On Catalunya

ciutat on

La nit de Cap d'Any no és (només) el dia 31

zentauroepp51454400 abel191227113337

zentauroepp51454400 abel191227113337

4
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El dia 1 de gener. El primer dia de l’any. Reunió familiar, dinars abundants i llargues sobretaules. Felicitat en vena. En teoria, és clar, perquè quan et sona l’alarma, al teu cos li venen més esgarrifances que a Corbyn quan sent la paraula ‘brexit’. Te’n vas anar a dormir a les set, després d’unafestallarguíssima que et va fer pensar «ja soc gran per a aquestes coses». Toca vestir-se a correcuita, intentant arreglar la teva mala cara al mirall perquè no es noti que ahir vas vomitar en una parada de bus, i tot per aguantar amb una ressaca descomunal els insults a Greta Thunberg del teu cunyat, acompanyats per una tirallonga de lloances a Vox. 

Si no et veus capaç d’aguantar un Any Nou més així però, com Massiel, t’és impossible dir que no a una bona festa, hi ha una opció per no quedar-te sense discoteca i que la teva presència al primer dinar de l’any no es redueixi a la d’un cadàver com el d’Este muerto está muy vivo: anar a les festes falses, és a dir, aquestes que celebren la Nit de Cap d’Any, el Nadal o fins i tot Reis en una data incorrecta perquè el dia de la celebració oficial en qüestió puguis anar tan fresc i arreglat que la resta de familiars semblin, en comparació, membres del repartiment de la pel·li ‘Cats’.

Doblet a la Sala Tango 

Doblet a la Sala Tango LaSala Tango(Diputació, 9) diu adeu al 2019 amb un doblet. Aquest divendres, 27,‘POPair especial ABBA’,aprofitant que aquest any s’han complert 45 anys de la seva victòria en Eurovisió. Per celebrar l’estreta relació dels suecs amb el festival, hi haurà alguns dels seus elements més característics: purpurina i homosexuals, ja que el local és un històric del Gaixample. Tot i així, és un espai heterofriendly, i l’únic requisit per venir és que et sentis una ‘dancing queen’. I dissabte, 28, tindrà lloc la segona entrega del‘fake new year’ a la Sala Tango amb la festa‘Dick’s’,que comptarà amb ‘drag queens’, gogós i música amb un toc més urbà (principalment ‘hits’ de reggaeton, ‘remixes’ i electrònica) que la festa del dia anterior, caracteritzada pels seus ritmes molt més pop. 

A més, aquest divendres, 27, elHellfire Metal Club  (Violant d’Hongria, 128) celebra el‘Tió satànic’,per a aquells a qui l’esperit nadalenc els fa basarda: «No tothom congenia amb la sobredosi de sucre i els caires ridículament edulcorats que caracteritzen a aquestes festes. Així que vine a apallissar el tió i descarrega tota la ràbia acumulada», diu l’organització de la festa. El tió de les tenebres (el nom d’aquesta simbiosi entre la nina Annabelle i el tronquet de la teva infància) cagarà premis per a tothom, no serà un sorteig. Cadascun dels assistents rebrà un número a la seva arribada al local i, després d’apallissar el tió amb una rèplica d’una arma, bastó o, directament, a plantofades, s’emportarà un formidable premi defecat. 

Però no és l’únic esdeveniment amb premis. Luz de Gas (Muntaner, 246) organitza la‘Festa dels 80 de Reis’el dia 2 de gener. Per setè any consecutiu tindran un rei mag repartint regals (només als 150 primers assistents) a ritme de hits clàssics. Obre les portes a les 23.45 hores i l’entrada és gratuïta, tot i que requereix una contrasenya que publicaran a les seves xarxes.

Un toc llatí

Un toc llatíl’Havana Barcelona (passeig de Joan de Borbó, 74) aquest divendres, 27, també hi ha una celebració ‘fake’. En concret, el Nadal, que durant cinc hores rebrà un toc llatí per als amants de la salsa i els ritmes clàssics del continent americà.La Gran Festa Salsera Nadalencacomençarà mitja hora abans de la mitjanit i l’entrada costa 10 €. 

Notícies relacionades

Si tampoc et ve de gust una festa gaire dura, però vols acomiadar el 2019 prenent-te una copa i recordant el millor que ens han deixat aquests 12 mesos amb un somriure,Abaixadors10organitza aquest dissabte elxou Venga Monjas & Miguel Noguera Hits 2019, una estranya vetllada de dues hores de durada en què els populars còmics interpretaran en directe la seva recopilació anual al bar de moda del Born. Potser no serà la festa amb la música més ben cantada que se celebri a la ciutat, però almenys asseguren que serà de les més divertides. 

Música electrònica

Música electrònicaI si ja tens l’agenda ocupada fins a Cap d’Any, no et preocupis perquè Pachá Barcelona t’ofereix l’alternativa de celebrar la falsa nit de Cap d’Any no abans, sinó després. L’esdeveniment, anomenat‘New Year’s Day’, proposa començar l’any nou amb música electrònica per a aquells que no van poder –o no van voler– desfasar-se el frenètic 31 de desembre, i així començar el 2020 amb la dignitat íntegra, però sense renunciar a una bona festa.

Temes:

Ciutat on