On Catalunya

TEMPS DE RECOLLIMENT

Una setmana no tan santa

Recopilació de propostes canalles per a una Pasqua una mica sacrílega

7
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

La Setmana Santa pot ser no tan santa si un vol. Barcelona en té per a tothom. Mentre uns assisteixen a processons i s’entreguen al recolliment, a la deep web de l’urbs altres disfruten d’un ampli ventall de possibilitats per assaborir la canallesca en tota la seva esplendor. ¿Vols unes minivacances sacrílegues, sagnants, mogudes, surrealistes, extremes? Tingues en compte aquests suggeriments; a partir d’ara, al barri, a la teva família i a tu us coneixeran com les seves Satàniques Majestats.

UNA VISITA A JIGSAW ESCAPE ROOM

'Escape room' sí, però no vols mediocritats. Vols que la teva família surti d’allà en estat de xoc, que tots es despertin amb terrors nocturns, que la teva sogra perdi la dentadura postissa de tant cridar. A Jigsaw Escape Room­ tenen el passatemps més truculent de Barcelona. Entreu-hi en grup i la vostra missió serà escapar-vos resolent enigmes i trencaclosques. Res de nou. La gràcia és que el xou està inspirat en la saga de terror 'Saw', i diuen els que hi han anat que acolloneix cosa fina. Imprescindible portar una bossa amb bolquers… No se sap mai el que pot passar. 

'ULTRASHOW', DE MIGUEL NOGUERA

Miguel Noguera ve d’una altra dimensió, un lloc on regnen el deliri i el riure congelat. Els seus xous posthumorístics no tenen igual. Acudits que no ho són, però fan riure. Reflexions al caire del seny. Imatges que resulten aberrants, però fan que et descollonis… 'Ultrashow' és una catarsi d’una cosa que encara no hem aconseguit definir amb el llenguatge humà, però tant se val : si estàs fart de monologuistes que parlen de menjar d’avió o improvisen cançons amb guitarretes, Noguera aconseguirà fer-te sentir com en una escena de 'Blue Velvet' rodada per Carlos Jesús.

CANALLESCA A LA 2 D'APOLO

El frenesí nocturn de La 2 d’Apolo (5) no s’atura aquesta Setmana Santa. El Diumenge de Resurrecció, el 16 d’abril, els morts caminaran a la divertidíssima festa Somoslas. Ferdiyei s’encarregarà de trufar de 'hits' de pop i electrònica una nit molt 'gay friendly'. Per cert, el Dijous Sant posa’t la millor mantellina vuitantera que tinguis: 'Back to the 80s Special New Order'. Música de processó, vaja. 

‘STAND UP PADDLE’ A L'ESCOLA PUKA

Segueix els consells de Puturrú de Fuá i no et deixis la tovallola quan vagis a la platja. És Setmana Santa i tanta calma et desespera, així que mentre la gent s’entrega a la pregària, tu et dirigeixes a l’escola de surf Puka, a la Barceloneta, amb la teva família o amics. Allà podreu fer una classe de 'stand up paddel' (una de les pràctiques més de moda) i disfrutar d’una jornada humida i divertida a les tranquil·les aigües de la Barceloneta. No cal que porteu material, a Puka us proporcionaran totes les planxes i rems que necessiteu. Això sí, no hi posen el banyador ni la tovallola… Puturrú de Fuá sempre encertats. 

PARACAIGUDISME EN FAMÍLIA

VINCENT VAN LAETHEM

Emocions fortes i cangueli del bo. Això de passar una Setmana Santa flagel·lant-te l’esquena no és el teu rotllo. Estàs pensant en una altra mena de penitència. Et podries llançar d’un avió a 3.000 metres d’altura amb els teus pares i germans. Amb paracaigudes, s’entén. Skydivebcn (3) és un dels centres de paracaigudisme més pròxims a Barcelona i encara té places lliures per al dissabte 16. ¡Vola! 

CALÇOTS & GITANOS

No té res a veure amb els Gipsy Kings, és molt millor. Tots els dissabtes, fins al 29 d’abril, La Caseta del Migdia acull unes jornades d’hedonisme organitzades per Moritz que fusionen dos elements irresistibles. El combo format per calçots i rumba (2) en directe, a càrrec del grup Arrels de Gràcia, és pecaminós i a sobre té lloc a les altures de Mont­juïc, en un emplaçament boscós on podràs disfrutar d’una panoràmica hipnòtica (i, ehem, acariciar la teva parella). Cometràs diversos pecats capitals.  

GUERRA DE 'PAINTBALL' EN FAMÍLIA

Setmana Santa a Barcelona. Cinc dies de festa seguits amb tota la tropa dins de casa. Família nombrosa. Han vingut fins i tot els sogres d’Albacete. És probable que necessitis diverses lobotomies per recuperar-te d’una cosa així, de manera que val més que prenguis mesures dràstiques i canalitzis tota aquesta ira en una guerra familiar de 'paintball'. No només t’ho passaràs teta, sinó que eliminaràs de soca-rel totes les asprors cultivades a casa. Barcelona 

Paintball disposa d’un terreny immens a escassos 15 km de Barcelona: hi podràs campar al teu aire i metrallar tota la teva consanguinitat com si fossis un Terminator. 

