Atreviment i classicisme a la ‘red carpet’

Les estrelles de la catifa vermella dels Grammy 2024 es van dividir en dos equips: el de la gosadia avantguardista i transgressora i el clàssic del vell Hollywood. Tres dels estilismes més comentats van ser els de Taylor Swift, Miley Cyrus i Dua Lipa

Atreviment i classicisme a la ‘red carpet’

Woman

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si hi ha una catifa vermella on l’estil no està disputat amb la gosadia i les ganes de quedar per a la història, aquesta és la red carpet dels Grammy. Les estrelles de la música sempre s’han caracteritzat per trencar motllos i per posar rock and roll a l’assumpte; en les seves interpretacions, però també en els looks que escullen per a les seves actuacions. La festa va seguir la tradició de la moda atrevida i avantguardista dels Grammy;pero el glamur del vell Hollywood també va estar molt present.

Miley Cyrus, de Margiela.

La nit en què Miley Cyrus es va alçar amb el seu primer Grammy –va recollir el guardó a millor interpretació pop solista, pel seu himne feminista Flowers–, va ser també una desfilada enlluernadora per a l’estrella que va començar fa anys com Hannah Montana. Es va canviar diverses vegades de vestit, però sens dubte el més impactant va ser amb el que va arribar a l’alfombra: una peça daurada amb reminiscències a Cleòpatra i rematada amb un pentinat cardat, amb el qual la cantant va voler retre homenatge a la seva padrina, Dolly Parton. L’intricat i descarat vestit de cota de malla, no apte per a tot el món, és una creació a mida amb centenars d’imperdibles estratègicament col·locats, de la firma Maison Margiela. La casa on ara habita el genial John Galliano ha sigut, sens dubte, la que més sensació ha causat en la recent Setmana de la Moda de París. Cyrus va completar el look amb sabates de taló d’agulla, model Tabi, en to camel.

Taylor Swift, de Schiaparelli.

Taylor Swift no només no va fer història al guanyar un quart Grammy a l’àlbum de l’any amb el seu Midnights, també quedarà en el record per l’elecció del seu estilisme triomfant. L’estrella pop més global es va decantar per un vestit blanc de Schiaparelli Couture –l’altra de la cases de moda amb millor nota en l’última Setmana de la Moda de París i que va comptar entre les seves files en el front row amb Jennifer Lopez i Zendaya–, amb escot strapless, sense tirants i amb les espatlles nues, l’última moda en red carpets, tancat com una cotilla a l’esquena. També guants d’òpera, que Swift va triar en negre. Destacava del disseny l’obertura a les cames que deixava veure les seves sandàlies peep toe, un maquillatge centrat en els llavis vermells (per descomptat) i un pentinat d’ones de sirena partit de costat. La viva imatge de les dives del vell Hollywood.

Dua Lipa, de Courrèges.

La carismàtica cantant britànica se’n va anar de buit quant a premis, però sens dubte es va emportar el guardó a la més sexi de la nit, amb el seu original vestit d’escames platejades. Es tracta d’un disseny a mida realitzat per Nicolas Di Felice, director creatiu de Courrèges, amb un escot en v gairebé tan profund com el citat de Versace que va lluir Jennifer Lopez.

En contrast, mànigues llargues i caiguda fins a terra amb talls laterals a l’altura de la malucs. Dua Lipa va completar el seu outfit amb un espectacular collar de Tiffany & Co. i anells brillants, maquillatge natural i lluminós i ungles acríliques amb manicura clàssica. Va portar la seva melena vermell foc solta i amb ones naturals.

Doja Cat, de Dilara Findikoglu.

Amb el nom de la dissenyadora del seu vestit per bandera, més aviat tatuat al front, Doja Cat va ser, una vegada més, la més transgressora de la desfilada (tal com li agrada a la cantant, recordem aquell total look vermell amb 30.000 vidres Swarovski incrustats que va portar a la desfilada de Schiaparelli l’any passat). La rapera es va decantar per les transparències nudes que deixaven al descobert gairebé tots els tatuatges que porta repartits pel seu cos. Una obra de Dilara Findikoglu amb una esquena amb cordons, cotilla, drapejat enginyós i una cua amb volants.

L’artista ho va completar amb ulleres Prada estil bibliotecària –una tendència que ve per a aquest 2024–, sabates vermelles amb punta oberta, arracades d’espasa platejades i un bon grapat d’anells.

ICE Spice, de Baby Phat.

Notícies relacionades

L’altra diva del Bronx, la jove rapera Ice Spice, va retre homenatge a l’era Britney Spears amb un conjunt texà de Baby Phat que consistia en una jaqueta curta amb rivet de pell color crema descabellat per tota la solapa i la vora, així com una faldilla fins a terra amb una cua llarga i una obertura al centre de la cama amb una vora sense rematar, també desgastada.

Un estilisme molt conforme amb la tendència que ve trepitjant fort les últimes setmanes, el mob wife o cap de la màfia, que va completar, amb un gran collar amb penjoll de creu brillant i talons de tires negres.

Temes:

Hollywood Moda