On Catalunya

MUSEU IMAGINARI

El "cinematogràfic" pont del Bisbe

L'actor, que coprotagonitza el vodevil 'Oh, mami!' al Teatre Borràs, recorda els seus passejos en família pel Gòtic, l'exponent més bonic del qual, segons ell, és el pont que uneix el Palau de la Generalitat amb la Casa dels Canonges

zentauroepp47801908 museu190422184031

zentauroepp47801908 museu190422184031 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Octavi Pujades encara té gravat en la memòria aquell passeig nadalenc en família pel Gòtic que va acabar amb l’intercanvi de salutacions amb el llavors president de la Generalitat Josep Tarradellas. "Anàvem pel carrer del Bisbe quan, a l’altura del pont, els meus pares el van veure prenent la fresca en una de les finestres del Palau de la Generalitat. '¡Mira, mira, el president!', em van dir. I jo, que llavors era molt petit, li vaig deixar anar: 'Bon nadal, president'. I ell em va contestar: 'Bon Nadal, maco!'", recorda entre rialles.

¿És aquell simpàtic moment la raó per la qual l’actor tria el pont del Bisbe per al nostre museu imaginari? En realitat és més pel record d’aquells passejos en família per una zona de la ciutat que li encanta. "Soc de Cerdanyola i allà no hi ha res tan bonic. Així que anàvem molt a fer voltes pel centre de Barcelona", rememora. I del Gòtic es queda amb el pont, construït el 1928 per unir el Palau de la Generalitat amb la Casa dels Canonges. "Té un encant molt especial i és molt dramàtic. Li veig molt potencial cinematogràfic en una pel·lícula tipus 'Missió impossible', amb gent saltant des d’ell", fantasieja Pujades.

Impossible no aixecar la vista

Notícies relacionades

Menys acció que la saga que protagonitza Tom Cruise però moltes més rialles hi ha a 'Oh, mami!', un vodevil que coprotagonitza al Teatre Borràs fins al juny amb Anna Barrachina, Jofre Borràs, Betsy Túrnez, Joana Vilapuig i Artur Busquets. Tres amigues munten una botiga de ‘cupcakes’ que no acaba de funcionar i, per evitar un tancament que sembla assegurat, decideixen utilitzar l’altell com una sala de massatges per a dones amb final feliç. Pujades és el massatgista.

Abans de la funció que tenia el dia d’aquesta entrevista, l’intèrpret de sèries com a 'Cuerpo de élite’ 'Happy house' i de l’obra teatral ‘Dignitat’ va deambular pel Gòtic "alçant la vista". "Quan tots caminen mirant el mòbil, el pont ens obliga a mirar amunt i ens recorda que ens estem perdent moltes coses boniques".