Estrena AVUI a 3Cat i TV-3

‘Jo mai mai’, una sèrie juvenil amb drames i música

La sèrie tindrà un món paral·lel a la xarxa amb continguts extres com entrevistes, coreografies i ‘challenges’, abans, durant i després de l’emissió

Joves que van a un campament d’estiu protagonitzen la nova sèrie

Els personatges, i una història que es reparteix en vuit capítols, retraten la Generació Z

‘Jo mai mai’, una sèrie juvenil amb drames i música

inés álvarez

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Es titula com la mítica cançó de Joan Dausà, que és precisament la sintonia principal, convenientment accelerada i interpretada per l’actriu Claudia Riera, la protagonista de la sèrie, una monitora que (ves per on) es diu Mai. Tot i que en realitat sorgeix del joc Jo mai mai, típic de les llargues vetllades dels campaments d’estiu. Explicat l’origen del títol de Jo mai mai, la sèrie juvenil i familiar que estrenen simultàniament avui dilluns, 22, la plataforma 3Cat i TV-3 (22.00 hores), toca ara conèixer els ingredients que reuneix la ficció, que són: aventures, drama, comèdia i un punt de thriller que atraparan el públic jove. A més a més, es tracta d’un projecte transmèdia amb continguts digitals i un llibre.

La sèrie, una producció de vuit capítols d’Abacus i 3Cat, la protagonitzen un grup de nois i noies que acudeixen a un campament d’estiu, entre els quals es troben personatges que reflecteixen molt bé la Generació Z: l’Èric (Jan Buxaderas), el guaperes i líder nat; l’Èlia (Berta Rabascall) la seva germana, que somia ser actriu; l’Oriol (Aleix Otem), romàntic, enamoradís i obertament gai; la Noor (La Imèn), l’aspirant a influencer; el Yab (Joel Cojal), un jove negre que desperta passions pel seu físic; la Rita (Maria Morera), tan intel·ligent com inadaptada; la Sofia (Zoé Arnado), introvertida i tímida, i el Billy (Biel Rossell), el tio alegre i positiu del grup, que fa trucs de màgia.

Uns actors escollits entre 400 aspirants per ser capaços d’actuar, cantar i ballar.

Tindran com a monitora la Mai (Claudia Riera, Vis a vis), una jove de 24 anys esbojarrada i impulsiva que, després de trencar amb la seva nòvia, ha hagut de tornar a treballar a la casa de colònies dels seus pares, l’Eva (Mireia Aixalà) i el Pere (Pere Ponce). Allà es retrobarà amb un altre monitor, el David, un jove positiu i una mica innocent, a qui dona vida el cantant Miki Núñez (Eufòria), artista polifacètic que, tot i que havia fet teatre, debuta aquí en una sèrie de ficció. "M’havien proposat coses, però com a cara coneguda per fer un cameo. I no volia fer intrusisme laboral", diu l’extriunfito, que va ser gran usuari dels albergs juvenils. "La casa de colònies és una excusa perquè els personatges puguin expressar el que els passa. I s’hi podrà empatitzar", afirma.

Riera adora el seu personatge. "És molt divertida i m’han permès donar-li vida i improvisació". "Els personatges s’assemblen molt a nosaltres i hi ha una cosa allà molt pura", diu.

La tragèdia

La ficció comença amb la desaparició dels vuit adolescents i la seva monitora al mig del bosc durant una excursió, amb la consegüent desesperació dels seus pares. Mentre els equips de salvament els busquen, l’acció retrocedirà dues setmanes enrere en el temps per conèixer-los i descobrir els seus desitjos, els seus problemes i les seves aspiracions. Amb això aniran desfilant temes com ara l’amistat, el bullying, la identitat sexual, el mal ús de les xarxes socials i la salut mental, entre molts d’altres. També aspectes relacionats amb els adults, especialment els seus pares.

"Jo mai mai ve d’una sèrie basca d’ETB que també es desenvolupa en una casa de colònies i és musical", diu Uri Garcia, un dels directors i creadors. Davant les inevitables comparacions amb Merlí, assegura que té personalitat pròpia. "A Catalunya, un campament és un univers reconeixible i un lloc molt lluminós perquè passin coses", remarca. "Jo crec que aquesta barreja de sèrie lluminosa, estiu i drama funciona molt bé. A més, té una capa musical molt present, que sorprendrà", assegura.

Notícies relacionades

I és que la música, de la qual s’encarrega el productor Marc Martin, és un element clau en aquesta creació d’Uri Garcia i Marc Roma (juntament amb Sergi Pompermayer i Mar Picó), dirigida pel mateix Garcia amb Román Parrado i Sílvia Quer, amb una banda sonora composta per 16 noves versions de composicions catalanes dels últims 30 anys, entre les quals es troben cançons d’artistes com Bad Gyal, Els Pets, Obrint Pas i Els Tyets, interpretades pels actors i que responen a un moment de la sèrie.

Aquestes cançons es podran escoltar a totes les plataformes musicals i tindran el seu videoclip (disponibles a Youtube i 3Cat). Així mateix, la sèrie tindrà un món paral·lel a les xarxes socials, amb continguts extres com entrevistes amb els actors, coreografies i challenges, que es podran veure a Instagram, abans, durant i després de l’emissió.