en família

Visita a la fàbrica dels Reis Mags

La factoria de la Fabra i Coats, on es fan els regals que es repartiran la nit del 5 de gener, mostra els seus secrets fins al dia 4

Eva Melús

Visita a la fàbrica dels Reis Mags

Com aconsegueixen Melcior, Gaspar i Baltasar repartir tantes joguines durant la nit del 5 de gener era una incògnita difícil de revelar. La resposta és senzilla: no treballen sols. Des de fa uns anys, la seu de la fàbrica dels Reis d’Orient ubicada a Fabra i Coats obre les portes per mostrar a les famílies la complexa logística que s’amaga darrere del dia més màgic de l’any.

Fàbrica dels Reis d’Orient

Fabra i Coats 
Sant Adrià, 20 
Horaris: de 17.00 a 21.00, de divendres, 27 de desembre, a dissabte, 4 de gener (tret del 31 de desembre i 1 de gener) 
Entrada lliure

Les visites, que duren 20 minuts, tenen molt èxit. Les cues solen ser llargues a determinades hores, però la cap de la fàbrica en persona, la Inventora de Joguines, té el detall de sortir a rebre els nens. La màxima responsable de la factoria explica amb l’ajuda de dos inestimable ajudants, Volt i Watts, que gràcies a una sofisticada tecnologia màgica són capaços de portar l’energia del públic cap a un energiòmetre que alimenta la fàbrica.

Les finestres il·luminades en diferents colors gràcies a un muntatge audiovisual deixen intuir el treball frenètic a l’interior de l’edifici. Tot ha d’estar a punt per al dia D.

Una vegada dins, els nens poden visitar el laboratori de prova de joguines. Tots els productes han de ser testats i revisats abans de la seva entrega, ja que rebre un regal espatllat o trencat seria un disgust per a aquells que s’han portat bé durant tot un any. La fàbrica compta també amb una oficina de correus pròpia, ja que el volum de cartes que els Reis reben aquests dies és ingent. Els nens poden aprofitar per deixar-hi la seva missiva i obtenir el seu rebut de conformitat per garantir que tot està en ordre.

Una miqueta de carbó

Al magatzem, atapeït de caixes amb diferents inicials, es guarden els regals ja preparats per a tots els nens. En alguns casos hi ha una miqueta de carbó, però la majoria de la mercaderia són bonics regals merescuts.

L’ambient de treball a la fàbrica és molt bo i al llarg del recorregut es pot escoltar música, veure ballar els follets treballadors o disfrutar de diverses actuacions. L’atmosfera màgica s’ha de mantenir en un nivell òptim per garantir el bon funcionament de l’energiòmetre.

I a més, el festival Pau sense treva

El globus vermell presentarà un dels espectacles del festival ‘Pau Sense Treva’.

Aquesta setmana comença Pau Sense Treva, un festival familiar d’espectacles per a nens de 2 a 7 anys que destina la recaptació a fins socials (les entrades costen només 2,67 €). El Casinet d’Hostafrancs (Rector Triadó, 53) proposa aquest divendres, dia 27, a les 17.30 hores, Xarivari, màgia i humor de la companyia Teatre Mòbil. A la mateixa hora, dissabte 28 toca El globus vermell (foto), de la Mô Clown, i dilluns 30 Ratolí Pérez, de Tutatis.

Temes: En família