MENJAR EN TEMPS DE RESTRICCIONS

12 restaurants amb bons plats per menjar a casa

Tanquen bars i restaurants, però encara ens queda el 'delivery' i el 'take away'. En aquests restaurants preparen menjar a domicili o per emportar amb les millors creacions de les seves cartes

Ferran Imedio

12 restaurants amb bons plats per menjar a casa

Les portes dels restaurants es tancaran una altra vegada, però molts deixaran una finestra oberta: la del ‘delivery’ i el ‘take away’. Així que, estimats gurmets i ‘foodies’, no tot està perdut. No serà el mateix que sortir a dinar o a sopar, però gairebé. ¿Que no s’hi està bé, a casona? Hem tastat aquestes propostes de menjar a domicili i per emportar amb les quals endrapar de meravella a casa tot i que no sàpigues cuinar.  

1. Sabors potents

El món ideal

Els cuiners de La Mundana, preparant un comanda / SERGI CONESA

Alain Guiard i Marc Martin han encertat amb La Mundana, una taverna animada i sorollosa a Sants on es menja de meravella. El món ideal. Amb el seu menjar a domicili tornen a fer soroll i a animar el personal, ja que els seus plats són del milloret de la ciutat. És igual que ho facin a la brasa, al forn o a la robata i que en les seves receptes facin picades d’ullet a altres cuines del món. Els seus gustos són sempre potents i llargs. Imbatibles les costelles de porc coreanes i el xai a la taronja. Guiard també serveix les seves ‘burgers’ gurmet a través de Santa Burg (València, 273, i Vallespir, 51).


2. Cuina ‘catariana’

‘Fabada, patria queridaaaa’

Alguns dels plats per menjar a casa d’El Chigre 1769 / FERRAN IMEDIO

Diuen a El Chigre 1769 que preparen cuina ‘catariana’ (catalana i asturiana) amb productes de proximitat i ecològics. Així que igual et serveixen un arròs de pop de ‘pedreru’ amb sàlvia i pistatxos o unes patatines al Cabrales que una amanida de mató o una secallona. Però, sisplau, no perdonis la favada; segurament cantaràs «Catasturias, patria queridaaaaa» a plens pulmons. Si ho fas, mantén 10 metres de distància de seguretat, sisplau. 


3. Visca l’ànec

Diràs ‘cuac, cuac’

El mític arròs de confit d’ànec d’Arume / FERRAN IMEDIO

Si tens gana i t’agrada l’arròs, truca a Arume. El ‘hit’ d’aquesta casa gallega contemporània et farà dir ‘cuac cuac’ en zero coma: quin arròs de confit d’ànec. Porta salsa d’ostres, sofregit de verdures, pebrots de Padrón... No te l’acabes. Al seu poderós sabor no s’hi resistiria ni l’Ànec Donald per molt que per aquest plat hagin sacrificat un dels seus congèneres. I si en vols més, flipa amb la truita de Betanzos amb panceta ibèrica i el tàrtar cremós de vedella gallega. 


4. Escalopa XXL

El filet arriba amb l’AVE

L’escalopa de l’Armando, de qui tothom acabarà parlant

L’AVE entre Madrid i Barcelona (això del pont aeri queda obsolet, ¿oi?) ens porta meravelles com les escalopes de l’Armando, un negoci creat per La Ancha, restaurant centenari de la capital espanyola que triomfa amb les seves receptes ‘vintage’. Ara és a Barcelona. I no només serveix aquest tendre i sucós filet arrebossat XXL (¡en tenen un de 40 centímetres!); a la seva carta també hi trobaràs croquetes, truites, llenties, mandonguilles...


5. Pizza ‘dealers’

Es menja, no s’esnifa

Consumint les pizzes de Traficantes de Harina / Alex froloff

Compte amb el nom canalla de Traficantes de Harina, sobretot si t’agrada provar de tot. No, no. Això és legal. Això es menja, no s’esnifa. Això és pizza. De la bona. Com la Sito Miñanco, amb una base de tomàquet natural i mozzarella ‘fior di latte’, amb pernil dolç, patata al forn, porro i salsa brava, o la Heisenberg, amb la mateixa base i botifarra de Girona, bolets, ruca i crema de tòfona negra. Addictives.


