On Catalunya
Agafa pa i suca
Cafè amb oli, sisplau, per Òscar Broc
És l’última aposta de Starbucks en el mercat italià: la línia de begudes Oleato. Estem tan àvids d’experiències que fins i tot una cosa tan trivial com xarrupar un tallat ha de ser un altre rotllo

Starbucks ens vol oliosos. Llardosos. Ens vol veure enfonsant el nas en el seu nou invent: la línia de begudes Oleato. La idea és senzilla: ¿per què no posem una cullerada d’oli d’oliva als nostres cafès? Dit i fet. La iniciativa se cenyeix, de moment, al mercat italià, però la taca promet expandir-se a altres països. Tic-tac, tic-tac.
Desconec si això d’injectar-li oli al cafè és nou, però encara que sigui la primera vegada que sento parlar-ne, no m’estranya el més mínim. El papanatisme gastronòmic està arribant a un punt de no retorn, res nou. Beure’s un cafè no és emocionant. Estem tan àvids d’experiències que fins i tot una cosa tan trivial com xarrupar un tallat ha de ser un altre rotllo. Per això hi posem de tot: ou, Marshmallows, oli, qualsevol porcada ens serveix, perquè no va ser culpa teva ni tampoc meva, va ser culpa de la monotonia.
What else?
Notícies relacionadesEl ‘timing’ no sembla el més adequat. Resulta curiós que Starbucks provi l’ocurrència de l’oli d’oliva precisament ara que el litre d’OOVE està a preu de cocaïna rosa. Només faltava un extra d’or líquid en uns cafès que ja són obscenament cars per si mateixos. No obstant, estic desitjant que aquesta moda arribi a Barcelona i se sentin els laments dels ofesos. ¡Oli d’oliva al cafè! ¡Quina cosa!
Vaticino onades d’internautes enfurismats i gastrònoms desitjosos de penjar-se medalles. Twitter España cremarà per culpa del cafè amb oli, però tinc molt clar que els més rondinaires seran els mateixos que suquen el croissant al cafè amb llet i deixen una barreja impossible d’oli, mantega i altres fluids flotant a la superfície de la seva beguda. I se’l beuen. I tant que se’l beuen.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Entre el dolor i la nostàlgia
- Recomanacions «Dinar de 10»: els elogis al millor restaurant de Cornellà de Llobregat, segons Tripadvisor
- Temps Com controlar la temperatura de casa? Com dormir? Sis consells davant les onades de calor
- Portal de transparència Artur Mas, l’expresident que més gasta
- Mor una treballadora del servei de neteja municipal de Barcelona en plena onada de calor
- BANCA El BBVA manté l'OPA sobre el Sabadell malgrat les condicions del Govern central
- Alerta per altes temperatures: Així pots protegir el teu gos
- Baròmetre municipal de juliol L'habitatge ja és el principal problema de Barcelona: la inseguretat encapçalava la llista des de 2018
- BANCA El Santander ofereix 2.700 milions al Sabadell per aconseguir TSB, segons Reuters
- Pobresa a Catalunya La vida en un garatge de tres nens de l’Hospitalet: «¿Fins quan hem d’estar així?»