On Catalunya

No us ho perdeu

Els millors plans per a Halloween a Barcelona

Apunteu-vos-ho a l’agenda: Horrorland, el cicle del Phenomena i la Ravalada XXL

Els millors plans per a Halloween a Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La millor manera de celebrar la nit més terrorífica de l’any és amb crits. Per això, passeu-vos pels parcs d’atraccions d’ensurts, coneguts com a ‘scream parks’. El millor d’Europa, Horrorland, és a Vilassar de Mar. Per descomptat, les seves entrades estan cotitzadíssimes, així que és possible que us trobeu un ‘sold out’ la majoria dels dies. ¿Més opcions? A Terrassa, un altre parc del terror on passar la nit de Halloween: Macabre Park. O Tibidabo i Port Aventura, que tots dos obren les seves cases del terror i ompliran els seus carrers amb espectacles i experiències terrorífiques per a totes les edats.


Un pla indispensable per a la nit de Halloween, el cine de terror. Phenomena Experience (Sant Antoni Maria Claret, 168) arrenca el seu cicle de Halloween amb pel·lícules com el clàssic ‘Nosferatu’, la familiar ‘Pesadilla antes de Navidad’, el musical ‘The Rocky Horror Picture Show’ o la inquietant ‘Midsommar’. També la Filmoteca (Salvador Seguí, 1) s’uneix als ensurts amb la projecció de ‘La família Addams’ i la cadena Cinesa, el dia 31, organitza a les seves sales maratons de la saga ‘Expedient Warren’. 

Una sessió d’orgue improvisat mentre projecten ‘Metrópolis’, la primera pel·lícula de ciència-ficció de la història. És el pla amb què el Palau de la Música (4-6) vol celebrar un tenebrós Halloween al seu recinte modernista. 


Per als que vulguin celebrar la nit de Halloween, però sense gaire ensurts, hi ha l’opció dels bars, les cocteleries i les discoteques, que tindran festes temàtiques. Entre d’altres, s’apunten a la festa Razzmatazz (Almogàvers, 122) el dia 31, la Churros con Chocolate a l’Apolo (Nou de la Rambla, 113) el dia 30, la Wolf (Almogàvers, 88) el 31 o la Hallo-Week, que s’estendrà durant tot el cap de setmana, a l’Skyfall Cocktail Club (Granvia de l’Hospitalet, 144). Per descomptat, no pot faltar una altra festa habitual la nit de Halloween barcelonina: la del Museu de Cera de Barcelona (passatge de la Banca, s/n), per a una experiència autènticament pertorbadora.


Notícies relacionades

El final de l’octubre no només és l’època per celebrar Halloween, també el Dia dels Morts. Aquesta tradició, tan implantada a Mèxic, també té els seus adeptes a Barcelona. Per exemple, el Taller Balam (Pàdua, 25) organitza una jornada amb gastronomia, música, manualitats, taller de paper picat i cultura mexicana. També hi haurà altars als morts a les Galeries Maldà (Portaferrissa, 22) i a Piñata Cocktail Cantina (Casanova, 19), que tindrà còctels de tequila pensats especialment per a l’ocasió. 

Un pla que no pot faltar el cap de setmana de Halloween: disfresses. Aquest dissabte i diumenge, torna la Japan Weekend a La Farga (avinguda de Josep Tarradellas i Joan, a l’Hospitalet), amb les seves dosis habituals de ‘cosplay’. Un altre pla que no falla té a veure amb el ‘drag’: torna la Ravalada XXL a Razzmatazz (Almogàvers, 122), aquesta vegada, versió Halloween i amb premis a les millors disfresses. I dissabte, un altre espectacle ‘queer’ amb moltes dosis de maquillatge: el Festigailesbià, que celebra el seu 30è aniversari amb actuacions de les artistes Secre, Patrick, Ruben o Kika Superputa.