On Catalunya

MODA MEDIEVAL

Vesteix-te com Jon Neu

La febre de 'Joc de trons' s'ha colat als armaris. En aquestes botigues es poden comprar armadures, espases, pocions i capes de contes de fades

eviltailors

eviltailors

3
Es llegeix en minuts
Anna Pérez

Ja pots dir-ho en veu alta: "Soc friqui". Alt, clar, sense vergonya. L’èxit de sèries com‘Joc de trons’ o ‘Vikingos’ està arribant als nostres armaris. Barcelona s’està convertint en un autèntic nucli de moda medieval i aquests tres establiments són alguns amb els quals pots topar. Aquí podràs comprar roba amb la mateixa naturalitat que qui va a H&M. Endinsa’t al seu interior i sigues l’enveja de tots els orcs amb les millorsarmes i accessoris que hi trobaràs.

Eviltailors (Bascònia, 12) ha sigut l’última a pujar al carro. "No és una botiga de disfresses, és una botiga de roba medieval", explica Christian Pardo, propietari del local. El casament medieval que va tenir va ser el que el va empènyer a obrir la botiga el mes de desembre passat.

Eviltailors

Bascònia, 12Telèfon: 936.78.64.54Horari: De dilluns a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores

Vestits, cotilles, cotes de malla, armadures, lents de contacte, sang per a vampirs, orelles d’elfs... Entre les seves rèpliques més destacades trobem una de les armadures que va lluir Jon Neu, la cota de malla de Ragnar, de ‘Vikingos’, i l’espasad’Aragorn, 'Andúril'. Però tranquil, "la majoria tenen un nucli de fibra de vidre, porten escuma de cel·la tancada i estan cobertes amb làtex", explica per calmar-nos. Però no tot seran guerres i armadures. També pots demanar els teus vestits fets a mida per tenir el casament medieval dels teus somnis.

Pau Romero, responsable de la franquícia, que compta també amb botiga a Alcoi i Madrid, afirma que "és una oportunitat per a qui vulgui vestir-se sense sentir-se desplaçat. Hi està havent un auge i això ajuda a visibilitzar i normalitzar la gent a qui li agrada tot el relacionat amb el que és medieval", explica entusiasmat.

Una altra de les botigues que has de tenir present és El Costurero Real, especialitzada en moda de fantasia, contes de fades i vestuari medieval. María Ángeles Guisado, més coneguda com Alassie, és la responsable d’unes famoses ales de papallona que fa un temps es van fer virals: van obtenir més d’un milió de visites en un dia.

El Costurero Real

Galeries Maldà (plaça del Pi)Telèfon: 93.146.14.43Horari: De dilluns a dissabte, de 10.30 a 14.00 i de 16.00 a 20.30 hores

"Va començar fent un blog mostrant els seus dissenys. Més tard va crear una pàgina 'online' de venda, amb molt pocs productes", explica la Daniela, més coneguda com aDanu. Ella és una de les set noies darrere del negoci. El que va començar com un 'hobby' fa ja 10 anys, va acabar amb un espai físic a les Galeries Maldà, inaugurat el mes d’octubre passat. "L’avantatge de la botiga és que la gent que vulgui provar-s’ho, veure-ho i tocar-ho en té l’oportunitat ara", afegeix la Danu. En aquest establiment tot és artesanal: les capes, els vestits, les joies, les corones, fins i tot els dissenys són originals.

Per a amants del rol en viu

Notícies relacionades

Al mateix passadís trobem PropCorn, "un estudi de creació de somnis i projectes bojos", com el defineix el seu fundador i propietari, Jafet Leonardo. Una botiga dedicada a la creació d’equip per a rol en viu, així com de productes per a 'cosplays', centrats en el món dels videojocs, sèries i pel·lícules. Si et sonen 'The Witcher', 'Assassin’s Creed' o 'God of War', prepara la Visa, perquè cremarà com el foc valyri.

PropCorn

Galeries Maldà (plaça del Pi)Horari: De dilluns a dijous, d’11.00 a 14.00 i de 16.30 a 20.00; divendres d’11.00 a 14.00 i de 15.30 a 20.00; dissabte d’11.00 a 14.30 i de 15.00 a 20.00 hores

Aquí trobaràs armes, armadures, beines, flascons, bosses... "Coses que un aventurer pugui necessitar en els seus viatges", afegeix. I si et falten motius per anar-hi, Jafet està organitzant un esdeveniment de rol en viu. "La idea és oferir una alternativa per a aquells que no tenen possibilitat de sortir a esdeveniments estrangers, i crear un referent per revitalitzar el panorama nacional en aquest tipus d’esdeveniments", argumenta. Per a més informació, visita la seva pàgina IVI - SEPTIMUS LARP a Facebook.