El front blaugrana

Zambrotta es lesiona amb Itàlia i la seva baixa s'uneix a la de Puyol

Oleguer, que no juga des del novembre, és l'únic lateral dret per a Sevilla

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ
BARCELONA

A Frank Rijkaard, el tècnic del Barça, li ha sorgit un problema. Ahir es va lesionar Gianluca Zambrotta durant l'amistós entre Portugal i Itàlia disputat a Zuric. El problema és seriós perquè es tracta d'una lesió muscular, ja que el lateral dret (a Itàlia juga per l'esquerra) va abandonar el camp coixejant, amb tímids gestos de dolor. I el problema encara és més seriós perquè si es confirma la seva gravetat deixaria Rijkaard sense laterals drets per jugar dissabte a Sevilla.

Pendent de les proves a què serà sotmès avui Zambrotta a Barcelona, al tècnic només li queda el recurs de poder col.locar Oleguer a la banda dreta. Puyol, l'opció més usada per Rijkaard, tampoc hi pot ser dissabte perquè compleix ara la seva primera setmana de baixa després del trencament fibril.lar que va patir davant el Vila-real. Encara li queden tres setmanes més abans de reaparèixer, segons sostenen els metges del club. Per això, el que li va passar ahir al defensa italià a Suïssa resulta un motiu més de preocupació, justament ara que havia encadenat els set últims partits de titular. Zambrotta havia recuperat aquesta condició després d'una temporada molt irregular.

OLEGUER DEMANA MINUTS

Ara tot queda interromput, a l'espera, és clar, del diagnòstic exacte d'aquesta lesió muscular de l'italià, que esgota els seus últims mesos al Camp Nou tot i que té contracte fins al 2010. Zambrotta vol tornar a casa i el Milan l'espera amb els braços oberts. Però això es dirimirà al juny. I Rijkaard l'única cosa que mira és el futur immediat. Només pensa en dissabte. En el Sevilla i en l'hàbil Capel, l'extrem esquerre andalús. Un turment per a qualsevol lateral. Es digui com es digui. Si no hi és Zambrotta i si no hi és Puyol, li tocaria a Oleguer assumir aquesta delicada missió defensiva en la seva tornada a l'activitat oficial després de tres mesos d'absència. No juga des del 13 de novembre passat davant l'Alcoià en l'anada de la Copa. Després, una síndrome d'isquiotibials va alentir la seva tornada.

Oleguer ja té l'alta. Curiosament, ahir, hores abans que es lesionés Zambrotta, va expressar el desig de tenir més presència a l'equip. "Al club no li interessa tenir algú que no juga, ni a mi estar sense jugar", va declarar el defensa, amb un contracte que expira el 2010. Però ell no està disposat a rendir-se tan fàcilment. "El meu futur està lligat al Barça. Sóc feliç aquí, però això no depèn només de mi", va dir Oleguer.

Notícies relacionades

DECO, DOSIFICAT

Aquesta tarda, quan es retrobin els jugadors del Barça després de l'èxode internacional (hi seran tots, excepte els mexicans Márquez i Giovani), Rijkaard comprovarà l'estat físic de cada un. Almenys, va saber que Luiz Felipe Scolari, el seleccionador portuguès, va complir amb el que li demanava el Barça: dosificar Deco. El centrecampista tan sols va participar en els primers 45 minuts de l'amistós amb Itàlia. Després, com havia reclamat el club blaugrana a través d'un comunicat mèdic, Deco va ser substituït. I tornarà al Camp Nou per jugar dissabte al Sánchez Pizjuán. El problema és un altre. El Sevilla recupera jugadors (Alves, Navas i Kanouté) i el Barça, que no té Etoo ni Touré, perd Zambrotta.