On Catalunya
AGAFA PA I SUCA
'Pintxo' de truita hidroalcohòlica
Element exòtic i omnipresent que té els 'foodies' com gossos perseguint-se la cua. Gràcies al gel hidroalcohòlic, un simple tallat es converteix en un cigaló d'especialitat carregadíssim

zentauroepp54726494 onbarcelona200904124315 /
Quan comença la nova temporada, mai falten els inevitables articles gastronòmics sobre els aliments destinats a triomfar en el futur més immediat. Generalment, n’encerten un de cada cinc, però allà són, donant la llauna any rere any. Dono per fet que tots aquests articles premonitoris obviaran un element exòtic i omnipresent ja a tots els nostres restaurants, una salsa/emulsió/amaniment que té els foodies com gossos perseguint-se la cua: el gel hidroalcohòlic.
Em confesso addicte a aquest compost. El gel hidroalcohòlic és el primer que busco cada vegada que entro en un bar o restaurant. M’unto les mans amb el seu líquid semiviscós i li cedeixo la batuta de l’experiència culinària sense temor, conscient que el mannà antisèptic no és una modeta, com el kale: el gel ha vingut per quedar-se.
Maridatges de gel
Notícies relacionadesGràcies al gel, un simple tallat es converteix en un cigaló d’especialitat carregadíssim (i amb possibles traces radioactives). No hi ha res com emportar-se aquesta avorrida hamburguesa a la boca i descobrir que fa gust d’acetona i Baileys. ¿Odies el coriandre? Un raig de gel a les falangetes i el cebiche deixarà de tenir gust de sabó, ara et semblarà besuc amb Larios.
Podria parlar d’aquests restaurants que tenen unes ampolles de gel que semblen menys segures que xipollejar al reactor 4 de Txernòbil, però prefereixo fabular amb l’excitant futur d’un producte que ha convertit la quinoa en pastura de 'boomers '. Somio cellers i maridatges de gel hidroalcohòlic als meus restaurants favorits. «¿Colomí amb ceba trufada, senyor? Per a aquest plat, permeti’m recomanar-li una bona esbandida de mans amb aquest Betafar collita del 2018: molt viscós i amb una suau aroma a goma d’enganxar industrial que realça el sabor de l’au».
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Entre el dolor i la nostàlgia
- Recomanacions «Dinar de 10»: els elogis al millor restaurant de Cornellà de Llobregat, segons Tripadvisor
- Temps Com controlar la temperatura de casa? Com dormir? Sis consells davant les onades de calor
- Portal de transparència Artur Mas, l’expresident que més gasta
- Mor una treballadora del servei de neteja municipal de Barcelona en plena onada de calor
- BANCA El BBVA manté l'OPA sobre el Sabadell malgrat les condicions del Govern central
- Alerta per altes temperatures: Així pots protegir el teu gos
- Baròmetre municipal de juliol L'habitatge ja és el principal problema de Barcelona: la inseguretat encapçalava la llista des de 2018
- BANCA El Santander ofereix 2.700 milions al Sabadell per aconseguir TSB, segons Reuters
- Pobresa a Catalunya La vida en un garatge de tres nens de l’Hospitalet: «¿Fins quan hem d’estar així?»