On Catalunya

ON / OFF

5 coses que no et pots perdre aquesta setmana a Barcelona

El millor: 'eXistenZ' de Cronenberg al CCCB i 070 Shake a La [2] de l'Apolo. El pitjor: Eminem no convenç

zentauroepp51855433 onoff200121154939

zentauroepp51855433 onoff200121154939

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ON

ON

Un pla al·lucinant

El cicle del CCCB ‘Dins el joc’ combina projeccions cinematogràfiques amb la visita a l’exposició ‘Gameplay. Cultura del videojoc’. I dissabte, dia 1 (18.50 h), la pel·lícula és ni més ni menys que ‘eXistenZ’, el psicodèlic clàssic de David Cronenberg, que presentarà Teresa López-Pellisa. Entrada gratis amb l’entrada a l’exposició.


Al ritme de Souleyman

La festa Malecón de Nitsa Club ens porta, aquest divendres, dia 31, el directe d’Omar Souleyman, granger de Síria convertit en improbable estrella ‘dance underground’ amb una barreja de techno i dabke (música popular siriana). A més, punxen Arnau Obiols i Ikram Bouloum.


Pals d’electricitat per sempre

Explosions In The Sky, una de les bandes que millor ha traslladat el postrock al nou segle, celebren les seves dues primeres dècades amb una gira especial que dilluns, dia 3, passa per la Barts. Música per tancar els ulls i començar a veure carreteres infinites i pals d’electricitat.


Fogonades d’emoció

L’escriptor Nickolas Butler va causar sensació (alternativa) fa sis anys amb ‘Canciones de amor a quemarropa’, i amb cada nova novel·la ha confirmat la seva capacitat per treure emoció i veritat del pou sense fons de les relacions humanes. L’última és ‘Algo en lo que creer’ (Libros del Asteroide).   


El fulgor

Notícies relacionades

En el seu gran disc de debut, ‘Modus vivendi’, la promesa del pop-rap 070 Shake no va amb mitges tintes i tira de produccions grandiloqüents, melodies més grans que la vida i emoció intensa generalitzada. El resultat és, sovint, la síndrome de Stendhal. Dissabte, dia 1, a La [2] de Apolo, hi haurà llàgrimes.


OFF

Eminem, només per a incondicionals

‘Music to be murdered by’, el disc que Eminem va voler treure sense avisar, no ha sigut cap grata sorpresa per a bona part de la crítica. El pitjor pecat és ‘Darkness’, condemna de la cultura de les armes que, en un gest de gust dubtós, encadena ‘samples’ de tirotejos i crits.