On Catalunya

new new new

El CCCB i Maria Arnal s’uneixen en un assaig sonor sobre la crisi climàtica

La cantant de Badalona fa de comissària amb José Luis de Vicente per presentar l’experiència extrasensorial ‘Cada capa de l’atmosfera’

El CCCB i Maria Arnal s’uneixen en un assaig sonor sobre la crisi climàtica
1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Maria Arnal, amb Marcel Bagés, va publicar el 2021 ‘Clamor’, un dels àlbums nacionals més aclamats per la crítica aquell any. Va continuar amb una gira igual d’aplaudida, coronant-se en l’última edició del Sónar amb un espectacle de llums i sons dignes de museu. I, per tant, era natural que el seu següent pas fos viatjar a una sala d’exposicions. 

Notícies relacionades

Arnal s’ha mudat ara al CCCB (Montalegre, 5) per presentar, amb el comissari José Luis de Vicente, un assaig sonor sobre les empremtes de la crisi climàtica en el planeta. Amb el títol ‘Cada capa de l’atmosfera’, una clara referència a la seva cançó ‘Meteorit ferit’, aquesta acabada d’inaugurar instal·lació barreja les composicions musicals de la cantant de Badalona amb la divulgació i el pensament científic i filosòfic. 

‘Cada capa de l’atmosfera’ és, en essència, un pòdcast de quatre episodis exposat al CCCB fins al 16 d’octubre, mentre que en plataformes digitals s’anirà publicant un nou capítol cada dimarts (el primer, ja disponible). El podcast està gravat en format binaural, «una tecnologia que capta amb fidelitat l’acústica de cada un dels seus escenaris», segons afirma el comissari, que va supervisar aquest viatge que barreja sons d’espais naturals, arquitectures industrials, laboratoris i centres patrimonials amb el testimoni de filòsofs, científics, músics, investigadors i naturalistes.