Univers creatiu

El laberint immersiu de Tim Burton

El director d’‘Eduardo Manostijeras’ va inaugurar ahir a Barcelona la seva exposició ‘Tim Burton’s Labyrinth’, espectacle immersiu que es podrà disfrutar a partir d’avui i fins al mes de juny al palau Victòria Eugènia de la Fira a Montjuïc.

El laberint immersiu  de Tim Burton

ALBA GIRALDO

2
Es llegeix en minuts
Alba Giraldo
Alba Giraldo

Redactora

ver +

El cineasta nord-americà Tim Burton va inaugurar ahir a la tarda a Barcelona la seva exposició Tim Burton’s Labyrinth amb el Mago Pop i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. L’acte va congregar centenars de persones en el palau Victòria Eugènia, a la Fira de Montjuïc, per donar la benvinguda al seu espectacle immersiu a la capital catalana, que es podrà disfrutar a partir d’avui i fins al mes de juny vinent.

"Ser a Barcelona és molt inspirador. Aquesta ciutat és una de les que inspira més els artistes", va dir Burton abans de tallar la cinta, moment en què va fer broma sobre un dels seus personatges més reconeguts, Eduardo Manostijeras.

Seguidores a la porta

Desenes de fans es van acostar al recinte de Montjuïc per veure de prop l’artífex d’obres com Pesadilla antes de Navidad, La núvia cadàver i Charlie i la fàbrica de xocolata, amb ninots i fotografies per intentar aconseguir la firma del cineasta. "Portem des de la nou del matí", deia una de les seguidores a la porta, mostrant el tatuatge d’Eduardo Manostijeras que té al braç. "Ja vam anar a veure l’exposició de París, i aquest divendres i aquest dissabte tenim entrades per veure-la aquí", afegia. Una de les seves amigues es desplaça des de Màlaga aquest cap de setmana per disfrutar-la.

També hi havia seguidors italians. Una de les joves ja va veure aquest xou a Torí. Ara prepara el treball de final de grau d’il·lustració sobre Burton i necessita continuar documentant-se sobre la carrera de l’artista. Després d’hores d’espera, el cineasta les va atendre a les portes del recinte.

A l’esdeveniment van acudir Xavier Sardà, María Lapiedra, Gustavo González, Andreu Buenafuente i el mag Marín, que van disfrutar del recorregut per l’univers creatiu de Burton. El Mago Pop, mestre de cerimònies de la nit, va celebrar aquesta mostra. "És un privilegi tenir aquesta exposició a Barcelona per conèixer més el món creatiu de Tim Burton", va dir el flamant Català de l’Any, que va haver de sortir disparat per poder arribar al seu espectacle al Teatre Victòria de Barcelona.

Per la seva banda, l’alcalde va donar les gràcies a Burton per compartir amb Barcelona "el seu món boig". "El Victòria Eugènia és un lloc històric que hem recuperat perquè aculli esdeveniments i exposicions d’aquesta importància", va dir Collboni, que va aprofitar també per agrair al Mago Pop "fer d’ambaixador de Barcelona amb la seva màgia".

Notícies relacionades

Barcelona és la quarta ciutat que rep aquest espectacle immersiu produït per Letsgo –que surt directament de la ment del cineasta–. "Donem les gràcies a la ciutat de Barcelona per acollir-nos", van ressaltar els organitzadors. L’exposició ha recorregut Europa des del seu debut a Madrid fa dos anys a l’Espai Ibercaja Delicias.

La presentació està basada en 200 esbossos originals que han sigut cedits pel creador per a l’ocasió, molts d’ells inèdits. L’exposició es presenta com un recorregut per un laberint en el qual cada visitant podrà disfrutar d’una experiència individual i única, a través d’estades ambientades amb llums, tecnologia, música, escultura, escenografia i vestuaris de les seves obres més conegudes.