en família

El Més Petit de Tots creix

El festival, enfocat a un públic de fins a cinc anys, ofereix 122 propostes artístiques internacionals fins diumenge, dia 24, a 12 ciutats

Eva Melús

El Més Petit de Tots creix

Artist

Si a algú se li ocorre preguntar pel festival artístic especialitzat en primera infància més important del sud d’Europa, 10 de cada 10 experts recomanarien El Més Petit de Tots. Després de 15 edicions, continua creixent. Fins diumenge, 24, 17 companyies de Catalunya, Noruega, França, Bèlgica, Holanda, Sèrbia i Suècia mostraran els seus treballs a 12 ciutats de Catalunya, la Comunitat Valenciana i, per primera vegada, les Balears. 

El Més Petit de Tots

Fins diumenge, 24
Preus: consultar a cada teatre
elmespetitdetots.cat

El Mercat de les Flors (Lleida, 59) acull set dels 12 espectacles que es podran veure a Barcelona. La companyia noruega Karstein Solli oferirà el taller ‘Joc, moviment i veu’ divendres, 15, a les 17.00 hores. És una prèvia del seu xou ‘StemmeStammen’, que en català significa ‘veus tribals’, que es podrà veure dissabte, 16, a les 10.30 i a les 12.00. Els nadons connecten extraordinàriament amb la musicalitat greu dels actors.

El món colorista i femení de les Dadodans (foto), dues creadores holandeses, visita el Mercat diumenge, 17, a les 12.00, amb ‘Klank’, pensat per a un públic de dos a cinc anys. I la companyia catalana Animal Religion oferirà el muntatge de circ contemporani ‘...I les idees volen’ dissabte a les 12.00 i a les 17.00, i diumenge a les 17.00.

Sabadell, Lleida, Benicàssim, Palma...

També aquest cap de setmana podrà veure’s al SAT Teatre (Neopàtria, 54) ‘L’Odissea de Latung La La’, de David Ymbernon. El català és conegut pels seus universos plens de poesia visual, on predomina el taronja. Serà dissabte, 16, a les 16.30 i a les 18.00, i diumenge, 17, a les 11.00 i a les 17.00. Aquests i altres espectacles aniran rodant per 26 espais de Barcelona, Sabadell, Lleida, Igualada, Olot, Sant Cugat, Tordera, Granollers, Montcada i Reixac, Viladecans, Benicàssim i Palma de Mallorca. 

Com a excepció, el festival ofereix per primera vegada una obra pensada per a nens de més de cinc anys, tot i que també connectarà amb els més petits. ‘Un opéra de papier’, de la companyia francesa Le fil rouge, és un petit regal per als nens que han crescut amb El Més Petit de Tots i voldrien quedar-s’hi una mica més. Serà a L’Estruch (Sant Isidre, 140, de Sabadell) dissabte, 16, a les 10.15 i a les 12.00. 
 

Temes: En família