On Catalunya

FER ARRELS

El salze de Can Mensa, a Prats de Rei

L'arbre, molt proper a l'anomenada Torre de la Manresana, és un dels més grans de la seva espècie a Catalunya

zentauroepp48820512 onbarcelona sauce190710180757

zentauroepp48820512 onbarcelona sauce190710180757

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

El superb salze blanc de Can Mensa, un dels exemplars més grans de la seva espècie a tot Catalunya, amb un perímetre de tronc de 5,20 metres, no està en el seu millor moment, ja que mostra una enorme branca seca que es projecta sobre el camp de cereals limítrof. No obstant, continua sent un monument viu que mereix una visita, i més si es combina amb una pujada a la propera torre de la Manresana, una construcció de vigilància que data del segle XX i que compta amb unes vistes esplèndides.

Notícies relacionades

Si l’arbre ha aconseguit les seves enormes dimensions és sense dubte perquè creix al costat d’un petit rierol, del mateix nom que la torre, que li ofereix una aportació suplementària d’aigua. La Generalitat va anunciar fa dos anys que el salze seria incorporat al catàleg d’arbres monumentals de Catalunya, però encara no figura com a tal a la web del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Localitzador Google Maps d'arbres singulars Fer Arrels-On Barcelona

Salix alba

NOM EN CATALÀ: salze blanc, sàlic NOM EN ESPANYOL: sauce, sauce blanco ORIGEN: Europa, nord de l’Àfrica i Pròxim Orient ANTIGUITAT: Desconeguda. Potser 200 anys LLOC: Prats de Rei (Anoia). Al torrent de la Manresana. Es pot aparcar en una esplanada limítrofa amb la torre medieval i després baixar cap a l’església de Sant Andreu i prosseguir uns 200 metres fins al rierol. Millor portar bon calçat.

Temes:

Fer arrels