On Catalunya

idees per a tota mena de parelles

Set plans alternatius per celebrar Sant Valentí a Barcelona

Aquest any el 14 de febrer cau entre urnes. Es recomana tenir opcions per garantir un enamorament sobtat precís, no fos cas que agafis Cupido votant.

6
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Diuen que la política fa estranys companys de llit. I aquest any no només parlen dels pactes Frankenstein: diumenge anirem a votar en ple Sant Valentí. ¿Hi haurà mirades fogoses per sobre de les mascaretes? ¿Sortirà alguna nova parella entre urna i urna? ¿Serà un amor per sempre o fins que els tribunals l’inhabilitin? Arriba el dia dels enamorats, i tant és que tinguis parella o que t’hagis passat la setmana deixant anar mítings a Tinder, necessites bons plans per impressionar. I, és clar, tot depèn de com sigui l’altra persona. Amb aquestes idees triomfaràs entre tota mena de públics.

1. Per als romàntics

Plans intensos

¿T’agrada l’amor de conte? ¿Ets tan romàntic que Cameron Diaz et truca per demanar-te consells abans d’anar a gravar? Doncs escull els plans més romàntics. Per exemple, els concerts de Candelight, música amb instruments clàssics en edificis i recintes emblemàtics de la ciutat i tot envoltat d’espelmetes, a partir de 15 euros i amb moltes dates per triar.

Altres estrelles de Sant Valentí són els packs d’hotel. Tens el del Cotton House Hotel (Gran Via de les Corts Catalanes, 670), que per 275 euros (per a dues persones) t’ofereix llit, concert, sopar i esmorzar (perquè sí, ara els hotels són els únics llocs on pots anar a sopar). Per un preu similar, 269 euros, el Majestic (passeig de Gràcia, 69), que també inclou allotjament, sopar i esmorzar per a dos, i el Miramar (Carlos Ibáñez, 3), amb les seves escapades romàntiques per 310 euros.

Si el que vols passar és un dia de pel·lícula, literalment, ves a Video Instan (Viladomat, 239), el primer videoclub d’Espanya que compta amb una petita sala per a projeccions privades on podreu veure la vostra pel·lícula preferida. Per fi fareu manetes al cine sense que ningú s’escandalitzi.

2. Per suar Sant Valentí

Amor per l’esport

Per a vosaltres, un dia dels enamorats sense suor no val la pena. Sou d’aquestes parelles a les quals els encanta passar el dia en boles... literalment: que si futbol, que si bàsquet, que si voleibol. Fins i tot la Spice esportista se sentiria sedentària al vostre costat. Però, des que va arribar la pandèmia, les oportunitats per despertar endorfines s’han resumit a seguir Patry Jordán a la tele del menjador i poc més. Prova els esports amb distància social, com el ‘bubble football’, que es juga dins de boles de plàstic. Risc de contagi zero.

Un altre esport ‘Covid-free’ on posar una mica d’espai entre els participants: batalles de sabres làser a l’estil ‘Star wars’. És LudoSport (Daoiz i Velarde, 28), on pots ser un jedi sense anar-te’n a una galàxia molt, molt llunyana. Només t’hauràs de moure fins a Sants. Això sí, no t’oblidis de la mascareta, tot i que només sigui per repetir sota la tela «jo soc el teu pare» amb la veu entretallada de Darth Vader.

3. Per menjar-se el filet vegà

Cites ‘cruelty free’

A tots els agrada menjar-se el filet per Sant Valentí. Fins i tot als vegans. Per això poden passar-se pel Vegan Junk Food Bar (Manresa, 4). Acabat d’estrenar, aquest local de menjar ràpid vegà té una variada carta ‘cruelty free’ per satisfer el mono vegetarià de McDonald’s. I si preferiu muntar un soparet íntim a casa, compreu-ne vosaltres mateixos els ingredients. Hi ha una àmplia gamma de supermercats vegans per tot Barcelona. Per esmentar-ne un parell, God Save the Green (Valldonzella, 60) i Veg&Friends (plaça d’Ausiàs March, 1).

Però el veganisme és un estil de vida que no es basa només en el menjar. En el món del maquillatge i el ‘wellness’, per exemple, hi ha marques que experimenten amb animals. Per combatre-ho, han nascut espais com el Signature Spa (Trafalgar, 26), el primer spa orgànic i vegà d’Espanya que acaba de guanyar un premi al millor massatge terapèutic i esportiu de Barcelona. ¿Una sessió per a dues persones? La forma perfecta per relaxar la tensió de la jornada electoral.