PREGÀRIES I CUBATES 

¿Es pot compaginar la passió religiosa amb la passió etílica? És clar que sí. Els llocs més indicats de Barcelona per a aquesta fusió són Sor Rita (Mercè, 27) i La Chapelle (Muntaner, 67). Les aparicions a Sor Rita no són marianes, són més aviat almodovarianes. És un bar deliciosament kitsch i a les parets hi ha quadros de verges, monges i de Jesucrist. Al bar de copes La Chapelle, al Gaixample, també han sentit amb més força que ningú la crida del Senyor. Aquesta capella pecaminosa és un santuari amb retaules, talles, rosaris i imatges divines entre les quals destaca la de Sant Sebastià, patró dels gais. Imprescindible senyar-se a l’entrar i, sobretot, al sortir.

DIUMENGE DE LLET A RAZZMATAZZ

Les festes 'La Leche!' de Matinée farien que Rouco Varela implosionés de tanta vergonya. Paradoxalment, el Diumenge de Resurrecció toca morir a Razzmatazz. En aquesta festassa de música electrònica s’imposa el llibertinatge i el culte al plaer: ballarins sensuals empastifats de llet, performances calentes, house eivissenc, gent molt guapa, musculosa, zero etiquetes... Prepara’t per a un Dilluns de Pasqua entre muntanyes de paracetamol, pizzes a domicili i barrils de Coca-Cola. 

'BUNQUERITZAR-SE' A PHENOMENA

Tanca’t als cines. És la manera de fer que les tardes i les nits de Setmana Santa passin ben de pressa fins que torni la normalitat. A Phenomena podràs assaborir una doble sessió 'Robocop /Terminator' el dia 12. El 15, 'A sangre fría'. I el Dilluns de Pasqua, 'Matar a un ruiseñor'. Si les teves ulleres de pasta estan en fase supernova, sempre et podràs empassar el cicle de Maurice Tourneur de la Filmoteca: penitència de la bona (4). Encara que la sessió més sacrílega de la Filmo tindrà lloc dijous, 13, amb 'La última tentación de Cristo', la pel·li de Scorsese que va fer posar de mala gaita el cristianisme. 

FICAR-SE EN UN 'BIKE TOUR' GUIRI 

¿Vols fer alguna cosa realment punk i antisistema aquesta Setmana Santa? Converteix-te en un guiri. Sigues un més. Atrapa els insults dels locals com si fossin caramelets de Sant Medir. ¿El millor per indignar el personal? Un 'tour' grupal guiat en bici per Ciutat Vella. Al lliure atropellament. A Biketours (7) podràs sabotejar les vacances dels barcelonins amb la teva horda ciclista rebel. Morbo al quadrat, ¿oi?

UNA COPA I AL MUSEU

¿Una experiència museística extraordinària? ¿Psicodèlia? Pren-te un Dry Martini al Club Caribbean (Sitges, 5) i dirigeix-te al Museu de les Il·lusions (Pintor Fortuny, 17), a 5 minuts (1). Es tracta d’un espai lisèrgic amb imatges a la parets pintades en perspectiva, perquè et puguis fer fotos impossibles i veure’t a punt de ser devorat per un tauró, defecant al costat d’Obama o creuant sabres amb Darth Vader. Per cert, molt a prop també hi tens el Museu Eròtic de Barcelona (Rambla, 96), per si vols posar la cirereta a la teva jornada.

RUTA VAMPÍRICA PER BARCELONA

Uns prefereixen les processons, però a tu et sedueix més el costat fosc. T’agraden les pel·lis de terror i portes la mateixa gomina que Cristopher Lee a 'Les bessones del mal'. Si necessites desintoxicar-te de tanta passió religiosa, a la ruta vampírica de GoBcn (6) et donaran la ració d’horror que tant necessites. Simbologia oculta, històries sagnants, Enriqueta Martí, edificis sinistres…, dues hores de passejada per una Barcelona inquietant. Corre i reserva la teva plaça el dissabte 15 d’abril abans que algun vampir te la prengui: ¡s’esgoten més ràpid que els alls a Transsilvània! Ah, i si t’agrada l’experiència, prova les nits paranormals que també organitza GoBcn al Museu de Cera de Barcelona: caviar.   

Notícies relacionades

CELEBRAR EL DIA DEL PECADOR

N’hi ha que diuen que no hi ha gaire diferència entre un penitent i un practicant de BDSM. El dolor els uneix. Potser per això, el club fetish per excel·lència de Barcelona, Rosas Cinco, ha organitzat el seu particular dia del pecador per al 15 d’abril a la nit. Si t’has portat malament, segur que en aquest club et redimiràs. La llista d’entranyables activitats promet passió per la cera, passió per la flagel·lació, adoració de peus i fins i tot una crucifixió versió BDSM. Mel Gibson hi tindria un ictus, aquí dins.