CIUTAT ON

Aprèn a volar sense capa a Barcelona

«L'esport del futur», el denominen. Nom oficial: Vol 'indoor'. És com tirar-te en paracaigudes però sense avió. Caiguda lliure sense vertigen. Windoor acaba d'obrir el primer túnel de vent de Barcelona a Cornellà

Ana Sánchez

Aprèn a volar sense capa a Barcelona

LAURA GUERRERO

T’entren ganes d’arrencar-te la camisa a l’estil de Superman, però no veus cap cabina de telèfon a prop. «Tothom pot volar». T’ho ha promès l’instructor. I ets allà, practicant el vol rasant amb la panxa sobre una taula, com si fossis un superheroi amb la L: cames obertes i estirades –et va indicant el professor–, cap a dalt, braços cap endavant, doblega una miqueta els colzes. En un minut et donarà ulleres, casc, un vestit. ¿¿Sense capa?? Sí, aquí descobriràs que les capes són tan inútils per volar com un llibre a la casa de Gran hermano.    

Windoor acaba d’obrir el primer túnel de vent de Barcelona a Cornellà Vol indoor, l’anomenen. «L’esport del futur», titulen ja per internet. És com tirar-te en paracaigudes però sense avió. Caiguda lliure sense vertigen. Hi ha qui ho compara amb un passeig amb escombra a la manera de Harry Potter. El primer minut et sents identificat més aviat amb Superlópez

Allà dins hi ha una ventada d’entre 150 i 290 quilòmetres per hora (entre nivell nen i expert). Dues hores de vol –t’asseguren–, i estaràs fent alguna pirueta en l’aire. Avui passes tot just tres minuts en caiguda lliure i ja en surts amb les cames engarrotades. ¿El secret? «Relaxar-se –somriu el Carlos–. Com més relaxats, més estables».    

Carlos Herrera, 31 anys, en porta quatre volant sense capa. Ben aviat es passejarà per l’aire amb posats d’Iron man. L’instructor de vol et fa la salutació surfista quan et comença a veure la cara més tensa que Berlusconi. És un dels senyals que t’ensenya a la sala de briefing. Si remena el polze i el dit petit, això significa «relaxa’t». «Relaxa el cos, sent el vent i veuràs que flotes», repeteix quan en té ocasió. 

T’ajustes les ulleres, el casc, taps per a les orelles, intentes dissimular la boca seca. «Benvinguts a la nau espacial», somriu l’instructor a l’entrar al túnel. Són 14 metres de túnel vertical. Vist des de fora, no impressiona tant. Fins que el puges volant en actitud hèlix. Això és un twister, segons l’argot d’alts vols. En el teu segon vol, l’instructor ja et porta planejant 8, 9 metres per dalt. Sents més papallones a l’estómac que Meg Ryan en tota la seva filmografia. Una pujada d’adrenalina que ni a la bici d’E.T. I ni mica de vertigen. 

Túnel de vent

RCDE Stadium, porta 33, al costat del centre comercial Splau. (Av. del Baix Llobregat, 100. Cornellà de Llobregat).
Preu: des de 49 € (vol individual de 2 minuts). Hi ha packs per a grups. Inclou classe, preparació, vol i record
windoor.cat

«Tothom pot volar», insisteix el Carlos. «He volat amb persones de quatre anys, amb una de 95, gent minusvàlida, cega...». «A mi la muntanya russa em fa més por», li dona la raó un dels voladors neòfits d’avui. Tots els flyers primerencs surten amb el somriure estirat, com el que se’ls posa als gossos quan surten per la finestreta del cotxe. 

Més de 170 instal·lacions al món

La majoria dels instructors es van estrenar a Empuriabrava (Girona). Allà va inaugurar Windoor el primer túnel de vent d’Espanya fa set anys. Ara aquests vendavals verticals es multipliquen pel món com si fossin mems de Baby Yoda. Ja hi ha més de 170 instal·lacions, segons les dades que maneja Windoor. Se n’han obert 21 només l’últim any, apunten. 

LO+

Tindràs una pujada d’adrenalina que ni a la bici d’E.T.

EL-

Et sentiràs un superheroi amb la L: s’ha de practicar abans sobre una taula.

«Han sortit de sota de les pedres –assenteix el Toni–. És una cosa que està empenyent molt fort. A totes les províncies grans o mig turístiques estan obrint túnels». Toni Cabré, de 33 anys, és instructor de vol indoor des de fa quatre anys. També es tira d’avions sense parpellejar. ¿Què enganxa? «La sensació de controlar el cos en l’aire –respon–. Quan controles els moviments bàsics, a mi almenys em va explotar el cap». 

Que no t’estranyi si et venen ganes de tirar pilotes fora. El nou túnel està instal·lat al costat de la porta 33 de l’estadi de l’Espanyol. Si t’entren ganes de volar: Windoor té una escola on ensenyen a voletejar en format esportiu. Sí, això del vol indoor fa anys que és esport federat. ¿Que vols fer gimnàstica amb magnificència? També ofereixen el programa windcoach: «Alternativa al fitnes aeri». Seran les primeres classes d’exercici que se’t passen volant. 
 

Temes: Ciutat on