On Catalunya

ON / OFF

5 coses que no et pots perdre aquesta setmana a Barcelona

El millor: la visita de Colson Whitehead, l'escriptor de l'any, i l'actuació de Laeticia Sadier. El pitjor: el nou disc de Billy Corgan

zentauroepp40385393 onoff171012174219

zentauroepp40385393 onoff171012174219

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'autor de la novel·la de l'any

L'autor de la novel·la de l'any'El ferrocarril subterrani', una novel·la única sobre el trauma de l’esclavitud nord-americana, serà aviat una sèrie a càrrec del director del film 'Moonlight'. Recomanem llegir el llibre abans i no perdre’s la trobada amb el seu autor, Colson White­head, al CCCB (dijous, dia 19).


Icona pop alternativa

Icona pop alternativa

'La décima Ronda' -el minicicle de concerts de la sala Heliogàbal- arriba al seu zenit divendres, dia 13, amb l’actuació de Laetitia Sa­dier, l’antiga cantant de Stereolab (grup de culte dels 90). També tocaran aquests dies Jorra & Go­morra i Anímic.


Shepard i Altman

Shepard i AltmanLa Filmoteca programa 'Loco por amor' en tribut al seu guionista i protagonista masculí, Sam Shepard, mort al juliol. No és mala elecció: el va dirigir Robert Altman, un dels grans del cine modern. Es projectarà divendres, dia 13, a les 21.30 hores, i dissabte, dia 14, a les 19.30.


L'art de la diferència

L'art de la diferènciaEl jove crític cultural Charlie Fox celebra en els nou assajos d’'Este joven monstruo' (Alpha Decay) joves creadors que van buscar la seva forma d’expressió en la diferència. Rimbaud o cineastes com Harmony Korine i Fassbinder, vistos des d’una perspectiva fresca i elèctrica.


Retorn d'una musa

Retorn d'una musa

'Masseduction' és el primer disc en tres anys de St. Vincent, una de les veus més destacades del pop alternatiu. Arriba precedit per avanços del nivell de 'New York' i 'Los Ageless', glorio­sament melancòlic el primer, animat i d’aires dels anys 80 el segon.


OFF

Billy ara és William

Notícies relacionades

Billy ara és William

Billy Corgan -líder del grup grunge Smashing Pumpkins- vol que a partir d’ara li diguem WPC, sigles de William Patrick Corgan. Ha gravat un disc, 'OGILALA', en pla elegant i adult. S’hi aprecia l’intent de reinvenció, però falten temes més sòlids.