On Catalunya

EL MUSEU IMAGINARI

El rei de la màgia, el temple dels mags

La maga peruana establerta a Barcelona, una de les millors del panorama nacional, disfruta en aquest carismàtic establiment obert el 1881. «La seva atmosfera desprèn una energia especial», assegura

gisell

gisell / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Gisell Estrada tenia ben clara l’elecció del nostre museu imaginari. De fet, quan vivia al seu país natal, el Perú, sense haver trepitjat mai la capital catalana, també l’hauria escollit si li haguéssim preguntat pel seu racó preferit: El rei de la màgia (carrer de la Princesa, 11).

Té raons –i sempre n’ha tingut– per recomanar-la. Perquè aquest establiment, creat el 1881, és més que una botiga que ven tota mena de ‘gagdets’ per a aficionats als jocs de cartes i altres trucs, més vistosos o menys. És un punt de trobada de mags de totes les èpoques, que gairebé el consideren com el seu temple sagrat.

Una foto de la façana

La Maga Gisell (el seu nom artístic) va complir el seu somni el dia que va entrar per primera vegada a aquest local tan carismàtic. Va ser el 2015. “Vaig estalviar durant molts anys per venir a Barcelona, una de les ciutats amb més tradició en aquest camp, per primer aprendre i després treballar. A El rei de la màgia van creure en mi des del principi”.

Notícies relacionades

La seva primera compra va ser una foto de la façana del local. Després va seguir comprant-hi coses mentre aprenia del mestre Gabi Pareras. I poc després d’instal·lar-se a Barcelona van començar a venir els èxits professionals: el 2017 va guanyar el Primer Premi de Màgia General del Congrés Màgic Nacional; va ser finalista de ‘Pura màgia’, que presentava el Mag Lari a TVE-1; no para de fer espectacles per tot Catalunya; té un canal propi a Youtube i fa classes extraescolars als alumnes del Col·legi Alemany de Barcelona. 

Cursos i tallers

A la Maga Gisell també li agrada El rei la màgia perquè, a més d’organitzar tallers i cursos, és una de les botigues especialitzades més antigues del món. “I això es nota en l’energia que desprèn, en aquestes fotos tan antigues de mags d’altres èpoques. La màgia no només són trucs; té una dimensió i una profunditat especials”, comenta l’artista, que somia que algun dia pengin la seva foto al costat de les dels mítics antecessors.