On Catalunya

EN FAMÍLIA

La llum que transforma ciutats

El festival Llum Bcn ofereix 47 instal·lacions i espectacles d'art lumínic en diversos punts del 22@

zentauroepp41957358 barcelona festival llumbcn  llum bcn180214165549

zentauroepp41957358 barcelona festival llumbcn llum bcn180214165549

2
Es llegeix en minuts
Imma Muñoz

Fa set anys, Barcelona va inaugurar un festival per donar a conèixer als veïns i als visitants una disciplina artística en expansió: l’art lumínic, la constatació de com un espai es pot transformar (i embellir, i convertir en camp de batalla o de reflexió) gràcies al poder de la llum. El 2012 va néixer Llum Bcn, i en cada una de les edicions que s’han celebrat des d’aleshores, sempre a Ciutat Vella, el certamen s’ha anat fent una miqueta més gran i una miqueta més ric en continguts.

L’edició d’aquest any, no obstant, serà un punt d’inflexió. Es doblaran el nombre d’espectacles i intervencions, i l’escenari canviarà: el barri més nou, el 22@, agafa el relleu del més antic. I no només per les ganes que té l’Ajuntament de Barcelona de potenciar el districte tecnològic, sinó per les possibilitats que ofereix: edificis moderns conviuen amb espais que busquen la seva personalitat en la transformació que està experimentant la zona, i la llum permet posar el focus (i perdó si l’associació d’idees sembla fàcil) en tot això.

En total, el cap de setmana del 16 al 18 de febrer es podran veure 47 muntatges a diversos punts del barri (trobareu tota la informació aquí), creats per 35 artistes nacionals i internacionals, i per estudiants de les escoles d’art, disseny, arquitectura i il·luminació de la ciutat. El seu art permetrà al visitant ballar amb robots lluminosos ('L’exèrcit de la llum' dels Brodas Bros), disfrutar de llibres que es despleguen (com 'pop ups') sobre façanes o moure’s entre flexos als quals la llum dona vida, entre altres interessants propostes.

Notícies relacionades

Com que la foscor és condició indispensable per a la realització dels muntatges, la veda per disfrutar-ne s’obre a les set del vespre i s’allarga fins a la mitjanit. Un horari poc adequat per compartir l’experiència amb els més petits, ho sabem. Però aquí ve el millor: el festival ha previst un espai familiar, que es posarà en marxa dissabte, a la cantonada del carrer de Pamplona amb el de Tànger, en què es podrà disfrutar de l’art lumínic a ple dia: a partir de les 12.00 hores. I que ningú es pensi que es tractarà de programació per omplir: l’artista convidada d’aquest any, Monique Savoie, mostrarà el seu treball aquí.  

Llum Bcn Poblenou

16, 17 i 18 de febrerHoraris: divendres, 16, i dissabte, 17, de les 19.00 a les 24.00 hores. Diumenge, 18, de les 19.00 a les 23.00 horesEspai familiar: dissabte, 17, i diumenge, 18, a partir de les 12.00 horesGratuït

Per completar el dia, podeu anar al Mercat Gastronòmada, a Sancho de Ávila amb Ciutat de Granada i al carrer de Pamplona, al costat de l’espai familiar. I si a més compartiu l’experiència a Instagram amb el 'hashtag' #LlumBCN18, fins i tot podeu optar a premi. 

Temes:

En família