On Catalunya

‘Shopping’ festiu

Els Mercats de Nadal més bonics de Barcelona

Des de les fires tradicionals fins a les més luxoses en terrasses d’hotels de cinc estrelles, l’agenda nadalenca de Barcelona ve més carregada que la d’Abel Caballero

Els Mercats de Nadal més bonics de Barcelona
3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Males notícies per als que quan comença l’advent es posen en mode Grinch. A ritme de nadales de Mariah Carey, jerseis de llana, ‘displays’ de llums que provocarien un tic nerviós a Greta Thunberg i titulars amb declaracions d’Abel Caballero, el Nadal ja ha arribat. I per tant torna una de les tradicions més consumistes i més populars d’aquestes dates, els mercats nadalencs. I a Barcelona, n’hi ha desenes. 

1. Santa Llúcia

El clàssic: la Fira de Santa Llúcia. Situat a l’avinguda de la Catedral, és la fira nadalenca més longeva de Barcelona, i celebra aquest any el seu 236è aniversari. Va obrir portes el 25 de novembre i estarà obert fins al 23 de desembre, amb gairebé 200 parades. S’afegeixen als llocs de productes nadalencs diverses activitats, com el Tió gegant, al qual els nens podran anar a fer cagar del 3 al 18, i, el dia 10, la Diada de tradicions i costums nadalencs de Catalunya, amb una mostra de folklore festiu local.


2. Fira de Reis

Un altre dels més longeus de la ciutat, la Fira de Reis, que data del segle XIX i que comptarà amb 200 parades dedicades a artesania, llaminadures festives, decoració nadalenca i articles de regal. Del 16 de desembre fins al dia de Reis, a la Gran Via, entre Calàbria i Muntaner


3. Fira de Nadal de la Sagrada Família

I davant del temple més famós de la ciutat, un altre pla: el mercat de la Sagrada Família (plaça de la Sagrada Família). Fins al dia 23 de desembre, desenes de parades repartiran esperit nadalenc a base de pessebres, arbres, garlandes, regals, decoracions festives, alimentació tradicional i, per als que s’hagin portat malament, l’equivalent de sucre a la notificació d’Hisenda d’El Rubius: piles de carbó. 

4. Fira de Nadal al Port Vell

¿Prefereixes una experiència més mediterrània? Del 5 de desembre al 6 de gener, torna la Fira de Nadal al Port Vell (Moll de Bosch i Alsina, Moll de la Fusta). Dilluns, dia 5, a les set de la tarda, acte inaugural amb l’encesa de llums i actuacions d’Edu, d’Eufòria, i els cors Palau Vincles i l’Orfeó Català. Completaran el centenar de paradetes nadalenques un pessebre de llum que flotarà sobre l’aigua, una pista de gel de 400 m2, una nòria de 65 metres i un escenari que s’omplirà de concerts i actuacions. Això sí, agafa una jaqueteta, que, al costat del mar, refresca. 

5. Christmas Market de l’Hotel Palace

Una opció més luxosa i que, a més, et permetrà veure per dins un dels hotels més prestigiosos de la ciutat, el Christmas Market de l’Hotel Palace (Gran Via, 668), a la terrassa dels quals es plantaran una desena de paradetes que emulen els mercats del nord d’Europa. L’entrada és gratuïta, tot i que per 14 euros podreu participar en la xocolatada, amb xocolata calenta, cafès, infusions, xurros i melindros. 


6. Mercat nadalenc del Mandarin Oriental

No és l’únic hotel que obre les portes aquestes festes. El Mandarin Oriental (passeig de Gràcia, 38-40) també s’omplirà per Nadal. Passeja’t per les parades i tasta les galetes de Carme Ruscalleda, pren una copa de cava o una tassa de xocolata calenta, compra als seus llocs d’artesania, porta els nens a un contacontes i, fins i tot, passa’t per la cuina on el Pare Noel cuinarà galetes de gingebre. I sí, l’entrada també és gratuïta.

7. Casa Seat

Notícies relacionades

També al passeig de Gràcia, al número 109, la Casa Seat es convertirà en una oda al Nadal que faria plorar Jack Skellington. Des de dijous, dia 1, l’edifici ha convertit la façana en un gran calendari d’advent, que cada dia revela una sorpresa festiva. A l’interior, l’espai cultural s’ha convertit en un poble nadalenc i en una fàbrica de joguines que faran de mercat ambulant nadalenc.  


8. Käthe Wohlfahrt

¿Viure el Nadal com al nord d’Europa, però sense agafar un avió? Fàcil. Per visitar un mercat tradicional alemany, passa’t per la botiga Käthe Wohlfahrt, mestres germànics del Nadal que, a la seva seu de Barcelona, recreen un poble de Baviera. Passejar per aquí farà que et sentis com a la plaça major d’un poble nevat del sud d’Alemanya. Et saltaran les nadales soles.