On Catalunya

Agenda mensual de la comèdia

On veure els millors monòlegs a Barcelona aquest mes d’abril

Els espectacles d’‘stand-up comedy’ més destacats per riure, somriure i plorar de riure

On veure els millors monòlegs a Barcelona aquest mes d’abril

Laura Compte (@lauracompteph)

6
Es llegeix en minuts

Amb l’arribada de la primavera, el cos et demana marxa. I rialles. Moltes rialles. Barcelona és la ciutat ideal per viure rient. Cada setmana, en diferents locals i pubs de la capital catalana, tota mena de còmics i còmiques es posen davant d’un micro per a gaudi del personal. En aquesta agenda mensual, t’ensenyem les millors apostes d’stand-up comedy local, perquè et passis el mes d’abril rient.

1. Benditos Viernes

Els Benditos Jueves s’han convertit en Benditos Viernes aquest mes de març. Malgrat el canvi de dia i d’ubicació, ja que s’han mudat de la sala B de Luz de Gas a la sala Almo2bar (Bruniquer 59-61), la idea del xou no ha canviat. Benditos Viernes reuneix els millors còmics i còmiques locals i després d’unes bones rialles inicia la Ballaruca, una sessió de música amb ‘djs’, combinant l’humor amb la festa.

Si no vols perdre’t aquesta atractiva gresca barcelonina, on fins i tot pots sopar tapes a 1 euro, apunta’t al calendari el divendres 21 d’abril, data de la seva actuació mensual. Riuràs amb el monòleg del còmic Xavi Daura i ballaràs amb els ‘dj’ La Cara B i PD Busquets.

2. L’Altre Mic

El Medi (Balmes, 129) és un dels locals de culte de l’‘stand up comedy’ de Barcelona. Fa anys que aquest pub reivindica i defensa la comèdia local. La seva agenda és plena de propostes d’humor, com els 7x7x7 dels dimecres i els variats xous de comèdia individual o col·lectiva que completen el calendari de tota la setmana.

Entre aquests espectacles destaca L’Altre Mic, que té lloc els dimarts. Malgrat ser laborable, té un gran èxit. Aquest open-mic bilingüe compta amb una àmplia plantilla de còmics que varien l’alineació de cada setmana. Cedeix el micròfon per un temps limitat a cada humorista, que arrisca provant nous acudits a contrarellotge.  

¿El preu? Taquilla inversa: entres de manera gratuïta i una vegada acaba l’espectacle decideixes quants diners oferir pel que acabes de presenciar. A més, el teu riure té premi perquè al final del xou, els còmics de la nit escullen la taula més animada i festaire, que apareixerà fotografiada al cartell de la següent setmana. 

3. Comedy Gold  

Per a aquells fanàtics de l’humor amb mala llet, Comedy Gold és el place to be. Tomàs Fuentes i Albert Floyd omplen cada mes el ja citat pub El Medi amb el seu xou col·laboratiu, Bumping Mic. Els dos còmics protagonitzen una baralla humorística de gairebé dues hores en què, amb l’ajuda del públic i alguns convidats, improvisen acudits amb la intenció d’atacar amb broma l’oponent. Aquest mes d’abril el Bumping Mic es farà el 2 d’abril, per començar amb força i bon humor el mes.

I per si et quedes amb ganes de més, sempre tens l’opció d’assistir al seu xou regular, el Comedy Gold Show. Se celebra els dissabtes 8 i 22 d’abril al Golem’S (Sant Lluís, 64) amb lineups de 3 còmics i un MC.

4. Massa Comedy

Els còmics David Arnau i Sergi Moral organitzen el Massa Mic, un micro obert paritari amb 4 còmics i 4 còmiques locals, a l’encantador Rouge Cocktail Club (Poeta Cabanyes, 21). Aquest xou tindrà lloc el dimecres 26 i el dijous 27 d’abril. El Massa Mic és de taquilla inversa, també. Per si no fos prou, l’últim diumenge d’abril, dia 30, organitzen Diumenge de comèdia a Sagrades Tannines (passatge de Simó, 20) i el divendres 21 d’abril presenten la Nit de Comèdia a Ca la Sisqueta (av. de Santa Coloma, 104). Ració triple d’humor barceloní.

