El Mago Pop bat a Broadway el rècord Guinness de taquilla

L’artista espanyol va recaptar 2.717.000 dòlars durant l’última setmana d’actuació a Nova York, i supera així el registre de Bruce Springsteen.

El Mago Pop bat a Broadway el rècord Guinness de taquilla
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’il·lusionista Antonio Díaz, més conegut com el Mago Pop, va rebre aquest divendres a Nova York un Guinness pel seu rècord en la categoria Més recaptació setmanal en un xou unipersonal a Broadway amb l’espectacle Res és impossible, que va presentar el 2023, i sobrepassa així el llegendari músic Bruce Springsteen.

Un reconeixement més que se suma al premi Català de l’Any 2023 que va rebre per part del Comitè Editorial d’EL PERIÓDICO, un distintiu que el diari de Prensa Ibérica entrega anualment a les personalitats més destacades del món cultural, polític, empresarial, científic i social.

La gesta que el nom de l’il·lusionista de Badia del Vallès hagi acabat inscrit en el Guinness es recolza en un recorregut comercial apoteòsic en el mercat nord-americà. El mag espanyol va recaptar 2.717.000 dòlars en l’última setmana de l’espectacle amb què va debutar a Broadway, del 20 al 27 d’agost, amb el qual va establir un nou rècord, que abans tenia en aquesta categoria el músic Bruce Springsteen.

El Boss tenia el rècord de 2.332.108 dòlars recaptats en la primera setmana d’octubre del 2017, quan va presentar al teatre Walter Kerr, amb capacitat per a 975 persones, el concert Springsteen on Broadway’s, segons la revista especialitzada Playbill.

Al davant de Hugh Jackman

L’il·lusionista català també va sobrepassar el registre de l’actor i cantant Hugh Jackman al Broadhurst de Broadway el 2012, quan l’espectacle de l’australià va recaptar un total de 2.057.354 dòlars, segons l’Organització Shubert, propietària d’aquest teatre i de 16 més a Broadway.

Notícies relacionades

"No m’ho hauria imaginat mai, ni en el millor dels somnis", va assegurar Díaz a Efe després de rebre el Guinness al teatre Barrymore –amb 1.058 seients–, en ple cor de Broadway, a Times Square, la meca dels espectacles teatrals i on competia amb produccions milionàries com El rei lleó i Hamilton.

"Els trucs em sortien perquè de nen, a Badia, tenia massa temps lliure", va explicar el Mago Pop quan va recollir el premi al Català de l’Any. Des d’aquest somni d’infantesa de convertir-se en un gran mag fins a erigir-se en l’il·lusionista més exitós del món i posar als seus peus Broadway i el públic nord-americà, Antonio Díaz ha traçat una trajectòria ascendent de la qual l’artista català no pot estar més satisfet: "Estic molt content, molt agraït a Nova York, a tots els hispans que ens han acompanyat, que han sigut moltíssims, omplint el teatre cada dia, i a tot l’equip", va assenyalar Díaz, l’il·lusionista més jove a presentar-se a Broadway i també el més taquiller d’Europa.