On Catalunya
AGAFA PA I SUCA
'Pintxo' de truita hidroalcohòlica
Element exòtic i omnipresent que té els 'foodies' com gossos perseguint-se la cua. Gràcies al gel hidroalcohòlic, un simple tallat es converteix en un cigaló d'especialitat carregadíssim
zentauroepp54726494 onbarcelona200904124315 /
Quan comença la nova temporada, mai falten els inevitables articles gastronòmics sobre els aliments destinats a triomfar en el futur més immediat. Generalment, n’encerten un de cada cinc, però allà són, donant la llauna any rere any. Dono per fet que tots aquests articles premonitoris obviaran un element exòtic i omnipresent ja a tots els nostres restaurants, una salsa/emulsió/amaniment que té els foodies com gossos perseguint-se la cua: el gel hidroalcohòlic.
Em confesso addicte a aquest compost. El gel hidroalcohòlic és el primer que busco cada vegada que entro en un bar o restaurant. M’unto les mans amb el seu líquid semiviscós i li cedeixo la batuta de l’experiència culinària sense temor, conscient que el mannà antisèptic no és una modeta, com el kale: el gel ha vingut per quedar-se.
Maridatges de gel
Notícies relacionadesGràcies al gel, un simple tallat es converteix en un cigaló d’especialitat carregadíssim (i amb possibles traces radioactives). No hi ha res com emportar-se aquesta avorrida hamburguesa a la boca i descobrir que fa gust d’acetona i Baileys. ¿Odies el coriandre? Un raig de gel a les falangetes i el cebiche deixarà de tenir gust de sabó, ara et semblarà besuc amb Larios.
Podria parlar d’aquests restaurants que tenen unes ampolles de gel que semblen menys segures que xipollejar al reactor 4 de Txernòbil, però prefereixo fabular amb l’excitant futur d’un producte que ha convertit la quinoa en pastura de 'boomers '. Somio cellers i maridatges de gel hidroalcohòlic als meus restaurants favorits. «¿Colomí amb ceba trufada, senyor? Per a aquest plat, permeti’m recomanar-li una bona esbandida de mans amb aquest Betafar collita del 2018: molt viscós i amb una suau aroma a goma d’enganxar industrial que realça el sabor de l’au».
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Tràmits Confirmat: els majors de 70 anys hauran de renovar el seu DNI permanent abans d’aquesta data per ordre de la Unió Europea
- Als peus de collserola Tensió entre ‘runners’ i veïns a la Carretera de les Aigües
- Una jutge investiga la suplantació de la identitat d’Ustrell
- Automoció BYD estudia obrir una fàbrica de cotxes elèctrics a Catalunya
- Modalitat esportiva ‘Boom’ dels locals de ‘barre’ a BCN
- Quant cobra un autònom de baixa? Aquestes són les xifres del 2025
- Salut El cardiòleg Aurelio Rojas aclareix si és millor menjar abans o després d’entrenar
- Agressió sexual Una dona denuncia que l’home que li llogava una habitació a Manresa la violava
- Intel·ligència artificial Una recerca d'UManresa sobre ètica demostra que la intel·ligència artificial cau en les mateixes contradiccions que les persones
- Educació a Catalunya Els rostres de l’abandonament escolar: «Acabes renunciant per no endeutar els teus pares o per no saber on acudir»
