On Catalunya

CONCERT

El Mediterrani sona bé

La platja del Bogatell acull per tercer any consecutiu el concert Mediterràniament d'Estrella Damm. El bany de música anirà a càrrec de Love of Lesbian, Ramon Mirabet i Animal

2
Es llegeix en minuts
Núria Martorell
Núria Martorell

Periodista

ver +

Amb sorra a les sabates (una altra opció és descalçar-se directament) i amb l'onatge impassible, encara que veient el cartell potser animarà el seu ritme, el públic que vagi divendres a la nit a la platja del Bogatell ha d'anar disposat a rebre un bon bany musical. La programació, no podia ser d'una altra manera, és d'anunci.

El cartell compta amb tres atractius ganxos: Animal, el grup revelació de l'any amb el seu animat disc de debut, 'Més enllà de les paraules'; Ramon Mirabet, l'autor de la banda sonora de l'últim anunci curtmetratge d'Estrella Damm, la cançó 'Those little things'; i.... '«para pa pararara»': Love of Lesbian. ¡Mira que el 2013 no se'ns va enganxar aquest encomanadís tros del seu brillant 'Fantastic shine!' Els lesbians també es van prestar a protagonitzar l'espot de la marca cervesera i l'estela del seu èxit no para de créixer: el disc 'El poeta Halley' ha marcat una fita en la seva trajectòria.

DE VELL TORRENT A PLATJA OLÍMPICA

Aquesta platja que es va crear amb els Jocs Olímpics, i que va agafar prestat el nom d'un vell torrent que baixava des de Vilapicina i desembocava al mar, fa tres anys que és l'escenari de Mediterràniament. L'estrena, el 2014, va anar a càrrec de Manel, Txarango i La Troba Kung-Fú. I l'ordre d'actuació d'aquest any és el següent: obrirà el foc a les 21.30 hores la veu càlida, franca i somrient de Ramon Mirabet, el nostre Paolo Nutini, el nostre Ben Howard, la proposta més internacional dels nous talents catalans, a mig camí entre Barcelona i Nova Orleans. 'Home is where the heart is' és el seu últim treball.

El relleu l'agafaran, a les 23.30, els reclamats Love of Lesbian. Poca presentació necessiten. I serà curiós escoltar en aquest entorn la seva cançó 'Océanos de sed': «Tus horas, las oigo / estos mares de sed / se vaciarán / con dunas de aguas en ti / mis últimos versos te informarán / ya vuelvo a estar aquí».

I a la 1.30 de la matinada serà el moment de fer l'animal amb Animal, un fenomen a les xarxes socials i en els directes gràcies a la seva facilitat per unir romanticisme i actitud canalla. 'Més enllà de les paraules' combina sonoritats íntimes amb aires de pop, folk, soul, ­reggae i mestissatge. Incitació al ball. Estem de festa.

Notícies relacionades

Al capdavant del grup de Sant Quirze del Vallès trobem el Sr. Smizz, àlies 'Goku', que amb la seva veu pròxima marca el caràcter efervescent d'aquest projecte guiat per l'instint més animal dels músics, amb les petites històries que formen el seu dia a dia. Animal es va presentar al mes de gener amb el videoclip 'Només amb tu' i, en menys d'un mes, ja va superar les 40.000 reproduccions.

En definitiva, un cartell d'esperit cosmopolita, que podria tenir com a eslògan Love of Mediterrani.