Nova denúncia #MeToo

Julia Ormond demanda Disney i la CAA per ser «còmplices» de les agressions de Harvey Weinstein

Julia Ormond demanda Disney i la CAA per ser «còmplices» de les agressions de Harvey Weinstein
2
Es llegeix en minuts
Alba Giraldo
Alba Giraldo

Redactora

ver +

L’actriu Julia Ormond ha presentat una demanda contra la CAA (una de les agències de representació d’actors més importants dels Estats Units), The Walt Disney Company i Miramax per suposadament ser «còmplices» de l’assetjament del productor Harvey Weinstein contra ella. L’actriu britànica també ha demandat Weinstein per agressió. «Estic presentant la meva història ara públicament perquè sento que encara necessitem un canvi sistèmic, i crec que necessitem la responsabilitat dels còmplices per arribar allà», ha manifestat Ormond a ‘Variety’.

En una demanda presentada dimecres al matí en el Tribunal Suprem de Nova York, obtinguda pel mitjà citat, Ormond afirma que Weinstein la va agredir sexualment el 1995 després d’un sopar de negocis. El productor va fer que li fes un massatge, va pujar a sobre d’ella, es va masturbar i la va obligar a fer-li sexe oral.

Companyies «còmplices»

Després de la presumpta agressió, Ormond va informar els seus agents Bryan Lourd i Kevin Huvane del que havia passat amb Weinstein, segons la demanda, que afirma que els agents de la CAA li van advertir que no parlés i no la van protegir. Miramax, l’empresa que Weinstein va cofundar amb el seu germà Bob, i The Walt Disney Company, propietària de Miramax als anys 90, són demandats per supervisió i retenció negligents.

«Els homes de CAA que van representar Ormond sabien sobre Weinstein. El mateix van fer els empleats de Weinstein a Miramax i Disney», afirma la demanda. «Descaradament, cap d’aquestes empreses prominents va advertir Ormond que Weinstein tenia un historial d’agredir dones perquè era massa important, massa poderós i els feia guanyar massa diners».

Weinstein actualment compleix una sentència de 23 anys per condemnes per violació a Nova York i s’enfronta a 60 anys addicionals de presó després de ser declarat culpable de tres càrrecs de violació a Los Angeles. «Òbviament, Harvey Weinstein és a la presó i serà a la presó per molt temps. Personalment, no crec que Harvey hagués pogut fer això sense còmplices. I per a mi, aquesta és la capa a la qual cal arribar, en termes de la causa arrel», ha expressat Ormond.

La demanda

Notícies relacionades

Després d’establir la seva relació professional, Ormond va ser citada el 1995 per a una trobada amb el productor. «En el sopar, Weinstein es va negar a parlar d’assumptes de negocis i va continuar canviant de tema. Finalment, després del sopar, Weinstein va dir que només parlaria del projecte a l’apartament que Miramax li havia proporcionat a Ormond com a part del seu acord de primera vista amb ella», afirma la demanda.

«Les seves defenses van caure perquè havia consumit diverses begudes i, volent finalment arribar al que pensava que era el propòsit de la seva reunió, Ormond va acceptar que Weinstein tornés al seu apartament. Poc després, Weinstein es va despullar i la va obligar a practicar-li sexe oral», afegeix l’escrit. La demanda afirma que l’incident podria haver-se evitat si Ormond hagués estat protegida per Disney, Miramax i la CAA.