Club d’estil

Sis pentinats per marcar tendència

Segons María Baras, directora creativa de Cheska, tot un referent en el món de la perruqueria des del barri de Salamanca de Madrid, la tendència general d’aquest 2024 és la diversitat. Si vols donar un aire nou a la teva melena, pots inspirar-te en aquests sis pentinats de Baras. 

Sis pentinats per marcar tendència

Laura Estirado

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Per les mans i les tisores de María Baras han passat rostres famosos de les pantalles i les passarel·les, com Nieves Álvarez, Marta Hazas, Paula Echevarría, Helen Lindes o Ángela Molina. Des de fa gairebé 30 anys l’estilista pèl-roja de melena llisa i serrell francès és la directora creativa de Cheska, el saló que va obrir la seva mare fa més de mig segle en ple barri de Salamanca, a Madrid, tot un referent en el món de la perruqueria.

Baras, que també és autora de la bíblia capil·lar Tu también puedes tener pelazo no només es coneix fil per randa els remolins dels famosos; també és una habitual dels rodatges i les passarel·les, i l’estilista de capçalera d’una infinitat de clientes anònimes que confien en ella per fer-se un canvi de look "a mida".

Assegura que la primavera i l’estiu és un moment ideal per a aquest propòsit. "La tendència general aquest 2024 és la diversitat. Es porta tot, però adaptat a la teva textura del cabell", comenta l’estilista, famosa pel seu mètode d’assecatge saludable (poca planxa i poc assecador).

Si estàs pensant a donar un aire nou a la teva cabellera, pots inspirar-te en la següent selecció de pentinats de l’estilista :

CHIN BOB.

És un tall de base rectangular, que emmarca just l’angle de la mandíbula arribant a la barbeta, d’aquí el seu nom. És un llarg molt de moda i és perfecte per a rostres angulosos i allargats "perquè omple". Es porta sencer, sense capes, i dona aparença de cabell sa. El Chin Bob, que ara porten la socialité Olivia Palermo o l’actriu Penélope Cruz, funciona molt bé en melenes llises i ondulades suaus. Resulta molt sexi (ideal per lluir coll i escot a l’estiu) i es pot pentinar de moltes maneres. ¿El manteniment? L’habitual, tallar cada tres mesos; però si els cabells són fins, cada dos, i si tens cabellera, fins a cinc.

CHIN BOB /

Laura Estirado

BUTTERFLY CUT .

D’aquest tall es pot optar per la seva versió més gamberra (amb serrell més curt i moltes capes, com a la foto) o la més clàssica (serrell llarg i menys capes). La primera aporta més volum a la part de dalt, i és la més demanada entre les clientes més joves. Arrasa amb el to que porta la model, en ros vainilla amb matisos mantega, en degradat, amb l’arrel fosa amb el color propi, que queda més natural. El Butterfly Cut és l’evolució del tall papallona que en els 80 va popularitzar l’actriu Farrah Fawcett, i que ara sol portar la model Elle MacPherson o l’actriu Marta Hazas. És un pentinat que dona molt joc, volum i moviment, i la tendència ara és portar-lo entre la clavícula i el pit. Aquesta mesura es prefereix a les melenes XL senceres.

BUTTERFLY CUT /

Laura Estirado

PIXIE.

És un curt amb gran patilla i serrell a brins ple de personalitat i que s’acompanya d’un clatell amb una mica d’efecte mullet (capes desconnectades de la part superior). "És molt modern i femení, i en la nostra versió li hem afegit reflexos de color mel per donar-li textura", comenta Baras. El Pixie, que han portat des de Scarlett Johansson fins a Miley Cyrus, s’adapta a molts tipus de rostres: si és allargat es pot fer una versió més mullet (el clatell i les patilles més llargues), i si és més rodó, donant més volum a la part superior. És molt còmode de portar però cal repassar-lo cada mes i mig. Ideal per a noies joves o no tant, però que tinguin els cabells fins.

PIXIE /

Laura Estirado

CURLY SHAG .

Aquest tall a capes és específic per als cabells arrissats amb una mica de serrell, per a totes les que busquin volum i potenciar el seu cabell arrissat. Evita l’efecte massa i s’aconsegueix més cos, respectant la textura i potenciant la forma del rínxol. En general, no és apte per a arrissades molt voluminoses ni molt abundants. L’actriu Celia Gómez (La peste o La novia gitana) és molt fan d’aquest tall, que va bé amb totes les edats, si bé "ara se l’estan fent noies joves que abans portaven melenes senceres", assegura Cheska.

CURLY SHAG /

Laura Estirado

CURLY CARRÉ .

Aquest tall s’acompanya de baby bangs (microserrell despuntat i llis a mitja altura del front que serà molt tendència aquest estiu), i també és específic dels cabells arrissats o ondulats. Combinat amb la patilla marcada, dibuixa el rostre amb molta personalitat. Es tracta d’un pentinat "una mica més alternatiu", diu Baras, que constata que moltes clientes s’estan animant amb aquest tall: "Potser comencen amb el Shag i després se’l fan més curtet". Gent jove sobretot, perquè els microserrells no són aptes per a tothom. L’han portat Audrey Hepburn o Úrsula Corberó, de faccions proporcionades i ulls expressius.

CURLY CARRÉ /

Laura Estirado
Notícies relacionades

COPPER FRENCH BANGS.

Al saló Cheska aquest tall, en color de coure (copper) és un dels més demanats. Amb serrell llarg i capes davanteres, té una clara inspiració dels setanta i un aire chic francès. Aporta un estil supernatural, gairebé com si no estigués pentinat. ¿El secret del seu moviment?: les capes invisibles i el desfilat davanter. Es porta molt en llis, però també amb una lleugera ona, i en aquest color que imita el pèl-roig natural en la seva versió més brillant.

COPPER FRENCH BANGS /

Laura Estirado
Temes:

Moda Famosos