ON / OFF

5 coses que no et pots perdre aquesta setmana a Barcelona

El millor: el mercat Give' Me 5, on res costa més de 5 euros, i Visual Phonic, el cicle de cine mut amb 'dj'

El millor: el mercat Give' Me 5, on res costa més de 5 euros, i Visual Phonic, el cicle de cine mut amb 'dj'

Juan Manuel Freire

5 coses que no et pots perdre aquesta setmana a Barcelona

TXELL ALARCON

ON

Profecies de Le Guin

L'editorial Minotauro recupera 'La rueda celeste', el clàssic de ciència-ficció d'Ursula K. Le Guin, una autora a reivindicar. Un llibre sobre l'incansable afany d'autodestrucció de l'ésser humà. És a dir, una lectura tristament ideal per als temps que corren.


Soscavant fronteres

El compositor i videoartista Grey Filastine (nord-americà establert a Barcelona) i la cantant Nova Ruth (originària d'Indonèsia) presenten dissabte, dia 22, a la sala Apolo, el seu primer disc com a Filastine & Nova, 'Drapetomania'.


Tot a (un màxim) de 5 euros

Dissabte, dia 22, i diumenge, dia 23, l'Estació de França acull Give' Me 5, un mercat de gastronomia, objectes antics, disseny i moda, entre molts altres vessants, en què cap ítem passarà dels cinc euros. Serà difícil tornar a casa amb les mans buides.


Tecles inspirades

Després de més d'una dècada vivint als Estats Units, el pianista de jazz Tigran Hamasyan va tornar a la seva Armènia natal i la va trobar tan tradicional com moderna. En aquest paisatge de contrastos s'inspira 'An ancient observer', variat (i sovint fascinant) disc de solo piano.


Escoltar el cine mut

El cicle 'Visual Phonic' (cine mut amb 'dj'), comissariat per Isabel Coixet, acaba amb ­'Tabú', el clàssic de Murnau del 1931, amb una banda sonora escollida per a l'ocasió per la veterana Georgina Fernández, àlies BabyG. Serà divendres, dia 21, a les 22.00 hores, a la Filmoteca. 


OFF

Un pas enrere per al pop

¿Us en recordeu de Steps? Si no, tampoc és gaire greu: era un grup de pop britànic que aspirava a la grandesa melòdica d'ABBA sense arribar a acariciar-la. Els integrants s'acaben de reunir per segona vegada, i pel primer single ('Scared of the dark') diríem que no han millorat.