5. El Soterrani 

Manel Vidal, Maria Rovira aka Oye Sherman, Marc Sarrats i Josep Català formen una de les companyies de còmics més potents de Catalunya. A causa del seu gran èxit, El Soterrani ha hagut de multiplicar per dos la seva oferta d’‘stand-up’ en català. El seu xou principal, Camping Caravaning Cubelles, reuneix els quatre còmics i burxa en els nou pecats de la Catalunya actual. Se celebra el 28 d’abril a la sala Paral·lel 62 (av. del Paral·lel, 62).

El seu xou secundari, El Soterrani petit, té lloc dos dimarts al mes a Golem’S (Sant Lluís, 64) i combina dos membres del Soterrani amb tres convidats, sempre en català i mantenint la paritat de gènere.

6. Bar Teatre Tinta Roja

Una antiga vaqueria del barri de Poble Sec es convertirà en el teu lloc preferit si et vols endinsar al món dels monòlegs. El Bar Teatre Tinta Roja (carrer de la Creu dels Molers, 17) evoca l’Argentina dels anys 50. Fins i tot el mateix nom, «Tinta Roja», prové del títol d’un tango de 1941. Aquest local té molts mons al seu interior, des d’un bar de copes i una sala d’exposicions fins a un escenari de teatre on es fa dansa i música en directe.

Però respecte al món de la comèdia, tots els dissabtes d’abril tens una cita amb sis dels millors còmics de Barcelona, Madrid, Mèxic, Itàlia o la Gran Bretanya, que pugen a l’escenari per treure les rialles del públic. El xou d’‘stand up comedy’ titulat Monólogos en su Tinta, presentat per Pep Alejandro, és la nova gresca de moda a Barcelona. Una hora i quart, iniciant el xou a les 22.15 h, amb rialles i acudits d’humoristes de la talla de Rocío Raval, Carlos Ballarta, Victor Parrado, Alexis de Anda o Toni Cruz.

Altres monòlegs que no t’has de perdre al Bar Teatre Tinta Roja són 2 tarados y medio, que tindrà lloc l’1 d’abril; i Nací en un bar, el 22 d’abril. En el primer monòleg riuràs amb l’humor del protagonista i també semifinalista de Got Talent, Boris Tosas, i et sorprendràs amb les imitacions d’Albert Voces i Ana Dramas. En el segon, et divertiràs amb el còmic Javier Alba de Alba, que ha estat gairebé 30 anys treballant al bar de la seva mare i coneix millor que ningú les millors anècdotes d’aquest ofici.

Però t’interessa l’espectacularitat a més de l’humor, et recomanem els xous de Jajakadabra i Mago Malbert. L’espectacle de Jajakadabra tindrà lloc el pròxim 7 d’abril, amb Leo Bordigoni fascinant el públic amb els seus acudits i trucs de màgia. Mago Malbert se celebrarà el 16 d’abril, en què Malbert desmentirà amb humor les trampes que s’atribueixen als mags a l’hora d’enganyar el públic amb la seva màgia.

7. Més rialles 

Notícies relacionades

En aquesta agenda t’hem proposat alguns dels monòlegs més destacats, però convé no perdre’s propostes com el micro obert LGTBIQ i feminista Manolita La Primera de La Federica (Salvà, 3), els dilluns de Feismo cool de La Rubia (Ferlandina, 29) o la limitada i gratuïta vetllada mensual d’‘stand-up’ a la rebotiga de La Llama Store (Villarroel, 34).

A més, com que l’humor no entén de fronteres, Craft Barcelona (Paradís, 4), The Comedy Clubhouse (Canvis Nous, 10) i Barcelona Comedy Club (Carassa, 4) munten xous en anglès, per si vols practicar l’idioma de manera divertida. Finalment, no deixis de fer-li un cop d’ull als espectacles en solitari de còmics com Marc Sarrats, amb el seu xou Alta flipamenta el 21 d’abril, o Miguel Noguera amb el seu Ultrashow el 14 d’abril.

Temes:

Barcelona Humor