4. Per passar-ho de por

Addictes a l’horror

Poques coses són més romàntiques que posar-se una pel·lícula de por i arrupir-se als braços de l’altre a cada ensurt. Si aquest Sant Valentí vols pujar de nivell i viure una experiència veritablement temible, visita els llocs que més terror desperten als barcelonins: ¿l’oficina del SEPE? No, els ‘escape room’ d’horror.

Els més famosos són els d’Horror Box (Indústria, 268), com ara ‘Catalèpsia’, una aventura per a dues persones que provoca més claustrofòbia que un estudi d’Idealista: et despertes en un taüt en el teu propi enterrament i has d’intentar-ne sortir. O ‘Ouija’, una aventura de poltergeists que té la fama de ser la més paranormal de la ciutat. I fins i tot si preferiu quedar-vos a casa, Horror Box ha sigut nominada a millor experiència ‘online’ en els ‘Horror Awards’ gràcies als seus ‘escape rooms’ domèstics. Advertència: després d’això no t’atreviràs a anar ni a buscar un got d’aigua a la cuina sense encendre tots els llums de casa.  

5. Per a parelles festaires

Nostàlgia discotequera

Us vau conèixer a la pista de ball com si fos ‘Dirty dancing’ i des d’aleshores no heu deixat de ballar. Fins que va arribar la Covid, és clar. Si encara no heu superat que porteu gairebé un any sense trepitjar el terra enganxifós d’alcohol de la discoteca, passeu-vos pel canal de Youtube de Razzmatazz. Apagueu els llums, tireu-hi alcohol fins que el parquet es quedi enganxós i premeu el ‘play’. Les seves sessions de DJ en ‘streaming’ et transportaran a aquelles nits prepandèmia.

Però si recrear l’ambient no et satisfà, una opció igual d’entretinguda i que et permetrà sortir de casa és el Bus Terraza. Sí, un bus reconvertit en bar i terrasseta (però no, no va fent voltes per la ciutat). Situat al Parc del Fòrum (avinguda del Litoral, 488), a la zona on se celebra el Primavera Sound, et despertarà nostàlgia pels festivals cancel·lats i farà que us sentiu com si estiguéssiu descansant els peus entre concert i concert. I no us oblideu de passar per l’església més pròxima i posar una espelmeta a la vacuna perquè aviat puguem reviure els festivals d’estiu.

6. Per als negacionistes  

Regals «queda bé»

«Jo no celebro Sant Valentí, és una cursileria, jo soc més de Sant Jordi», «nosaltres mai ens regalem res», ja, és clar. Tots els que diuen aquestes frases al final acaben comprant qualsevol xorrada per quedar bé. Només per si de cas. No fos cas que la parella es pensi que te n’has oblidat, no que et neguis a participar en aquesta ostentació capitalista.

Per a aquests casos, les millors opcions són les botigues de detallets. Per exemple, Flowers by Bornay (Melcior de Palau, 36), ja descrita com «el Ferran Adrià de les plantes», per comprar un ramet a la parella. O The Bakers (Padilla, 168), una petita pastisseria artesanal on es poden comprar uns bombons o uns pastissets. També hi ha Byron (Casanova, 32), una llibreria inaugurada fa uns mesos per a aquells que adoren omplir les prestatgeries amb cada regal. I finalment S’Oliver (Banys Nous, 10), una preciosa botiga de decoració per comprar un què-en-faig (aquests objectes que només serveixen per preguntar-se «¿què en faig?»), però amb molt bon gust.

7. I si et deixen plantat...

Notícies relacionades

Xerrant amb ficus

El teu Tinder ha rebut més missatges que una bústia amb la propaganda electoral i tot i així no has aconseguit agenciar-te una cita per a aquest Sant Valentí. La persona que tant t’agradava i que et va dir que «sí o sí» us havíeu de veure t’ha fet ‘ghosting’ i ja no et respon els missatges. Que bé, un any més que et deixen plantat. Doncs passa’t pels bars botànics, almenys no seràs l’únic. A Barcelona, les millors opcions que barregen planta i cafè són La suegra del jardinero (Provença, 125), Sweet & Flower (Joan Güell, 134) i Espai Joliu (Badajoz, 95). Aquí podràs reflexionar fins arribar a l’arrel de per què no trobes la teva anhelada mitjana taronja.