On Catalunya

FER ARRELS

La tipuana de la Guàrdia Urbana, a Montjuïc

L'arbre procedeix dels enjardinaments previs a l'Exposició Internacional del 1929

zentauroepp48820514 onbarcelona tipuana madridejos190708234552

zentauroepp48820514 onbarcelona tipuana madridejos190708234552

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

Les tipuanes, unes lleguminoses procedents de l’Amèrica subtropical, molt populars com a arbres urbans a causa de la seva vistosa i tardana floració de color groc, estan molt ben representades a Barcelona. N’hi ha més de 12.000 exemplars, amb grups tan esplèndids com els que es troben a la places de la Sagrada Família i del Virrei Amat i l’avinguda de Josep Tarradellas.

Notícies relacionades

No obstant, la que possiblement és la més gran de les tipuanes barcelonines, amb un perímetre de tronc de 3,10 metres i una copa enorme, i també una de les més velles, amb prop d’un segle de vida, creix en un parterre anònim de Montjuïc, en la confluència dels carrers de la Guàrdia Urbana i Rius i Taulet. L’arbre, que es manté en bon estat, forma part dels enjardinaments realitzats amb motiu de l’Exposició Internacional de 1929. No figura al catàleg municipal d’arbres singulars, però hauria de ser-hi.

Localitzador Google Maps d’arbres singulars Fer Arrels-On Barcelona

Tipuana tipu

NOM EN CATALÀ: tipuana, acàcia rosaNOM EN ESPANYOL: tipuana, palo rosa, tipaORIGEN: Amèrica del sud subtropical (Argentina, Uruguai, Bolívia, Paraguai i sud de Brasil)ANTIGUITAT: Cap al 1920LLOC Barcelona. Carrer de la Guàrdia Urbana, cantonada Rius i Taulet (Montjuïc).

Temes:

Fer arrels