On Catalunya

AGAFA PA I SUCA

'Pintxo' de truita hidroalcohòlica

Element exòtic i omnipresent que té els 'foodies' com gossos perseguint-se la cua. Gràcies al gel hidroalcohòlic, un simple tallat es converteix en un cigaló d'especialitat carregadíssim

zentauroepp54726494 onbarcelona200904124315

zentauroepp54726494 onbarcelona200904124315 / MARTIN BUREAU

1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Quan comença la nova temporada, mai falten els inevitables articles gastronòmics sobre els aliments destinats a triomfar en el futur més immediat. Generalment, n’encerten un de cada cinc, però allà són, donant la llauna any rere any. Dono per fet que tots aquests articles premonitoris obviaran un element exòtic i omnipresent ja a tots els nostres restaurants, una salsa/emulsió/amaniment que té els foodies com gossos perseguint-se la cua: el gel hidroalcohòlic.  

Em confesso addicte a aquest compost. El gel hidroalcohòlic és el primer que busco cada vegada que entro en un bar o restaurant. M’unto les mans amb el seu líquid semiviscós i li cedeixo la batuta de l’experiència culinària sense temor, conscient que el mannà antisèptic no és una modeta, com el kale: el gel ha vingut per quedar-se. 

Maridatges de gel

Notícies relacionades

Gràcies al gel, un simple tallat es converteix en un cigaló d’especialitat carregadíssim (i amb possibles traces radioactives). No hi ha res com emportar-se aquesta avorrida hamburguesa a la boca i descobrir que fa gust d’acetona i Baileys. ¿Odies el coriandre? Un raig de gel a les falangetes i el cebiche deixarà de tenir gust de sabó, ara et semblarà besuc amb Larios.   

Podria parlar d’aquests restaurants que tenen unes ampolles de gel que semblen menys segures que xipollejar al reactor 4 de Txernòbil, però prefereixo fabular amb l’excitant futur d’un producte que ha convertit la quinoa en pastura de 'boomers '. Somio cellers i maridatges de gel hidroalcohòlic als meus restaurants favorits. «¿Colomí amb ceba trufada, senyor? Per a aquest plat, permeti’m recomanar-li una bona esbandida de mans amb aquest Betafar collita del 2018: molt viscós i amb una suau aroma a goma d’enganxar industrial que realça el sabor de l’au».