On Catalunya

EN FAMÍLIA

Les musaranyes van al teatre

El Centre Cívic Sant Martí inicia el cicle de xous 'Les musaranyes' amb 'Swingadabi cinetunes': barreja de música d'ukelele i xilòfon, dibuixos animats que s'escapen de la pantalla i caricatures videoprojectades

zentauroepp47411417 nens190321112001

zentauroepp47411417 nens190321112001 / Petros Symeonidis

1
Es llegeix en minuts
Eva Melús

Les musaranyes existeixen. L’animal fetitxe per als distrets és una bestioleta esmunyedissa que viu de manera curta però intensa en boscos reals, menjant i disfrutant tot el dia fins a atipar-se. A més, dona nom al cicle d’espectacles infantils que comença diumenge, dia 24, al Centre Cívic Sant Martí amb 'Swingadabi cinetunes'. La cosa anirà així: durant 50 minuts, un paio amb cabells estranys anomenatJim Rekbarrejarà música d’ukelele i xilòfon, caricatures videoprojectades, dibuixos animats clàssics que s’escapen de la pantalla i el mateix públic per elaborar un còctel amb vocació de fer una cosa diferent.

Quatre entregues

La inauguració és un avís del que vindrà després. Les altres quatre entregues de 'Les musaranyes' fins al desembre també combinaran gèneres, llenguatges i recursos no gaire habituals en un escenari amb els quals abordaran algun aspecte de l’època actual, com ara el reciclatge o la nostra relació amb les màquines.

Notícies relacionades

Els plats finals són sempre saborosos, digeribles i amb un punt d’originalitat, i a partir de la segona funció inclouran una postfunció en què el públic podrà participar en un taller o descobrir els preparatius a les bambolines. Per exemple, a 'Una poma, un pomer' (18 de maig), on la companyia De paper treballa amb una escenografia i uns personatges fets de paper, cartró i llibretes, els assistents fabricaran la seva pròpia marioneta-llibreta i tots junts gravaran una cançó. A 'El cruce’ (6 d’octubre), A2manos mostrarà el gran potencial per crear històries amb l’ajuda d’un tangram, el trencaclosques xinès de set peces i infinites possibilitats.

Pensar en les musaranyes pot permetre viatjar a llocs diferents. I ja de tornada, explicar-ho. 

Temes:

En família