en família

Mostra de Jocs i Joguines de l'Eixample: ¡jugueu, nois!

L'esdeveniment, organitzat pels quatre casals infantils del districte, inclou més de 30 activitats

Eva Melús

Mostra de Jocs i Joguines de l'Eixample: ¡jugueu, nois!

DANI ROVIRA

Mostra de Jocs i Joguines de l’Eixample 

Casals infantils Cotxeres Borrell, Urgell, Fort Pienc i Sagrada Família
Fins al 3 de gener, de dilluns a divendres
1,20 € per nen/sessió (sempre acompanyat per un adult)

Diu el pedagog Francesco Tonucci que la millor joguina és aquella que sense ser gens concreta ho pot ser tot. Amb la idea de fomentar el sentit crític de cara a l’allau nadalenca que s’acosta, els quatre casals infantils de l’Eixample (Cotxeres Borrell, Urgell, Fort Pienc i Sagrada Família) han organitzat la Mostra de Jocs i Joguines. Fins al 3 de gener, de dilluns a divendres, ofereixen espais pensats per a les famílies amb nens de 0 a 12 anys a un preu simbòlic (1,20 € per sessió) i 33 activitats complementàries. Entre aquestes, un taller de robòtica Lego, un laboratori de llum per a nadons o una exposició de Playmobil. 

Els racons de joc estan dividits per franges d’edat (0-3, 4-7 i 8-12 anys), i donen cabuda a les propostes tradicionals i també a les últimes novetats lúdiques i educatives. Cada època té el seu joc. I les seves joguines. Des dels manipulatius, que encanten als nadons de fins a 3 anys, a les torres de construcció per les quals es deleixen les criatures de 4 o 5. Després, el joc simbòlic, on la banyera es pot convertir en un barco pirata o el pal de fregar vell en un cavall. I videojocs per als grans. Impossible obviar-los. 

A partir de dilluns, 23, coincidint amb les vacances escolars, l’horari normal de la Mostra serà d’11.00 a 13.30 i de 16.30 a 19.30 hores. Els dies 24 i 31, vigílies de dia festiu, només obrirà al matí. Estarà tancada els dies 25 i 26 de desembre, i 1 de gener. 

Taller de creació de marionetes

Les activitats complementàries, incloses a l’entrada, són els plats estrella d’un menú que pretén ser deliciós, original i saludable. La majoria aniran rotant d’un centre a l’altre. Aquest divendres, 20, ja es podrà visitar l’exposició de ‘clicks’ de Playmobil al casal del Fort Pienc (plaça del Fort Pienc, 4-5), tot i que la veda s’obrirà dilluns, 23. Allà, hi haurà Legoimagina, un espai de construcció Lego per a nens de 4 a 12 anys. A les 17.30 hores, a més, es farà un taller de robòtica amb peces de Lego per a nois de 8 a 12 anys.

Al d’Urgell (Urgell, 145) tenen preparat un taller de creació de marionetes amb peces de fusta, ferro i cargols per a famílies amb nens de 4 a 12 anys. Els Galiot Teatre els esperen a les 11.00. A la tarda (17.30), reprendran l’activitat amb l’espectacle ‘Il·lusionat’, jocs de màgia per a un públic a partir de 4 anys. 

Al casal de la Sagrada Família (Provença, 480) ofereixen, a les 11.30 hores, el bonic laboratori de llums de Wood&ArtLab, pensat perquè els nadons deambulin lliurement entre elements lluminosos que estimulin la seva curiositat. Estarà també a Urgell dimarts, 24, a la mateixa hora. 

Els tallers de construcció originals no faltaran durant tota la mostra. Dilluns, 23, a les 17.30, Explorium descobrirà a la sala d’actes de Sagrada Família com crear la cúpula de Leonardo amb peces de fusta tridimensionals (de 8 a 12 anys), i dimarts, 24, a les 11.00, Kapla ensenyarà a aixecar figures gegants sense encaixos (de 4 a 12 anys).  

Crear un hotel d’insectes, construir un eco-coet o provar els dots psicomotrius en família són altres de les activitats fins al 3 de gener.

Temes: En família