ESTRENA

Eva Hache debuta rere la càmera amb ‘Un mal día lo tiene cualquiera’

Ana Polvorosa protagonitza la pel·lícula, una barreja de gèneres en què conviuen la comèdia negra, l’acció i el ‘thriller’ i que va arribar ahir als cines

«Álex de la Iglesia em va dir: ‘Tinc un guió que vull que dirigeixis tu’», explica Hache 

Segons Ana Polvorosa, «el film et pot fer reflexionar sobre la teva pròpia vida»

Eva Hache debuta rere la càmera amb ‘Un mal día lo tiene cualquiera’

MArisa de dios

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una boja nit a Madrid en què tot surt cada vegada pitjor és l’escenari en el qual es desenvolupa Un mal día lo tiene cualquiera, la primera pel·lícula com a directora d’Eva Hache, que va arribar ahir als cines. La presentadora de programes com ara Noche Hache proposa una comèdia negra carregada d’acció en el seu debut com a realitzadora de cine, una tasca en la qual mai s’havia imaginat... fins que li va trucar Álex de la Iglesia, productor del film.

"Em va dir: ‘Tinc un guió que vull que dirigeixis tu’. Vaig pensar que era una bogeria i molt agosarat per la seva banda, però que si confiava en mi, doncs jo també hauria de fer-ho", va dir Hache. "A més, era un tren que potser ja no tornava a passar, i a mi m’agrada trobar-me en la situació de saber poc i tenir molt a aprendre", va afegir la també exjurat del concurs Got talent.

La protagonista de la seva pel·lícula és la Sonia (Ana Polvorosa), una jove a qui li agrada tenir-ho tot sota control, però que viurà una nit d’infart just unes hores abans del dia més important de la seva vida. ¿El motiu d’una jornada tan transcendental? Fa cinc anys que està pràcticament aïllada del món preparant la seva tesi doctoral, que ha de defensar l’endemà davant un tribunal i davant la presència de familiars i amics.

Però quan la nit abans baixa les escombraries al carrer, desproveïda de mòbil i diners, es troben amb una amiga que acaba de trencar amb el seu nòvio i li insisteix perquè s’acostin a un bar a prendre unes canyes. La Sonia només hi accedeix perquè veu la necessitat de consolar-la, tot i que no sap que aquesta decisió d’última hora posarà potes enlaire la seva existència i l’obligarà a fer tot allò a què no s’havia atrevit en 36 anys.

"Hi ha moments de la teva vida en què, de sobte, hi ha alguna cosa que et mou i et fa replantejar si el que estàs fent t’omple o si necessites un canvi, i això és el que li passa al meu personatge", va afirmar Polvorosa, que va destacar que la pel·lícula "té una moral i et pot fer reflexionar sobre la teva pròpia vida".

De Scorsese a Tarantino

Comèdia negra, thriller, acció i fins i tot crítica social s’entremesclen a Un mal día lo tiene cualquiera, amb reminiscències a la famosa ¡Quina nit!, de Martin Scorsese, de 1985. "La primera vegada que vam parlar l’Ana [Polvorosa] i jo li vaig dir que veiés aquesta pel·lícula, tot i que és molt més fosca que la nostra, perquè a mi em venia de gust mostrar un Madrid nocturn ple de colors", va comentar la directora, que també va voler afegir a la seva cinta un toc de Tarantino.

Notícies relacionades

Això sí, li han quedat ganes de repetir. "Durant el rodatge hi havia dies en què me n’anava a casa més contenta i d’altres que me n’anava en una incertesa fosca. Però quan va acabar la pel·lícula i vaig abaixar l’alerta, vaig pensar: ¿hem fet tot el que havíem de fer?, ¿encaixarà tot el puzle? Gairebé no m’atrevia ni a veure-la", va confessar.

Superades les pors, va disfrutar fins i tot del procés de postproducció. "Desconeixia tota la botiga de joguines que hi ha a l’abast d’un director i tot el que després pots embellir i arrodonir la pel·lícula amb el color, amb la música...", va enumerar Hache, que, ara que s’estrena el seu primer treball com a directora, se sent gairebé dins d’un somni: "És una sensació una mica onírica".