Manifestació

Tensió en la protesta contra la desfilada

Pancartas contra el alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en la manifestación contra el desfile de Louis Vuitton en el Park Güell, en Barcelona.

Pancartas contra el alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en la manifestación contra el desfile de Louis Vuitton en el Park Güell, en Barcelona. / MARC ASENSIO CLUPES

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Unes 200 persones es van manifestar ahir a la tarda als carrers circumdants al perímetre de seguretat estès entorn del Park Güell durant la desfilada de Louis Vuitton, en contra del tancament durant part de dimecres i del dia d’ahir del recinte monumental, un dels més coneguts de Barcelona i imant de visitants. Els concentrats van tallar el trànsit en diversos punts en la marxa pels voltants del parc i els antiavalots van arribar a dispersar amb cops de porra uns manifestants que van mirar d’impedir que uns VTC circulessin per la travessera de Dalt.

La marca de luxe va triar el parc universal ideat per Antoni Gaudí com a teló de fons per exhibir la seva nova col·lecció de moda, a tall d’aperitiu de la Copa Amèrica de vela, que es disputa el pròxim estiu a la costa de la capital. La concentració –sorollosa, amb cassoles i xiulets– va ser el colofó als retrets que plataformes com No a la Copa Amèrica o el Consell Veïnal del Turó de la Rovira i associacions de famílies d’alumnes com la de l’escola Baldiri Reixac –situada dins del Park Güell– van dirigir al govern de l’alcalde Jaume Collboni en els últims dies.