava als ulls, i després de més soledat i més reunions amb amics, amb els seus instruments o sense ells, vam anar omplint de notes i colors cada una de les cançons".

"A LA MÚSICA NO HI HA FRONTERES, NO HI HA IDIOMES"

De nou, el mestissatge és marca de la casa. I aconsegueix amb total fluïdesa ficar dins la coctelera rock, flamenc, fusió, rumba, jazz, chill out, hip-hop… "La música no deixa de ser música. Només has de deixar que ella mateixa balli amb ella. Qualsevol ritme, qualsevol acord més tard o més d'hora acaben trobant-se. En la música no hi ha fronteres, no hi ha idiomes. Per a mi fusionar és com viatjar per l'univers".

Notícies relacionades

Arriba el moment de jugar ara amb les paraules amb què bateges el nou disc. ¿Què no pot faltar en la vida: 'Aigua, pa, amor o vi'? ¿Me les ordenes per prioritats i expliques per què? "Aigua, pa, amor, vi... i alegria en el camí -respon-. I per lògica, o per la vida mateixa, sense aigua no hi ha vida, i sense vida no sé el que hi ha però raïm no", riu.

En aquest últim llançament destaca la col·laboració de La Mari (ex-Chambao), a la cançó 'Danza en el aire'. "Ens uneix una amistat de molts anys. Bé, ens uneixen tantes coses que el que seria estrany és que no col·laboréssim", assegura.