6. Des de la zona alta

Com marquesos

Alguns dels plats de l’Aspic / DIANA SEGURA

Si ets de la zona alta et sonarà l’Aspic perquè té dues botigues gurmet amb restaurant i munten càterings ‘top’. ¿Ets de barri barri? No passa res, perquè la seva cuina no és classista. Formatges, embotits, vins i una trentena d’elaboracions amb producte fresc: ensaladilla russa, turbot a l’estil tradicional, rosbif, ‘sashimi’ de salmó, fricandó... Si els avises amb un dia d’antelació pots demanar el que més t’agradi i t’ho preparen. Com marquesos. 


7. Pollastre fregit

De Bangkok a Seül

El pollastre fregit és el rei de la carta de Piel de Gallina / allegra theimer

Amb Piel de Gallina viatjaràs pel món com si tinguessis les ales d’un pollastre camperol de l’Empordà, el que utilitzen per fregir-lo: Bangkok, Seül, Casablanca, Kentucky... Cada lloc té els seus sabors, que es poden disfrutar en cubs de 6 o 12 peces, en ‘cachopo’ o en bocates. Podràs acompanyar la carn amb amanida ‘coleslaw’, panotxes... 


8. #Arrozparauno

Aquí van al gra

¡Marxant un arrosset d’Al Grano!

A Telefèric s’han espremut el cervell per servir arrossos a domicili o per portar amb la millor cocció en el moment de clavar-hi queixalada. Ara que es veuen capaços de garantir-ho, ofereixen, a través d’Al Grano, 10 tipus diferents que poden demanar-se per a una sola persona: de peus de porc amb gamba vermella, de pollastre amb poma rostida i bolets, de carxofes amb albergínia fumada... L’‘#arrozparauno’, aquest bàlsam per a la solitud.


9. Plats ‘vintage’

Mirant al passat

Un dels plats del menú Tradicions de Windsor

Demanar els plats del menú Tradicions de Windsor, que canvia cada setmana, és el més semblant a menjar amb retrovisor. Gastronomia catalana ‘vintage’ de la bona, molt cuidada, que animarà la iaia a modernitzar-se i entrar a la seva web per demanar fricandó, mandonguilles amb sípia, bacallà a la lleidatana, trinxat... ¡Àvia, tanca l’ordinador, per l’amor de Déu!


10. ‘Good morning’, Vietnam

Aixina els ulls

Mai sentiràs que la sopa ‘pho’ de Món Viêt no et diu ni fu ni fa / marta amat

No tenim els ulls ametllats dels asiàtics, però els aixinem quan mengem una cosa bona. Això ens passa amb els plats de cuina vienamita de Món Viêt: sopa ‘pho’ (la recepta més icònica del país), amanida de papaia verda (moooolt millor que ‘El olor de la papaya verde’, aquell conyàs de pel·lícula que tant va molar als predecessors dels gafapastes), rotllets ‘nem’...


11. On és el meu formatge

Són la llet

Una temptadora taula de formatges de la Fromagerie Can Luc / Facebook

Un bon àpat a casa pot acabar amb formatgets. Els de Fromagerie Can Luc i els del Trivial. Amb els primers val la pena deixar-se aconsellar pel seu responsable, Luc Talbordet, enciclopèdia errant sobre aquest producte. En té tants i de tan bons... I si després en vols guanyar alguns en el joc de taula, convida’l a casa, no fos cas que la pregunta més difícil sigui sobre formatges. Guanyaràs segur. 


12. Gelats exòtics

Acaba a llepades

¡Que passi el gelat (exòtic) de Selvática! / JUAN GONZÁLEZ DEL CERRO

¡Ai, que ens faltava el gelat! Doncs tasta els de Selvática. I fas un volt pel seu món sota zero a l’estil italià, artesà i de temporada. I quan diem món, diem món: perquè igual lleparàs sabors clàssics que en descobriràs altres d’exòtics, amb espècies i ingredients que mai hauries imaginat que tastaries. I sense sortir de casa.